Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 14:29:21
|
|
|
|
dix
|
Pri nas s eje še najbolje izkazala tista "slamica" v katero not potegneš sirup in pol s tem v usta. največkrat sem vzela od dalerona ker nimajo vsi AB tega zraven, nekateri pa imajo. Očitno so ugotovili da po žlički ne gre tako hitro ali pa pol mimo steče. Jaz sem malega lepo trdno zgrabila, počakala da se je začeldret in odprl usta pol pa špric v usta, oz v grlo da ne pljune ven. Pa ne vse naenkrat, malo po malo pa je v 1 minuti popil. z žličko sem pa lahko hodila za njim 30 minut pa nič.
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 14:31:39
|
|
|
|
Mina1
|
A si probala zdrobiti na žličko, pa da takoj poplakne. Mi smo mu recimo zjutraj dali na žličko sirupa čebelice maje in potem gor zdrobljen sirup, pa čez požirek čaja. Se je pa tudi naš branil, seveda:)
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 14:40:10
|
|
|
|
dix
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mina1 zdrobljen sirup Kako pa izgleda zdrobljen sirup? za zdrbobljene tablete sem slišala, za sirup se mi pa sanja ne kako bi se zdrobil
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 14:46:23
|
|
|
|
Mina1
|
Kako pa izgleda zdrobljen sirup? za zdrbobljene tablete sem slišala, za sirup se mi pa sanja ne kako bi se zdrobil šele sedaj videla, kako klobaso sem napisala. Hotela sem napisati, da sem na žličko dala siruč čebelice maje in gor zdrobljen antibiotik, da je lažje stekel po grlu in ni bilo grenkega okusa. Potem pa čez požirek čaja. Sorry za tale zdrobljen sirup:)
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 14:47:41
|
|
|
|
srki
|
Mi smo to tudi rešili s pomočjo brizgalke. Pol je pa prišel do tega, da tudi po žlički ni slabo. Z brizgalko bo po mojem najbolj uspešno, želim vam veliko sreče.
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 14:47:44
|
|
|
|
Mina1
|
siruč joj , sirup, prehitro tipkam.
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 14:57:40
|
|
|
|
bambolina
|
No, grem v lekarno po injekcijo in bom sirup špricnila v usta kot ste svetovale pa, da vidim to čudo...sam je pa grozno ker se dere kot bi ga iz kože dajal, samo da sliši da se govori o zdravilu ali sirupu...hm....
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 15:08:12
|
|
|
|
dix
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambolina No, grem v lekarno po injekcijo in bom sirup špricnila v usta kot ste svetovale pa, da vidim to čudo...sam je pa grozno ker se dere kot bi ga iz kože dajal, samo da sliši da se govori o zdravilu ali sirupu...hm.... To ni prava injekcija, je bolj podobna slamici, z injekcijo ga še kje poškoduješ ker ima izboklino na koncu. Raje si kupi Daleron pa tisto uporabi. Pa ne mu povedat da je to zdravilo, povej da je to novi sokec v slamici, če ne bo ven pocuzal (naš je en čas kar sam pol ven cuzal kot da je res slamica) pa mu špricni v usta, samo glavo mu trdo drži da mu v oko ne špricneš. Saj do zadnjega dne se boš spraksirala
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 15:08:26
|
|
|
|
piščanc
|
naša dva pa nimata problemov glede tega, reče se moraš in to je to. ali pa če mu kaj obljubiš - pojej zdravilo in potem dobiš čokolado/lahko gledaš risanko...? enkrat se bo moral navaditi drugače pa je na silo najbolje tako, da ga daš ležat na hrbet, fixiraš ga tako, da se nanj vsedeš (ne močno, samo z nogami mu stisneš roke in ostalo telo), z eno roko stisneš lička (pritisneš med zobe) in ko odpre usta zliješ antibiotik notri, prste pa držiš še toliko časa v ličkih, da pogoltne - sliši se grozno,ampak tako ne more migati in se braniti, traja pa par sekund. naslednjič pa mu potem rečeš, ali takoj popij z žličke, ali pa ti zlijemo notri
< Sporočilo je popravil piščanc -- 5.9.2006 15:19:51 >
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 15:14:14
|
|
|
|
jagoda
|
pri nas gre brez problema z aplikatorjem - o tem so že punce pisale. Ga dobiš v lekarni. Drugače pa je zraven pri Hiconcilu ali Amoksiklavu.
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 5.9.2006 15:14:18
|
|
|
|
viv_
|
Pri nas je pa tamala tak "sirup fan", da se kar spomne, pa na silo kašlja, da bi dobila sirup proti kašlju
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 6.9.2006 7:26:00
|
|
|
|
Marogica
|
Mi smo tudi dajalai z brizgalko. Problematično je predvsem ponoči(če jemlje na 8 ur), ko spi. Brizgalko s sirupom pa mu lahko na pol v snu v usta potisneš. Pa še polije se ga skoraj nič in otrok res dobi celotno dozo sirupa, ki ga mora in da tudi res pomaga.
|
|
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 6.9.2006 7:28:34
|
|
|
|
Mina1
|
Bambolina, šele sedaj pravilno razbrala, da imate v bistvu tekoči antibiotik in ne v tabletki. Torej z brizgalko seveda. No, naš je polizal tudi tale tekoči antibiotik, sem ga vedno nekako supela nahecati, da je to vitamin, da bo velik in močen, pa je šlo skozi. Samo otročki točno vedo kaj in kako, tako da ...
|
|
RE: Kako naj dam triletniku antibiotike??? 7.9.2006 22:27:31
|
|
|
|
bini
|
lahko tud z navadno brizgo kot smo delali pri nas...zdej če je otrok ful močan, potem ga mora res en držat...pri nas je blo eno tako obdobje, zdej pa je trenutno mal lažje kot je blo... ampak mislim da pri vas je problem da potem to zbruha - obljubi mu potem nekaj kar zares obožuje... pri nas vedno pali na čokolado al pa na kinder jajčka... in takrat pač človek naredi vse... srečno!! pa nč se sekirat zarad dretja - naša je zihr bl glasna , bi morala kar v opero ponucat te potenciale....
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?