|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje - po 10 dneh še nič bolje :((
14.9.2006 10:03:47   
patty
Naša enoinpolletnica je šla danes z očijem spet v vrtec. Že v avtu je začela jokati, ko pa jo je hotel izročiti varuški, je menda spet planila v paničen jok, kazala na vrata in tatija, ki je le s težavo vzdrževal zaigrani nasmešek, saj se mu je spet trgalo srce ... Do kdaj tako? A lahko v kratkem upamo na kakšno izboljšavo? Potem se sicer malce potolaži, vendar pa ne je niti ne spi, tako da jo mož po kosilu vozi k babici. Mala ga pa skoz čaka, gleda v vrata in okna - niti duh ne bi šel mimo, pa da ga ne bi opazila.
Vse teorije so mi znane, prosila bi le za kakšen podoben primer. Naj povem, da je naša pikica zelo zelo občutljiva (ko naju ni zraven :)) in smo jo tudi k babici, pri kateri je bila 3 mesece, zelo dolgo uvajali. Toda tam je bila sama, babi se je z njo hecala, jo vozila na sprehode ... v vrtcu pa ... Vzgojiteljica pravi, da so drugi vsi čist pridni in da je ona najbolj problematična - ja, saj je, pa kaj čmo zdej?! A naj ji poiščemo privat varstvo? Občutek imam, da če bi se ji vzgojiteljica malo bolj približala, jo malo pocrkljala in ne kazala obupanega obraza - da bi blo veliko boljše. Kaj lahko naredimo?

Na pomoooooč! In hvala.

Žalostna mami in tata user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje - po 10 dneh še nič bolje :((
14.9.2006 10:13:25   
kaja11
Ja, tudi pri nas je trajalo kar nekaj časa, da se je mali navadel na vrtec. Pri tvoji lumpi bo pa verjetno še dalj, če sta jo že pri babi morala dalj časa uvajati. Privat varstvouser posted image .... kaj pa vem, a misliš, da ne bi bil spet totalen šok. Nova oseba, prostor, otroci..... Jaz bi na vašem mestu kar vztrajala. Mi smo se doma veliko o vrtcu pogovarjali. Na brzino sem se naučila imena vseh otrok in sem malega cele dneve "gnjavila" z njimi. Pa ko sem prišla po njega sva še malo na igrišču ostala.... na ta način se je vsaj z otroci še malo družil. Pa kakšno igračo smo od doma vzeli,.....

Držim pesti, da bo jokanje kmalu za vami

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.9.2006 10:21:03   
Anonimen
Jaz bi počakala še par dni, mogoče še drug teden, če pa ne bi bilo nič bolje, pa bo jo še za eno leto dala v varstvo k babici. Pri nas je bilo podobno, čez eno leto pa bistveno, bistveno bolje.
Aja, pa naslednje leto bi jo dala v drug vrtec, če se ti zdi, da vzgojiteljica ni v redu. Ker od tega je ogroooooooooooomno odvisno.

(odgovor članu kaja11)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2006 10:24:19   
Naja31
A ni možnosti, da bi jo babica čuvala še eno leto?
Mojega bo tašča imela še eno leto, smo se že med poletjem tako odločili, ker sem prepričana, da bi imeli z vrtcem huuuuuuude težave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2006 10:32:16   
Mina1
Vzgojiteljica pravi, da so drugi vsi čist pridni in da je ona najbolj problematična - ja, saj je, pa kaj čmo zdej?!

Joj a zato, ker punčka toliko joka je pa problematična in tako? Ja bogi otroček. Naša dva fantka izstopata v živahnosti, naspidiranosti, glasnosti in podobno, pa kaj naj zdaj.

Ne se sekirat, razen če se ti zdi, da je pa mogoče v vzgojiteljici problem in enostavno nista izpostavili "takojšen stik", mogoče pa to še pride.

Glej, nekateri res rabijo kar nekaj časa, da se privadijo, nekateri prej drugi kasneje, nekateri takoj, pa potem čez čas dobijo neki odpor. Sploh tole uvajanje, če vmes recimo zboli, pa potem jovo na novo.

Ja, ob odhodih veliko jokajo, pa baje takoj nehajo. Upam, da se bo punčka kmalu privadila in da bo vse v redu.:)

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2006 10:37:57   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: patty

Vzgojiteljica pravi, da so drugi vsi čist pridni in da je ona najbolj problematična - ja, saj je, pa kaj čmo zdej?! A naj ji poiščemo privat varstvo? Občutek imam, da če bi se ji vzgojiteljica malo bolj približala, jo malo pocrkljala in ne kazala obupanega obraza - da bi blo veliko boljše. Kaj lahko naredimo?

Pa saj ne moreš verjeti. V tem primeru: nesposobna vzgojiteljica! Tudi naš je bil potem problematičen. Pa veš kaj je meni rekla vzgojiteljica?: Mi ga bomo zase že uštimali, doma ga boste mogla pa sama! Naj povem, da je bil star 10 1/2 m, ko sva šla na uvajanje, nobene hrane ni sprejemal, razen moje mleko, zaspal je samo z joško v ustih, in ko sem ji vse to povedala in zraven, joj-kako boste- mi je rekla tistole zgoraj! Pa kako prav je imela! Moj otrok je bil v vrtcu kar naenkrat sonček (tako so ga klicale vzgojiteljice, ker se je smejal kot sonček od Telebajskov), doma pa user posted image . V bistvu je doma postal izsiljevalec, komandir, trmica mala, vendar smo ga z doslednostjo in vztrajnostjo "uštimal" tudi doma user posted image

< Sporočilo je popravil Luni -- 14.9.2006 10:42:34 >

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.9.2006 12:08:09   
diva 4
Res nekateri otroci rabijo več časa , da se navadijo vrtca.Jaz bi na tvojem mestu še tudi počakala , se pravi ne bi je kar izpisala iz vrtca.
Moti me pa izjava vzgojiteljice.Kako pa ona sprejme vašo pupo , ko pride v vrtec?Pri nas vzgojiteljica vsakega vzame k sebi ga pocarta in vpraša kako je spal ponoči ... medtem pa ga odnese v igralnico.To naredi pri vsakemu pa ,če ta joka ali ne.To je v jaslicah , ki jih obiskuje sin.Hči pa stara 3 leta pa jih vzgojiteljica tudi vsako jutro objame in povpraša kako so...Mogoče ima vzgojiteljica tudi malo "neroden" pristop.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.9.2006 13:13:19   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Aja, pa naslednje leto bi jo dala v drug vrtec, če se ti zdi, da vzgojiteljica ni v redu. Ker od tega je ogroooooooooooomno odvisno.

ja, kakšna vzgojiteljica včasih ne najde kontakta z otroci in to se nikoli ne izboljša, ker nje ne moreš spremeniti.
ne vzemi občutljivosti svojega otroka kot dejstvo, češ ker je občutljiva se bo morala navaditi - pogovori se z vzgojiteljico, da ti to ni všeč, da tako joka, in da naj se ji malo bolj posveti. ko kaj rečeš tudi malo drugače gledajo.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.9.2006 13:18:29   
BLAŽIKA
Joj kar groza me je kaj vse doživljate in ko pomislim da bo tudi naša pupa morala enkrat iti v vrtec. Smo se odločili da bom do njenega tretjega leta kar jaz z njo doma potem pa jaz v službo ona pa v vrtec. A mislite da bo pri treh letih lahko še vedno tak problem? 

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.9.2006 13:25:17   
saratanja
Saj ne vem, če ti bo kaj v tolažbo ali pomoč naša izkušnja. Pri nas smo danes prvič preživeli  brez jokanja. Pa še danes smo imeli zjutraj doma upor, da nebi šel v vrtec.
Prvi dan uvajanja smo mi doživeli tudi strašno panično reakcijo, ko smo ga na prigovarjanje vzgojiteljice kar tam pustili za pol ure. Sem se potem morala skoraj skregati z vzgojiteljico, da mi je pustila, da sem sina uvajala po svojem občutku in s počasnejšim tempom. prvi teden sem bila z njim večino časa tam, da je izgubil strah pred vzgojiteljicama, pa da se je navadil na prostor. Potem pa sem začela šele podaljševati svojo odsotnost. Sem pa pazila, da sem ga vedno pripravila na svoj odhod in ga izročila v naročje vzgojiteljici. Vedno sem počakala, da se je stanje v skupinici malo umirilo in da ni bilo preveč jokajočih otročkov in se je vzgojiteljica lahko posvetila mojemu kričaču. Danes je bil prvič tri ure tam. Mislim, pa da se že pozna, da je vzpostavil stik z vzgojiteljicami in mu je vedno bolje v vrtcu. Vem, da bo še nekaj časa hudo, pa še kdaj pozneje tudi....me pa tolaži, da ga zdaj znajo zaposliti in potolažiti. Po moje se bo na koncu imel prav krasno.

Ja bistvo vrtca pa je v vzgojiteljicah. Počutje malčkov je odvisno od navezave z njimi. Včasih pa si enostavno karakterno ne ustrezajo..... pri nas se mi zdi se je malček tudi navezal bolj na pomočnico kot na glavno vzgojiteljico... pa saj je vseeno, važno da je tam oseba, h kateri se lahko zateče.

Upam, da bo tudi vam uspelo prebroditi to prvo krizo.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.9.2006 13:34:21   
saratanja
Blažika.... ločitev starša od otroka in otroka od starša je vedno težka. Odhod v vrtec pomeni povsem novo okolje, novi ljudje, nove navade, drugačen urnik, drugačna prehrana..... Sicer starejši otrok lažje razume dejstvo, zakaj mora vsak dan vrtec. Mu je pa še vedno težko, ker starši niso z njim tam.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.9.2006 20:52:52   
mojca345
ko gre otrok prvič v vrtec se ne uvaja samo otrok, temveč tudi starši. mogoče so prvič več ur brez stika z otrokom - oz. več dni zapored. oboji se pogrešajo, seveda pa kaj hitro ta linija pri otroku zapade v izsiljevanje pri otroku.

razumem, da je staršu težko, ampak tudi starš mora poskrbeti za sebe. ne pozabimo, da tisto kar čuti starš, posledično leti na otroka. prvo prečisti svoja čustva, potem lahko iščeš rezultate pri svojem otroku.

v vseh pisanjih nasplošno je čutiti predvsem veliko nezaupanje vzgojiteljicam. toda dejstvo je, da pri uvajanju lahko naredimo le toliko in toliko, ostalo pa ne moremo, četudi gremo včasih preko vseh zmožnosti. verjamem, da so nekatere vzgojiteljice manj sposobne ali pa imajo premalo intuziasta včasih, nasplošno pa je moje mnenje o njih pozitivno.

otrok je doma v centru pozornosti. samo, da pade malo na rito, ker slučajno izgubi ravnovesje, želi pozornost, želi, da ga vidimo. v vrtcu takih pozornosti seveda ne more biti deležen. v vrtcu je drugačen tretman kot pa doma. so pravila, ki se jih moramo vsi držati in seveda se ves dan ne vrti okoli samo 1 otroka. to pa se mi zdi, da je včasih ali pa več kot samo včasih, problem za otrokov ego, ki je navajen konstante pozornosti, tudi na trenutnih neumnostih.

zdi se mi, da starši včasih pretiravajo v teh pozornostih, saj je mogoče sami niso bili deležni.

oh, ja svet je prepoln kombinacij, situacij. težko je vse razumeti, ampak na srečo, vseh ne bo potrebno nikoli. user posted image

moj nasvet je, da si vzamete čas za svoja čustva in greste na sprehod ali pa pišete v dnevnik. potem pa se poskušate sami veseliti vrtca in s tem pokažete otroku, da vzgojiteljicam zaupate. ko bo otrok to videl, vas bo posnemal.

stvar je povsod ista. četudi greste k privat varstvu bo treba isto narest.

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.9.2006 21:37:36   
frutka_
Mojca 345 full lepo si napisala...Morala bi biti mojca 123user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.9.2006 21:53:23   
frutka_
Starše včasih pohecam, da bi uvajanje potrebovali za njih in ne samo za otroke.user posted image

In še nekaj, če že starši  pridete na uvajanje z otrokom, ne rabite stat poleg svojega otroka kot hlod, ampak stopite poleg in tudi same malo navežite stik z ostalimi otroki v skupini, z vzgojiteljico...Mislim, da si vse preveč mam dramatično predstavlja kaj vse delamo ko jih ni poleg oz. same kritično opazujejo in za boljšo voljo ne naredijo kaj več od jamranja.
 Zadovoljen obraz brez solzice v očeh, odhod in zdravo slovo od staršev je gotovo pokazatelj uspešne klime v vrtcu.

Patty, gotovo je hudo. Ampak prvi samostojni korak je otrok naredil ko je shodil, spregovoril prvo besedo, se sam obrnil, sedel in najbrž se bo ujel tudi tukaj. Misli in upaj pozitivno! Vrtec v govoru prikaži kot nekaj veselega: "Se spomniš, tam so tudi mali prijateljčki, Sara, Brina....Skupaj boste vozili avtke, se igrali. ". Nesi otrokom morda kakšne navadne piškotke da jih tvoja tamala pogosti z njimi. Seveda izberi njene najljubše! Naj nese kakšno knjigico v vrtec, ki ji je ljuba in jo tam pokaže. Slovo od atija (če ste uvajanje končali) pa naj bo mirno. Ko jo peljete proti vrtcu ji zapojte kakšno pesmico, opazujte naravo,...V  vrtcu naj pokaže kje ima pospravljene copatke, kje so otroci in nato skupaj opravita slovo. Poljubček, nekaj besed za pogum, piškotke v roko in...
Će sama meniš, da deklica slabo prenaša uvajanje, da ne sprejme družbe, če menišda še ni dovolj zrela za vrtec potem bo potrebno razmisliti o kakšni alternativi. Osebno se mi babica zdi zadnja rešitev varstva. Občasno da, ne pa vsakodnevno.

Lepo se imejte!Jutri je petek. nov dan in nove možnosti za nova spoznanja!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.9.2006 9:31:09   
AnkaM
Odločite se raje za privat varstvo kot za babico.
Mala skupina otrok bo definitivno pozitivno vplivala na otroka. Hkrati pa imajo v tem primeru varuške več časa za vsakega posameznika, ker je manj otrok.

Vendar dobro premislite svojo odločitev. Morda je izbira tudi drug vrtec, ampak ne kar takoj.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.9.2006 11:03:23   
sonjasunny
Moj Matic ima skoraj 2 leti in je bilo prvi teden v vrtcu vse ok, celo idilično lepo, nihče ni jokal ali klical mamice. Drug teden se je pa začelo. In Matic je eden od dveh ta "glavnih" jokalcev. Medtem ko je vzgojiteljica ok in sta tudi že vzpostavila kontakt, pa je pomočnica povsem druga zgodba. Včeraj sem stala pred vrati igralnice in poslušala. Niso vedele, da sem tam, ker sem prej odšla in potem prišla nazaj. V kotu, kjer se previjajo in imajo stranišče, mu je rekla, ko ni in ni nehal jokati: "Zdaj pa nehaj. Ti bom ušesa navila. Boš tukaj sam, boš vidu!"

Meni je seveda tema padla na oči! Kako naj imam zaupanje v takšne vzgojiteljice??? In za povrhu si še nisem upala nič reči, da ga ne bo v prihodnje res kaj šikanirala...

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.9.2006 15:11:31   
Anonimen
mi hodimo v vrtec že 3 tedne, čisto nič ni boljše, ful je slabo, cel dan joče in celo bruhauser posted image user posted image user posted image . Z vzgojiteljico sem pa ful zadovoljna, je vredu in hvala bogu, ima tako vredu vzgojiteljico.

Meni je hudo, tudi jaz jočem ampak kaj hočem, nimam je praktično kam dat, razen privat varuška, ampak naj jo sedaj spet nekaj mrdam sem pa tja.

ok upam da bo čimprej boljši
papa

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Neža za punčko?
caligula

A bi dale prvorojenki ime Neža?

da (39%)

ne (61%)

Število vseh glasov: 230

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!