|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje z dojenčkom?
13.9.2006 10:24:18   
metaa
Koliko vas kaj spi z njim, pa vas ne moti. Sem opazila, da oba spiva bolje in dlje, če je pri meni/nama. Sprva sem se sekirala, pa mi je sestra pri pediatru rekla, ko sem ji potožila, da se je navadla spat pri meni, da "ona ni nič komplicirala" glede tega in da še vedno spi pri njej tudi sedaj, ko je malo starejši. Da za vse pride čas.
kakšni so vaši pogledi na to in ali vas jih veliko vzame k sebi in se ne sekira na mnenje okolice.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 11:04:46   
ribica.
Naša prvorojena  je tudi imela obdobja, ko je spala z nama v postelji. Tam je takoj zaspala. V svoji postelji pa nikakor. Kaj meni o tem kdo drug, me ne gane več. Važno je, da ti pogruntaš, kaj otrok želi in seveda kaj želiš ti. Če ti je spanje skupaj sprejemljivo, potem super. Če pa ne, pa se trudi, da bo spal v svoji posteljici. Včasih je najtežje to, da spremeniš svoja lastna načela. Ker če si zagovornik tega,da mali nikakor ne bo spal v zakonski postelji, tamali pa v je ravno z vama najbolj pomirjen, potem je pred tabo dilema. Včasih je za vse bolje, da se nehaš upirat in prirediš načela potrebam tvojega otroka. 

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 11:10:20   
Udb
Pri nas je tako, da zaspi v najini postelji, potem ga prestavim v njegovo. Kar nekaj časa smo se matrali, da bi zaspal v svoji postelji, ampak nam ne rata. In se ne sekiram več. Pač se še malo pocrkljava, potem pa zaspi. No, potem se ponavadi zbudi okoli 6 in ga samo vzamem k sebi in spiva do 8. Star bo pa 11 mesecev. 

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 11:47:59   
Anonimen
js nism mogla in ne morem..me vse boli pol k spim čist pr mir da je ja ne bi pomečkala

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 11:57:33   
CUKRČEK
Nisem pristaš spanja otrok s starši. Moja je tud, ko je bila še mala, želela bit pri nama. In se je hitro razvadila. Temu sem po hitrem postopku naredila konec. Ker: v veliko spiva midva, v njeni ona. Saj zvečer se pocartava, zaspi pri meni in jo potem prestavim v njeno. In ni blema. Se mi zdi, da obe oz. vsi trije lepše in trdneje spimo, če je ona v svoji posteljici. Tudi ona se lepše naspi.

Če pa vaju to ne moti, pa sploh ni problema.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 13:17:26   
GATA
Jaz našo user posted image  vzamem k nama v posteljo če se sredi noči zbudi in nikakor noče zaspati nazaj, kar je pa zelo redko. Sem pa na morju pri njenih 8 mesecih šla k njej spat eno noč in me je tako "nabutala" user posted image  da sem rekla da bo kar sama spala.
Sem se pa res držala, da je nisem vzela prej k sebi v posteljo, da jo nebi razvadila, pa ne zaradi drugih ampak zaradi sebe, da se lahko sama naspim in da se tamala navadi spati sama. Da ko bo enkrat šla v svojo sobico ne bo kakšnih težav.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 13:18:23   
sonchica
tud jaz nisem pristaš spanja z otroki.... nikol neveš kdaj ga lahk zadušiš al pa udariš med preobračanjem.... mi2  se ful premetavama med spanjem user posted image user posted image user posted image tak da niti poskusila nisva da bi znama ajčko.... saj ma zibelko smo mu zato kupli da bo v njej spau user posted image

_____________________________



(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 13:32:12   
abi
js nism mogla in ne morem..me vse boli pol k spim čist pr mir da je ja ne bi pomečkala
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

tudi pri meni je enako

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 13:45:59   
ElaM




Tinkara je kakšen mesec spala pri nama, ko je imela obdobje, da ni hotela biti v svoji posteljici. Čeprav je imela veliko prostora, je nekako zlezla z glavo pod mojo blazino.user posted image  Še sreča, da sem se zbudila in takrat sem videla, da je tako spanje res lahko nevarno.
Zdaj prakticiramo tako, zaspi pri nama, potem jo pa prenesem v njeno posteljico in smo vsi zadovoljni.




_____________________________

:)

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 14:44:45   
lenika
Zvečer zaspi v svoji posteljici, ponoči 1x je in zopet zaspi v svoji posteljici, ko pa zjutraj okoli 6-ih drugič je, pa ostane pi meni (mož že vstane za v službo) in nato spiva še do 8-ih ali pol 9-ih.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 15:02:09   
diva 4
Naša Ana se je pri 6ih mesecih začela zbujat po 15× na noč.Sem vstajal tako dva meseca in pol.Potempa nisem zmogla več in sem jo dala k nama.Sedaj je stara dober 3 leta pa okrog polnoči pride sama v spalnico in ostane do jutra.Sva pa res včasi zbrcanauser posted image .Naš 15 mesečnik pa še sploh ni spal zraven nikogar.No, pa on je karakter zasebe, saj ne prenese božanja ,cartanja ...user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 16:07:45   
smokvica
če vama paše zakaj ne ,otroci prehitro zrastejo

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 18:10:57   
dory
moj mali se je res non stop drl in pri 6m nisem vec mogla ponoci 100x vstat...pa sem ga vzela k men v postlo...je blo prec mal lazje...no mulc se zej pri 28m spi pri meni, zdej ze celo noc...mene osebno ne moti, a se bova kmal zacela odvajat...ce ne letos pa drugo letouser posted image

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 18:18:27   
mojčika
Pred časom sem objavila svoje misli, sedaj naša Maya Marina spi v svoji postelji, ki pa se drži moje, tako lahko samo stegnem roko in jo potolažim, posteljici sem odvzela stranico, tako imava obe dovolj prostora:

Pozdravljene, danes ponoči, ko nisem spala zaradi vročine, sem malo razmišljala ob pogledu na mojo pikico ob sebi. Vsak dan berem, da so naši otroci razvajeni tako in drugače... in da se razvajanje začne že pri spanju pri mamici v postelji in podobno, da so otroci pridni le takrat, ko prespijo celo noč v svojih posteljicah... in še bi lahko naštevala. Pa sem se malo zamislila. Verjetno nas je mamic, ki vsaj enkrat na noč potolažimo naše malčke s hrano, čajčkom ali cartanjem precej več kot tistih, ki spijo celo noč. Jaz našo pikico sicer dam spat v njeno posteljico, a jo ponoči, ko je žejna, vzamem k sebi, saj tako zaspi prej in spi dlje časa. Pa ves čas poslušam, da to ni dobro, da bo potem pri meni spala celo večnost, da bo razvajena... Ene par dni nazaj sem eno mamo tako zabrusila, da učenje otroka za življenje, učenje morale in lepih vrlin nikakor ni povezano s tem, kje otroček spi, po mojem je treba otroka le kje drugje prijeti, če dela te in one traparije scartanosti. Sicer bo pa tako prišel še prehitro čas, ko nam bodo pobegnili ne samo iz postelje, ampak tudi od doma. 
No da ne bom zabluzila drugam, mislila sem, a nismo ljudje samo še ena malo bolj ""razvita žival tega sveta,  no a nimajo skorajda vse živali svoje mladičke ves čas ob sebi, edina možnost za preživetje je, da so kot klop pripeti k mamici dan in noč, tako lahko ugotovim, da nam ta razvitost prav malo škoduje. Nobena druga žival si ni umislila, tako "pametno" kot ljudje, da morajo njeni mladički spati v svoji posteljici in to še v drugi sobi... ja, a ni najbolj pomembno prav to, da sta mati in otroček čim bolj povezana, da sta eden drugemu namenjena že v sami prvobitnosti in namenu. In to vsekakor nima nobene veze s tem, kako bomo vzgojili svoje otročke, le čemu bi jih po špartansko vzgajali takoj, ko pridejo na ta svet in ko je že tako ali tako težko zaživeti. Seveda hvalabogu pa so tudi otročki, ki noč prespijo samostojno, a mislim, da je takih precej manj kot ostalih.

No malo za klepetat, ne zameriteuser posted image


_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 18:41:50   
piscancek
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Zvečer zaspi v svoji posteljici, ponoči 1x je in zopet zaspi v svoji posteljici, ko pa zjutraj okoli 6-ih drugič je, pa ostane pi meni (mož že vstane za v službo) in nato spiva še do 8-ih ali pol 9-ih.


isto pri nasuser posted image

_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 21:08:12   
ninocka
Moj je tud skoz spal v svoji pojstlci, do 11 meseca je mogoce 2x spal pri nama, pa se to takrat, ko je bil bolan, pa sem mela jst boljsi obcutek.
Pol ga je pa kr neki prjel in sploh ni hotu zaspat v svoji pojstlci, pr nama pa takoj. In zdaj vcasih spi pri sebi (no, se vecinoma), vcasih pa pri nama. Zdaj, ko smo se navadli, vsi spimo dobro, prej sem pa jst skoz pazila, da se ne bom slucajno nanga ulegla. Ma pa mali ful eno tehniko spanja - tolk casa se obraca, dokler se ne postavi precno na naju (pri meni ima nogice, pri mojmu glavo) in pol tko celo noc spi.
Mi pa tud ne pase, da bi spal vsako noc pri nama. Jst se rada stiskam tud z mojim user posted image , ne sam z nogicami mojga malega pikca user posted image


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 22:11:00   
eya
Pri nas tudi spi celo noč v svoji posteljici, edino prvi mesec je občasno (predvsem po nočnem hranjenju) spal pri nama. Je bilo pa to spanje precej naporno, ker imava posteljo široko samo 140 cm in sva se s partnerjem komaj obračala.
Se mi pa fajn zdi ta ideja, ki jo je mojčika napisala...če bi bilo kdaj treba...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spanje z dojenčkom?
13.9.2006 22:24:30   
Vesna
jaz bi ga imela v svoji postelji,ma je premajhna za vse tri,pa še refluks ima ubožček in mora spat z dvignjenim vzglavjem,ki je v njegovo postelji.

_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
14.9.2006 0:03:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vesna)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spanje z dojenčkom?
14.9.2006 8:31:05   
Yasminka
Zaspi med dojenjem v naročju, nato jo položim v posteljico. Ob 3.00 je že v najini postelji, ker sem po dojenju preveč zaspana, da bi jo prestavljala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spanje z dojenčkom?
14.9.2006 9:44:24   
viv_
Jaz sem zagovornik načela: "vsak spi v svoji postelji".

Tamala se vrti ko vrtavka, jaz sem vsa trda, ker ne vem kje je... Ko je bila še majhna, me je bilo strah, da bi si kovter nabasala v usta (to je naredila od moževega bratranca tamala, se je skorej zaudšila). Tako da no way.

Ko je bila manjša je ostala pri meni, če se je zbudila po 6 uri zjutraj. Zdaj pa če koga od naju ni, lahko spi v njegovi postelji, pa se ji to res fino zdi.

Zaspi pa od prvega dneva naprej sama, brez nošenja in spi celo noč. user posted image  A je lahko, prosim, še ta druga taka user posted image

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: spanje z dojenčkom?
14.9.2006 10:12:41   
Naja31
Pri nas pa spimo vsi skupaj in nam je prav fajn. user posted image
Sinko je star 17 mesecev in ne spomnim se kdaj je nazadnje spal v svoji posteljici. Saj na začetku sva se še trudila in ga odlagala v njegovo posteljico, samo pri tem se je obvezno zbudil, če pa ne, se je itak zbujal po 10x na noč in je bilo lažje če sva ga dala k nama. Tako se je začelo in zdaj že kar lep čas spi pri nama.
Meni je prav všeč ko mi celo noč diha v obraz user posted image  
Ampak to je bil pri nas izhod v sili, ko se je rodil sigurno ni bil moj načrt, da bo spal pri nama. Tako smo edino lahko spali in še zdaj je to edina varijanta da sploh spimo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: spanje z dojenčkom?
14.9.2006 10:39:59   
tinkatonka
Če ponoči joka in ne more zaspat nazaj z dudo in pleničko, ga vzamem k sebi, pocrklam toliko da zaspi, potem ga dam pa nazaj v svojo posteljico. Če spi pri nama, sem jaz neprespana, ker se tud premaknit ne upam, da ga ne bi pomečkala, pa še moža vahtam, da se ne bo na njega ulegeluser posted image . Ko je bil pa bolan je pa kar pri nama spal, da sem ga slišala kako diha (je imel visoko vročino), pa takrat je imel sploh nemiren spanec.

Naredi tako kot ti paše, če pri tem, da spi pri vama, seveda ne trpi vajino spanje in "nočno crkljanje". Nasplošno nisem zagovornica spanja otroka v zakonski postelji, ker ko se enkrat navadi, ga je hudič odvaditi, ampak vsak otrok je svoja osebnost. En otrok sploh ne bo rabil bližine staršev, drugi jo močno potrebujejo, nekateri so pa ravno na sredi.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?