|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Okužba sečil
6.9.2006 16:35:52   
elizabeta p
Moj sinko je imel okužbo sečil, ki jo je staknil v bazenu. Tudi v bolnici je bil 6 dni in tako, oktobra pa imava eno preiskavo. Mislim da se imenuje cistoskopija. Vbrizgali mu bodo eno reaktivno snov in potem s kamero pogledali kako gre po sečilih, prepustnost pa to. Mora iti, ker so na ultrazvoku ugotovili, da ima eno ledvičko širšo od druge in morajo ugotoviti, če ima širši kanal...
V glavnem ali ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Okužba sečil
7.9.2006 13:43:47   
sonjaka
Ne vem sicer, koliko je tvoj sine star. Meni so delali te preiskave pri enih petih letih. Spomnim se, da sem morala ležati 1 uro ali nekaj takega čisto pri miru - groza. Sta me oba starša držala za roki, mirila, pogovarjali smo se. Vse skupaj sicer ni nič boleče - vsaj jaz se ne spomnim nobene bolečine. Ne vem pa, kako se je tehnika od takrat spremenila. Tudi na pregledih so mi v mehur s katetrom vbruzgali neko tekočino, potem sem se morala pa polulati. Sicer sama nisem nič čutila, tudi ko so mi vstavili kateter.
Pri meni so takrat ugotovili refluks - ker sem imela zožano sečnico, je šel urin nazaj v ledvice ali nekaj takega. No potem sem bila skratka operirana in od takrat več nobenih problemov.

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2006 14:50:52   
elizabeta p
3,5 let je star. No sej pri njemu je tudi problem v refluksu. Morajo ga pregledati, če ma mogoče širši ta refluks in se mu potem tam nabirajo bakterije iz seča in lahko potem samega sebe v bistvu okuži. Do pregleda pa mora jemati antibiotike za zaščito, za vsak slučaj.
Potem bodo pa videli ali sploh ima to kar sumijo ali ne, če ima so potem možni različni postopki, odvisno od tega kako hudo je: lahko mine samo od sebe ali pa operacija, kakor pri tebi.
Hvala ti za informacije.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2006 19:23:26   
ziva_
lep pozdrav.
tudi moja hcerka je imela to okuzbo... in je pravtako bila v bolnici 5 dni, nato je 3 mesce hodila na kontrole (1x na mesec), pol pa so jo poslali na mcg (mislim da je mcg). in sicer da ji pregledajo , ce ima refluks.  ce je to to, kar bo imel tvoj sinko pa zgleda takole, kot je napisala sonjaka (nazalost se vedno zgleda tako). Skozi lulo vstavijo kateter do mehurja, vbrizgajo tekocino, in cakajo, da se otrok polula, na to pa slikajo (rentgen). kako dolgo pa traja pa je vse odvisno od otroka, kako hitro se polula. mislim, da je bolelo ni, saj ni hudo jokala (joka pa tako al tako vedno ko smo pri zdravniku). je pa res, da naj bi decke bolj bolelo, ker imajo daljsi secni kanal in morajo vec notri porinit.
pred nami je na pregledu bil en decek in smo cakali kako uri in pol, da se je polulal, in ves cas je strasno jokal (baje ko jokamo ne  moremo lulat, vsaj v tajih kolicinah ne, kot bi na tem pregledu radi, tako je vsaj meni med. sestra rekla)...
ak da ti predlagam, da s sabo vzames neko igraco, al nekaj, kar mu je strasno zanimivo da ga malo zamotis, da se sprosti...
upam da te nisem prevec prestrasila, in da bo vse ok

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2006 21:33:20   
tins
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=895990&mpage=1&key=󚳂

Tukaj si lahko prebereš več o pregledu, LP

(odgovor članu ziva_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.9.2006 22:22:21   
Pi-kica 1
Moj sinko ima obojestranski refluks tretje stopnje. Preiskava se imenuje mikcijski ultravzvok in poteka tako, da mu najprej vstavijo kateter, nato mu vbrizgajo sredstvo za izpiranje, nakar se mora polulati. Ko se polula, mu vbrizgajo kontrast in opravijo ultrazvok. Takrat vidijo, če pride tekočina tudi v ledvice. preiskava je neprijetna, v mariborski bolnišnici dajo otroku pomirjevalo, vsaj moj ga je dobil, vendar ne traja dolgo.
Nadaljni pristopi so pa potem različni. V Mariboru so mu hoteli takoj vbrizgati kolagen, ker sva pa zaradi druge bolezni odšla na zdravljenje v Ljubljano, se sedaj tudi za ledvice zdravima tam. Redkli so, da kolagen sploh ne pride v poštev in da se bo čakalo - lahko, da bo samo minilo.

LP

Pi-kica

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2006 13:44:06   
elizabeta p
Hvala vsem. Upam, da ga ne bo preveč bolelo in bo vse v redu.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2006 22:55:57   
AnkaM
V kolikor si dovolj vztrajen lahko isto preiskavo dosežeš tudi ultrazvočno. V Ljubljani jo sicer neradi delajo, ampak v tujini se načeloma dela ultrazvočno in ne rentgensko. Seveda odvisno od starosti otroka - pri naši smo počakali do enega leta in je imela šele nato preiskavo.

Pri refluksu nižje stopnje se zadeva preprečuje z dnevnim jemanjem zdravila Primotren. Načeloma se v času do 6 leta pozdravi sama. Če je refluks višje stopnje operativno. V Ljubljani kar nekaj časa (beri: let) počakajo, da vidijo kako zadeva pri otroku napreduje.
Ni bolezen, ampak prirojena napaka. Tako laično povedano.

Neposredna povezava do sporočila: 8
13.9.2006 13:41:15   
elizabeta p
Anka, v katerih primerih ti pa naredijo ultrazvočno? Res me skrbi, da ga ne bi ful bolelo? To so mi pa povedali, da če ima to okvaro, da je prirojena. Hvala ti.

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.9.2006 20:57:58   
Pi-kica 1
Mojemu so naredili ultrazvočno. Sploh nisem vedela, da delajo tudi drugače?

LP

Pi-kica

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?