Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:00:22
|
|
|
|
Anonimen
|
če si samohranilka potem imaš vrtec zastojn ali se zopet motim
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:01:53
|
|
|
|
Naja31
|
Samohranilke nimajo vrtca zastonj. To pa sigurno ne.
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:05:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Res,jaz sem pa mislila da ga imajo.No vsakič se nekaj novega naučim Sicer anonimna koliko moraš plačati vrtca se gre po plači tako da ne vem.Pa se pritoži ,če se lahko
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:10:15
|
|
|
|
total
|
Če prejemaš denarno socialno pomoč,MAŠ vrtec zastonj in si mati samohranilka,z urejeno preživnino.
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:11:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Ok,kako sedaj .Sem zmedena.Ima zastojn ali ne? Ker kakor sem jaz slišala ima zastojn,če je brezposelna seveda,kar v tem primeru anonimna je.
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:14:29
|
|
|
|
Naja31
|
Aja? Sem spregledala, da je brezposelna. Potem pa ne vem kako je s tem.
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:15:02
|
|
|
|
Mina1
|
Ne, samohranilke nimajo zastonj vrtca, jaz glih zdajle čakam položnico, da vidim, kolikšna bo, ker sta oba v vrtcu. Drugače sem tudi jaz v tem razredu, vse gre na plačo.
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 13:16:27
|
|
|
|
total
|
Če si prejemnik DSP imaš zastonj vrtec...
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 14:06:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Otroka sem dala zato v vrtec, ker si imam namen takoj poiskat službo, ker s tem denarjem ni ravno za živet. Nimam pojma kako naj sestavim pritožbo. Zato bi prosila, če je katera to že počela, da mi pošlje, da vem kako naj bi izgledalo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.9.2006 14:38:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 15:03:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem brezposelna in aktivna iskalka zaposlitve z preživnino in ne plačujem jasli
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 6.9.2006 15:37:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Prejemniki socialne pomoči imajo ZATONJ vrtec, brezposelni iskalci zaposlitve plačujejo 1 plačilni razred. Po moje ti je ta razlika v ceni nastala zato, ker niste prijavljeni v občini, v kateri otrok obiskuje vrtec. Občina pač po moje doplačuje vrtec tistim, ki so prijavljeni v dotični občini. Sicer pa vprašaj na UE, pa ti bodo vse povedali.
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 7.9.2006 13:45:57
|
|
|
|
triša
|
Cene vrtcev se razlikujejo določi jih (mislim da občina). Če pa živiš v drugi občini, kot tvoj otrok obiskuje vrtec je razlike največ 20%, nikakor mi ni jasno kako so glede na tvojo finančno situacijo prišli na 30.000. Naj ti še enkrat zračunajo mogoče so se zmotili. Nikoli ne veš.
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 7.9.2006 20:49:19
|
|
|
|
laluna
|
Preživnina in socialna pomoč se pač seštejeta in skupen znesek pove višino plačila vrtca. Ker pa si samohranilka se deli samo na dva in spet pride več, kot če bi se delilo na tri družinske člane. Slabo pa je zate še to, da je otrok v vrtcu v drugi občini, kot pa živita in ti verjetno lastna občina ne prispeva niti tolarja. To je bilo v mojem primeru. Ko pa smo se preselili skupaj, sem mislila, no zdaj pa bo vrtec dražji, ker bosta obe plači - pa imam popolnoma isto plačilo (no 500 sit gor dol), saj mi sedanja občina sofinancira toliko zraven, da se razlika pokrije (otrok je pač v vrtcu v isti občini v kateri živi). Takšna je moja razlaga na podlagi moje izkušnje. Je pa v RS to res čudno, da so plačila vrtca tako različna glede na plače - pa naj nudijo tvojemu otroku toliko več za 30.000 sit kot pa drugemu za 15.000 sit (boljšo hrano, boljše igrače....) V Avstriji je to baje enako razdeljeno - plačilo vrtca je za vse otroke isto.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.9.2006 10:30:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: odločba za plačilo vrtca 8.9.2006 14:29:09
|
|
|
|
sarazan
|
IZVIRNO SPOROČILO: laluna ...Je pa v RS to res čudno, da so plačila vrtca tako različna glede na plače - pa naj nudijo tvojemu otroku toliko več za 30.000 sit kot pa drugemu za 15.000 sit (boljšo hrano, boljše igrače....) V Avstriji je to baje enako razdeljeno - plačilo vrtca je za vse otroke isto. Ja, to bi pa res rada doživela. Jaz bom plačevala polno ceno. In moj otrok bo imel popolnoma enako oskrbo, pozornost, igrače,..., kot nekdo, ki nič ne plačuje. Saj nočem filozofirat,... ampak naša država je v določenih zadevah res gnila do korenin. Tudi meni se marsikdaj zamalo zdi, da sem 30 let garala, da sem prišla do zelo visoke izobrazbe, dobre službe, potem mi pa pobirajo visoke davke, povsod padem v najvišji plačilni razred,... In se zgodi, da imam konec meseca manj v žepu, kot sestra, ki ni v življenju dosegla niti pol toliko, kot jaz.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?