|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A so inhalacije res brezveze???
16.9.2006 12:03:34   
pety78
Naš 11,5 mesečni user posted image  se je glih pozdravil od vnetja ušes, prehlada, ...evo, včeraj pa zopet jok, danes poln nosek, vročine pa zaenkrat še ni. Ker moram v službo (sem si dopust že tako podaljšala), se na vse pretege trudim, da ne bi zbolel še bolj in bi se za vikend malo pozdravil. Pa mu dajem v sobo, kjer spi, lonec s toplimi kamilicami, moj fant pa pravi, da je to čist brezveze. user posted image 14 dni nazaj, ko je bil tudi bolan,  mi je pediatrinja svetovala, naj čimvečkrat na dan naredim paro v kopalnici, kjer se naj z malim zadržujem nekaj časa, večkrat na dan. Tudi to naj bi bilo brezveze. user posted image  Prosim povejte mi na podlagi vaših izkušenj, ali je res najbolje, da je otrok toplo oblečen (da se mora pregret) ko je bolan in da se poti? S čim mu poleg fiziološke še lahko najbolj pomagam?

_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A so inhalacije res brezveze???
16.9.2006 14:42:24   
trdozimc
Našemu malčku so pri 4. mesecih inhalacije precej pomagale. Sem pa v kopalnici precej zagrela, pa v bano vročo vodo in not kamilice, pa še ene kapljice (iz lekarne) in sem ga pred spanjem tako imela na robu bane v naročjhu par minut. Poleg pa še očistIla nos s fiziološko, potem sem ga pa kar precej oblekla in kapico na glavo, pa direkt v posteljo. Je pomagalo (ponovila dvakrat, drugi dan je bil OK). Sicer pa kamilične inhalacije tudi meni najbolj pomagajo pri vnetju sinusov (v lavor vrele kamilice in brisačo čez glavo - samo tega malčku ne smeš narediti), pa čeprav se sliši staromodno, je PREVERJENO veliko bolj učinkovito kot antibiotiki. LP!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A so inhalacije res brezveze???
16.9.2006 14:48:16   
Anonimen
Inhalacije, splh s kamilicami, so ful v redu. Ker kamilice delujejo antiseptično oz. protivnetno. To povedu tudi zdravniki.
Moja sestra ej svoji punčki dajala za inhalirat vse živo, kar so ji ob stalnih pronhitisih predpisali specialisti, nazadnje so pkmagala kamilice. To jki je svetovala ena prijateljica, ki je svojega otroka tudi s tem pozdravila. Ti kar vztrajaj.
To, da s emora otrok pregret ali kaj že, pa je totalno neresnično oziroma škodljivo pri vročini. Menda je res ravno obratno, da je treba otroka slečt do bopdyja, da se mu telo ohlaja. Saj je logično.

(odgovor članu trdozimc)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A so inhalacije res brezveze???
16.9.2006 20:15:32   
baby22
mislm kje ste slišale da se more otrok pregret???
OTROK, ŠE POSEBEJ DOJENČEK SE NE SME NIKOLI PREGRET, BOLJ JE ČE JE MALO MANJ OBLEČEN KOT PA ČE JE PREVEČ!!! to bi morla vedt vsaka mamica.... user posted image  nč čudnga da so poj otroci zmeraj bolni... user posted image
PA BREZ ZAMERE... samo povem svoje mnenje, ne zato smo pa tle... user posted image
L.P.


_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A so inhalacije res brezveze???
16.9.2006 20:58:28   
Taja Nagaja
Meni je ravno včeraj pediatrinja rekla, da je pri prehladu pomembno, da čimprej sčistiš nos, da ne gre na ušesa. Fiziološka in pumpica večkrat na dan. Naši je zadnjič pomagalo, da sem ji na robček kapnila tri kapljice od Justa (31) in ji dala zraven postelje. Se mi zdi, da je veliko lažje dihala. Kar pa se pregrevanja tiče pa se strinjam s predhodnicami. Če ima otrok vročino, ga ohlajaj in čim manj obleči. 

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A so inhalacije res brezveze???
16.9.2006 21:42:59   
natalia
Tako je.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A so inhalacije res brezveze???
16.9.2006 21:50:59   
Tiamo
Uh, lih to sem iskala super, te inhalacije s kamilicami...jaz trenutno dajem moji, pogrete kamilčne cvete zavite v brisački na prsa ko zaspi, je to tudi uredu? Pa z materino dušico od justa jo mažem po podplatih...ampak nos je še vedno zabasan. Jutri probam s paro v kopalnici

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A so inhalacije res brezveze???
17.9.2006 18:57:41   
pety78
Hvala za vaše odgovore. Saj jaz sem istega mišljenja, kot ve. Vem, da otroka ne smeš pregrevat, pa da so kamilice super za nosek. Vendar moj fant me ima očitno za kretena, ker to baje nič ne pomaga in je čista bedarija. user posted image  Samo prepričati sem se še hotela... S svojim delom bom pa seveda nadaljevala kot se mi zdi da je prav, kot je svetovala pediatrinja ter veliko izkušenih mamic na RR.

Pozdravček!

_____________________________



(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A so inhalacije res brezveze???
17.9.2006 19:12:05   
Anonimen
Jaz dam pa kadar ima poln nos v spalnico izparilnik in gor par kapljic evkaliptusa. Tudi meni zelo paše.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A so inhalacije res brezveze???
17.9.2006 19:35:03   
cmokec
Ko sem bila s Pio v bolnici, sva imeli 3x na dan inhalacije. Sicer je dihala paro na masko, ampak se je učinek zelo poznal. Pa notri ni bilo raznih zdravil, ampak samo fiziološka. Otrok tudi lažje diha, če zrak ni presuh, ker mora biti sluznica skoz vlažna.

Svetujem ti veliko fiziološke, ker te ne moreš predozirat. Pred spanjem pa uporabi Operil kapljice za otroke. Sicer piše na priloženem listku, da sop od enega leta naprej, ampak jih v bolnici uporabljajo tudi za najmlajše. Pazi samo, da bo res ena kapljica v nosnico. Boste vsaj malo spali.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?