bobek05
|
Tvoj otrok je - kot si sama ugotovila - precej družaben otrok in družba enih in istih ljudi (beri: ti, ati, babi, dedi...) je prijetna, ampak ni nič novega, nič zanimiva... Sedaj pa si predstavljaj, da si v fazi, ko te vse zanima, ker ugotavljaš koliko super stvari je na svetu za katere ne veš, pa želiš raziskati, spoznati druge otroke, se z njimi igrati, tvoja mama pa se "sekira" če se z njo nimaš več lepo... Otroku bo vedno najlepše pri mami - mame so le mame, zlasti ko gre kaj narobe, ampak moraš se zavedati, da se mu svet zdaj razširja, da domače igračke niso več zanimive, domače risanke je videl že tisočkrat, vso lubje na drevesih pred blokom/hišo je že neštetokrat pretipal in okolico pozna... Otroke najbolj pritegne nekaj novega in zato se ne sekiraj, če otroka takoj pritegne igra v vrtcu in se te ne drži ves čas za kiklo... Rajši bodi vesela, da nimate problemov z uvajanjem, da ne joka ko te ni ob njem, da uživa v družbi vrstnikov in se ima fajn... Kaj ni to super? Vzgojiteljice imajo na zalogi veliko več pesmic, igrač, dejavnosti.. kot me mamice. Jaz priznam, da sama včasih več ne vem, kaj naj si še zmislim, da mu bo zanimivo in se mi zdi, da mu "nisem več dovolj"... Cartajta pa se doma, ko pride iz vrtca ali pred spanjem... P.S.: Čakaj, da pride obdobje, ko ne bo hotel domov in se bo oklepal vzgojiteljice in ji dajal ljubčke... Potem te bo šele "razjedalo" od ljubosumnja, ko boš tuhtala če ima vzgojiteljico raje kot tebe...
< Sporočilo je popravil bobek05 -- 5.9.2006 23:26:37 >