|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nujno!-popadki
15.9.2006 12:59:43   
Anonimen
Punce vem, da smo o popadkih že ogromno govorile, ampak me vseeno zanima, tiste, ki ste pred kratkim rodile in imate še sveže izkušnje:

1. Kako se točno začutijo prvi pravi popadki?
2. Je prisotno tudi kaj drugega, npr. slabost? (karkoli,...?)
3. Kaj pa če so popadki slabi pa vendar so? Pa jih npr. ne začutimo dovolj hitro? user posted image
4. Se gibi otročka bolj čutijo med popadki ali manj?

No, čimveč bi prosila, da mi napišete,...moj rok je komaj 9.11. ampak glede na to, da me(no, nas vse) lahko tud prej preseneti bi rada vedela,...

Kaj se lahko zgodi, če rodiš že v 33. tednu? user posted image

Poroda samega me ni strah, me je pa strah, da karkoli ne bi prav ravnala, npr. šla v bolnico pravi čas,...saj sem bila v materinski šoli, ampak saj veste teorija je vedno nekaj drugega, praksa pa spet čist drugačna.

Hvala za vsako informacijo.

LP Matejka
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 13:03:24   
Bubamaraa
Ja ko sem jih sama imela sploh nisem vedela, da jih imam...Ker so mi vsi govorili, da te v križu špika...Jaz sem pa imela krče v trebuho, ki so bili takšni kot preden dobiš menstruacijo.....

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 13:09:34   
tatam
Verjemi,da boš vedela,ko pride tvoj čas in je treba v porodnišnico!
Jaz sem prvič rodila 8 dni po roku.Začelo se je z močno bolečino v križu, popadki pa so bili na začetku tako mili,da nisem bla sigurna,če je to to...Ampak ko se stopnjujejo ti kmalu postane jasno.Slabo meni ni blo.
Otrok pa se ponavadi en čas pred porodom čist umiri in gibov ne čutiš več.
Drugič pa mi je odtekla voda,tak da nisem rabla premišljevat,če naj grem ali ne!Aja,drugič pa je blo 8 dni pred rokom.
Mislim,da imaš ti še dovolj časa.Samo ne preveč komplicirat in se obremenjevat, da si ne pokvariš veselega pričakovanja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 13:12:36   
muki1
Pušenjak pravi, da je otrok v 33 tednu velik okrog 41,5 cm in tehta približno 2000g.
V tem času pljuča že v popolnosti izločajo surfaktant, snov, ki omogoča, da je s pljuči sploh mogoče dihati. Če bi se otrok torej rodil zdaj, bi z dihanjem ne imel skoraj nobenih težav več.

Upam, da tvoja Zala še vseeno malo počaka, saj ji pri mamici ni hudega user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 14:16:51   
Pilar
Tudi meni so vsi govorili, da bom prave popadke že prepoznala. Pa še res je tako.
Pri prvem porodu sem mislila, da mi bo pred tistimi pravimi popadki, razneslo medenične kosti. Potem pa so se pričele bolečine v določenih intervalih - popadki. Jaz jih nisem resno jemala, ker me dejansko ni tako hudo bolelo.Ja, in zdej sem se spomnila...meni je bilo med popadki malo slabo. Obakrat.
Drugič pa so me priklopili na umetne( svojih nisem imela), to mi je bilo za spoznanje bolj zoprno.Ampak, ko začne zvijat, res veš,da je to.
No, jaz sem obakrat rodila hitro, ni bilo hudih bolečin in nič šivana. Pa srečno tudi tebi.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 15:04:52   
SaaS
Pri prvem sploh nisem imela (svojih) popadkov, pri drugem porodu pa je šlo takole.
Prve popadke sem začutila že teden dni preden sem šla rodit. Najprej le dvakrat ali trikrat na dan. Kar dobro me je "zašraufalo" v trebuhu, a sploh nisem pomislila na popadke. Vsakič sem bila prepričana, da je to prebava in sem letela na stranišče. Po štirih dneh sem dojela, da so to pravzaprav že pravi popadki. Čez dva dni pa so se zvečer začeli na tri ure. Do naslednjega popoldneva že na 15 minut in ob 15h sem se že začela odpravljati v porodnišnico. Pred osmo smo že dobili četrtega člana družine.
Zdaj se ti sliši hecno, ampak res boš vedela kdaj v porodnišnico. Nič bat. Mislim da se je vsaka od nas obremenjevala s tem problemom, tako pri prvem kot pri drugem porodu.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 15:07:58   
Mojca P.
1. Jaz sem popadke v drugo cutila samo kot prebavne motnje v trebuhu in sele ko sem bila ze v porodnisnici me je zaresbolelo. V glavnem ves cas nisem bila prpricana, da je to to, ker je bilo komaj kaj cutiti, ceprav so bili ze na 15 min.
2. , 3. Sem pa vedela, da gre zares, ko se mi je odluscil cep....to se naredi v vsakem primeru preden je cas za v porodnisnico (zato sem bila predvsme pri lulanju bolj pozorna ze tedne prej)..razen, ce ti seveda ne odtece voda (kot meni v prvo), tega pa res ne mores zgresit in moras takoj v bolnico.
4. Osebno nisem cutila nobene razlike pri gibanju otrocka, razen tegada je bil trebuh bolj otrdel.


V 33 tednu je otrok ze dovolj zrel (predvsem pljuca), da ni razloga za skrb...fino je edino ce zdržita tam do 38 tedna, da je otrocek donosen...da se gresta iz bolnice domov lahko cartat ze po treh dneh, pa kontrol po rojstvu je precej manj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 15:09:51   
smokvica
lahko da sploh neboš mela popadkov,jaz sem jih prvič mela ful,drugič mi je pa samo voda po kapljicah začela odtekat tako da sploh nisem vedela ali je to to ali ne in prvi dan sploh nisem šla v porodnišnico,drug dan sem klicala zdravnico in me je napotila noter ,ter rekla da ti tam naredijo test in vidijo ali je voda ali ni,pa sem šla in me je takoj poslala v porodno.pol sem dobila pa umetne,tako,da če se ti to zgodi ne odlasaj,takoj noter in se prerini skozi vrsto,ter povej kaj je narobe,ker jaz sem prišla še zadnji moment noter,še kako uro pa bi se otrok zadušil,ker je bil s kisikom na minimumu.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 15:18:11   
mtina
Matejka81 to si me prestrašla!!! user posted image   Sem misla, da že šibaš.

LP

_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 15:31:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mtina

Matejka81 to si me prestrašla!!! user posted image   Sem misla, da že šibaš.

LP


user posted image  ne ne nisem še na nizkem štartu user posted image ,....ampak me pa ful matra panika glede teh popadkov user posted image , malo me zvije v trbuhu ali mala bolečinica v križu jao pa že mislim pakirat user posted image . No saj ni taka sila, ampak vseeno bi rada vedela oz. bila pripravljena user posted image .

Pa še strah me je, da ne bi bilo kje prehitro,...no vsja glede tega sem potolažena, da če bi se slučajno prej rodila, bi bilo s user posted image  vse OK. user posted image

(odgovor članu mtina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nujno!-popadki
15.9.2006 18:44:57   
Aja1
Joj, Matejka, jaz sem tudi najprej ob tvojem postu pomislila, da že greš rodit in da nas boš vse prehitela! Le še malo počakaj...saj veš, kaj smo se zmenile user posted image
Glede popadkov so ti pa druge vse napisale....jaz sem pa z zanimanjem prebrala, ker itak tudi pojma nimam, kako to zgleda.

_____________________________




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?