|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ČISTO ZMEDENA
5.9.2006 15:41:37   
Anonimen
Imam naslednje težave. Še malo (mesec dni ) pa bom rodila, pa vendar še sedaj nimam vsega urejenega.
Sem brezposelna, od prejšnjega meseca dalje prijavljena na zavodu in dobivam socialne 25.000 sit, ker sem imela dohodke v zadnjih treh mesecih pred oddajo vloge  prek študentskega servisa. Študij sem torej začasno opustila in sem sedaj brezposelna.
Moj fant, s katerim ne živima skupaj (različni vzroki), mi pa pomaga kolikor se le da, je zaposlen in seveda si želi urediti očetovski dopust. No, tukaj se pa zaplete. Na CSD so mi rekli da ne smem uveljavljati starševskega dodatka, otroškega dodatka ter očetovski dopust skupaj.
Baje se starševski in otroški izključujeta?! Ali je to res?
In da če bom uveljavljala otroškega in bom napisala da sem mati samohranilka da moj fant nima pravice do očetovskega dopusta!!! Ali mu to ne pripada glede na to da podpiše očetovstvo? Ne razumem zakaj ne bi smel uveljavljati svojih pravic samo zato ker ne živiva skupaj.
Aja, pa še to, na CSD mi je rekla da naj se kar pripravim na "zasliševanje" kako to da oče želi koristiti dopust, če ne živi z nama in zakaj se ne preselimo skupaj.... Moje osebno mnenje je da jih to čisto nič ne briga, pa vendarle.
Sedaj sem čisto zmedena in sploh ne vem kaj in kako si moram stvari urediti.

PROSIM ZA POMOČ, če ne me bo pobralo. Že tako ali tako sem bolj občutljive narave, sploh pa sedaj v nosečnosti me čustva čisto preplavijo. Samo jokam še čeprav vem da ni tako hudo in da se vse lahko uredi.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ČISTO ZMEDENA
5.9.2006 16:32:30   
tulip

1. Starševski dodatek dobijo vse mamice, ki imajo stalno prebivališče v Slo in nimajo pravice do starševskega nadomestila - torej nezaposlene, študentke - za dobo 1 leta. Ta čas ti država plačuje tudi pokojninsko dobo - minimalno seveda.user posted image
2.Otroški dodatek pripada otroku in ne mami, izračuna pa se glede na pretekle dohodke vzdrževalcev otroka - očeta in matere, ali pa samo matere, če si samohranilka. Otrok je upravičen do njega do 18 oz. 26 leta, če se šola. Starševski in otroki dodatek se ne izljučujeta. Če si samohranilka morata z očetom urediti še preživnino za otroka, brez tega otoškega dodatka ne moreš uveljavit. Ni nujno, da te sploh vprašajo, kaj in zakaj nista skupaj.user posted image
3. Očetovski dopust pripada vsem očetom, ki so vpisani na roj. listu - možu oz. moškemu, ki je očetovstvo podpisal, ne glede na to, da ne živita skupaj in si samohranilka.  Če si samohranilka oče ne more vzeti dopusta za nego in varstvo bolnega otroka, kar je logično, saj ga varuješ ti sama.user posted image

Kaj in kako in kdaj urejaš pa je že vse obdelano na starejših postih, malo pobrskaj in pazi na roke!

< Sporočilo je popravil tulip -- 5.9.2006 16:37:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2006 16:42:00   
Anonimen
tudi jaz sem kao samohranilka, pa je moj brez težav dobil očetovski dopust. Tudi mene je sicer nekaj spraševala ali živiva skupaj, pa sem rekla da (kao) ne pa je rekla da ne verjame pa sem ji rekla da to mene ne zanima če ona verjame ali ne. Midva pač ne živiva skupaj. Naslovi so različni in naj gre pa preverjati če se ji da.

Torej dobil je priznanega 15 dni očetovskega dopusta kljub temu da je že eno leto brezposeln. Dobil pa je 40000 sit, na ta denar je pa čakal en mesec

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2006 19:20:01   
total
Te CSD-ji so grozni,baje ful preverjajo,kot da gre iz njihovega žepa,od mene si jih že slišali,pa še bojo...

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2006 19:23:29   
digi
Jaz sem ugotovila, da si tudi vsak zaposleni na CSD zakone razlaga po svoje.... Tako enga vprašaš pa ti tak pove, drugi pa drugače. Pa tudi odvisno na kateri CSD greš... Mislim ni to absurd?

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2006 0:02:02   
Anonimen
V bistvu obstaja ena "malenkostna" razlika pri temle...
Glede starševskega in otroškega dodatka so ti moje predhodnice že povedale. In to pravilno.
Zakon pa dela razlike med "enostarševsko družino" in "samohranilci". Enostarševska družina (po njihovi razlagi) sta mati/oče z najmanj enim otrokom, ki je/so njej/njemu dodeljen/i v skrbništvo in za katerega ji/mu je določena preživnina (ne glede na to, ali jo prejema ali ne). Samohranilec/ka pa je mati/oče z najmanj enim otrokom, ki so ji/mu dodeljeni v skrbništvo in za katere/ga ji/mu preživnina (še) ni določena.
In po eni strani je tak zakon kar pravilen. O drugi strani pa ne bi na tej temi. user posted image
Vse to pa pravzaprav z očetovskim dopustom nima nobene povezave. user posted image
Očetovski dopust po zakonu pripada očetu otroka. Torej vsakemu moškemu (zaposlenemu ali ne), ki otroka prizna za svojega. Torej tudi očetu tvojega otroka. Nisem popolnoma prepričana, koliko dni očetovskega dopusta je plačanega in koliko ne, ampak za tisti del, ki je plačan, mu ga mora kriti CSD, če ni zaposlen. To s tvojim starševskim dodatkom nima nobene povezave. In tudi s tem, ali sta vidva skupaj ali ne, nobene. Niti s tem, kje kdo od vaju živi in pri katerem od vaju je otrok.
Zakon o očetovskem dopustu pa je dovolj jasen, da se iz njega da lepo razbrati, kdaj oče lahko ta dopust koristi. In mislim, da nikjer ne piše, da ga ne sme koristiti istočasno z materjo otroka (ne glede na to, ali sta par ali ne). Oče vzame dopust za svojega otroka, ne za svojo (bivšo) partnerko.

Karkoli so ti "spalamudili" na CSD-ju, jim tole "spalamudi" nazaj. Mimogrede jim pa omeni še MDDSZ - da če oni, na CSD-ju, ne bodo uredili, bodo pa tisti na MDDSZ. CSD bo pa nosil posledice, ker oče ni mogel uveljavljati svoje zakonske pravice takrat, ko jo je želel. Jaz bi jih še tožila, madonca, če bi mi kaj takega "ven butnili".

(odgovor članu digi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?