Špela100
|
Punce samo to bi rekla: ne bit preveč pametne in ne obsojajte ljudi, ker dokler ne prideš v tako situacijo... Tudi mi smo bili lepa povprečna družina, jaz sem zaslužila okrog 220 tisoč z dodatki, moj 150 tisoč z dodatki, tudi prihranili smo nekaj, kupili avto za 1,3 mio, ker sva se vsak dan vozila 140 km. Nato pa jaz nisem 5 mesecev dobila plače, v tej službi sem morala biti najmanj 3,5 mesece, da bi lahko poklicala delovnega inšpektorja in dala izredno odpoved , ( to je pa naša država), položnice so se nabirale v predalu, šolo obvezen otrok in so šli vsi prihranki, poleg tega sva rabila vsak dan najmanj 3 tisoč, da sva prišla do službe, brez da sva kaj jedla. Otroku moraš kupiti čevlje, in bundo za zimo. Tako, da ljudje se niti ne zavedajo kako hitro si tam- na robu revščine namreč in kako hitro nimaš niti za kruh. Potem sem po 5 mesecih prišla na zavod, dobila podporo, delala na črno- priznam, da sem lahko vse pufe vrnila ljudem, ki so mi pomagali. Dobila sem novo službo, ki ni bila ravno primerna, pa vseeno, odprla popoldanski sp ( ker nisem hotela biti nikoli več odvisna od drugih ampak tudi od sama sebe) in delala, delala, da smo se izvlekli. Nasvet zate anonimna?? 1. poskusi še enkrat na socialnem, razloži situacijo, vprašaj za enkratno pomoč, vprašaj za povečanje otroškega dodatka, prosi za materialno pomoč, včasih si dobil vsak mesec paket osnovnih živil. Jaz se ne bi preveč zanašala na pomoč socialne. 2. Poskusite razmisliti o prodaji avtomobila in nakupu cenejšega, predvsem zato, da hitro pridobiš sredstva nujna za obstoj, še vedno lahko prodaš in kupiš avto za 1 mio. 3. Poskusi si najti dodatno delo, varstvo kakšnega otroka, gospodinjenje pri starejših osebah, družabnica pri kakšni starejši gospe, nekateri rabijo pomoč samo zjutraj, nekateri samo zvečer, nekateri rabijo samo topel obrok, to bi lahko delala tudi poleg službe, morda likanje pri kakšni družini, pospravljanje..., morda si lahko odpreš popoldanski čistilni servis, morda lahko menjaš službo že zdaj in dobiš večji dohodek, morda lahko tvoj pomaga kje pri sezonskih delih, zdaj bo obiranje grozdja, sadja........... 4. morda delaš kaj, kar bi lahko delala še popoldne...morda lahko kaj prevajaš, daješ kakšne inštrukcije otrokom, knjigovodstvo variant je veliko predvsem si morate pomagati sami, če bi mi čakali socialno bi umrli od lakote, ker povsod gledajo eno leto nazaj..... 5. jaz parcele ne bi prodajala, ker je nikoli več ne bi kupila, še vedno jo lahko kasneje prodaš, če ne boš imela za gradnjo hiše in doložiš za stanovanje. To je to morda se pa še kaj spomnim. Držim pesti zate in če ti kakorkoli lahko pomagam mi piši na ZS. Morda ti lahko podarim kakšna oblačila za otroke...
|