Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
NIMAM PLAČANIH PRISPEVKOV - KAJ SEDAJ? 11.9.2006 12:04:16
|
|
|
|
cmokec
|
Pozdravček. Izteka se mi porodniška in sem poklicala v mojo firmo, da vidim, kako stvari stojijo. Sama imam sicer že drugo zaposlitev (me še ni zaposlila), a šef tega ne ve. Misli, da bom odšla na zavod, a to ni bistveno. Povedal mi je, da je podjetje v stečaju (sem vedela) in da mojega delovnega mesta ni več. Do tukaj je še vse O.K. Potem pa mi reče, da naj pridem po knjižico in da nimam za nazaj plačanih vseh prispevkov. Nimam pa nobenega papirja v roki. Niti, da je podjetje v stečaju, niti sklepa, zakaj mi preneha delovno razmerje. In sedaj me zanima, kaj pomeni zame, da niso plačani vsi prispevki? Ali lahko izsilim regres, ki ga v podjetju ni dobil nihče? Koliko pred prenehanjem dela bi me moral šef obvestiti? Ali mi po 3,3 leta pripada odškodnina? LP cmokec
|
|
RE: NIMAM PLAČANIH PRISPEVKOV - KAJ SEDAJ? 11.9.2006 12:17:25
|
|
|
|
KIRA
|
jaz sem imela podobno težavo, ko sem izgubila del. mesto pred 3 leti. in sicer so že plače zamujale, pa sem zadnjo en cajt čakala, potem sem še odpravnino morala najprej iztožit, pol pa izterjat! pa vsi prispevki niso bili plačani. nekaj malega je "manjkalo", tako da so me o tem "obvestili" pristojni organi, pa sem morala razliko doplačat. drugače ne bi morala koristit niti nadomestila, ki mi je pripadalo zaradi prenehanja del. razmerja. ampak tega je že dolgo, pa letanja sem imela tud ogromno zaradi tega vsega, da ti bolj točno ne morem povedat kako in kaj, ker je blo preveč sranja in papirancije.
|
|
|
|
RE: NIMAM PLAČANIH PRISPEVKOV - KAJ SEDAJ? 11.9.2006 15:18:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Če je podjetje v stečaju, se ti delovno razmerje lahko prekine, ker si tehnološki višek (takorekoč). O tem te morajo obvestiti najmanj 30 dni prej. Neplačani prispevki niso tvoja odgovornost, ampak delodajalčeva. Poplačani bi morali biti iz stečajne mase ali pa kako drugače (kar bo določil upravitelj, če še ni). Ti ne plačaš nič in tudi pazi, da ob prevzemu delovne knjižice ne boš česa takega podpisala. Podpišeš samo prevzem delovne knjižice in seznanitev o prekinitvi delovnega razmerja. Nič drugega. Delodajalca pisno obvestiš o njegovi dolžnosti poravnave prispevkov in izplačila regresa (vseeno ti pripada) in opozoriš na sodno pot, če tega ne bo naredil prostovoljno v zakonitem roku. In ker najverjetneje ne bo, ti svetujem odvetnika in tožbo (skupinska je še boljša, če vas je v podjetju več takih). Zadeva traja, ampak je na koncu v tvoj plus, ker ima vse to, kar ti je delodajalec dolžan, pri stečajnih poplačilih prednost. Najprej se izplača delavce, potem upnike (preostale). Ponavadi na koncu tako ali tako ne ostane nič. Če pa že za to zmanjka, bi moralo biti pa podjetje tako ali tako zavarovano za tak primer. Kolikor jaz vem...
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?