Anonimen
|
No, naslov pove že vse. Dobila sem takšnega otroka, že vnaprej sem bila opozorjena na njegovo diagnozo. Otrok je res poseben. Hudo mi je zanj, ko vidim, kako trpi, se trga za lase, kadar ne doseže, kar želi in še huje, ko mi reče, da je "danes poreden, ker nisem pojedel tabletke za pridnost". Te tabletke so mi tako... grozne. A sploh imajo učinek? In kakšni so stranski učinki? In po drugi strani je to otrok, ki se mi je takoj prikupil! Že v prvem tednu sem spoznala njegove strahove, ki so resnično hudi. Otrok ne vzpostavlja očesnega stika, dobro področje je matematika. Sama sumim, da bi lahko bil rahel avtist, ampak kdo sem jaz, da določam diagnoze? Veliko sem že brala, kako ravnati s takšnim otrokom - potrebuje gibanje, naj dela počepe... zdaj pa, ko sem resnično v tem, se počutim izgubljena. Bom ravnala prav, da ne bo imel naslednjega izbruha? Naj bi se razgibaval, ampak kaj, ko ima dete probleme tudi s kolkom, ne more tekat, se ne more dobro gibat, počepi so skorajda prepovedani... Med poukom sem mu dovolila, da gre pobrisat tablo (je bil prav navdušen nad idejo), v naslednjem trenutku pa je šel do sošolca in ga udaril. Rekel je, da zato, ker je njegov prijatelj. Vidim, da otrok potrebuje veliko telesnega stika - prihaja se cartat k meni, me prime za roko... Kdo ima izkušnje s takšnim otrokom? Vesela bi bila kakršenga koli nasveta iz prakse.
|