srki
|
Aljaž ima tudi kožico čisto skupaj. Pred bribližno 2 mesecema smo bili pri našem dohtarju in je rekel, da bo pri njemu prišla v poštev edino operacija, ker je vse preveč skupaj. Dobili smo najprej datum za urologa (30. november), od tu naprej pa se bo videlo, kako in kaj. Seveda je tudi moj vprašal, kako bo to obrezano, če bo zgledalo kot pri muslimanih, pa nam je dohtar rekel da ja, samo da je pač pri njih to običaj, tle pa bo obrezan iz zdravstvenih vidikov. Moj tega nikakor ne sprejme in je rekel, da ga ne bo dal na operacijo. Dohtar mu je lepo razložil, da ima zaradi tega, če se to operativno (ali samo od sebe) ne pošlihta, ima lahko še veliko problemov. No, moj je še kar spraševal in po ovinkih vprašal, kako pa je s igricami za mamice in atike, ko bo starejši pa se je dohtar nasmejal in rekel, da bo še bolj užival , pa tudi zaradi higiene je dobro. Jaz na to čisto drugače gledam, gledam na to, da je pač to pomembno iz zdravstvenih razlogov, na to, da bi bil zdaj pa kot musliman pa ne gledam. Ravno v soboto je začel jokat, da ga peče ko lula (ima še plenice) in je imel res na koncu lulčka vse rdeče. Verjetno zaradi tega, ker je vse skupaj zraščeno. Evo, sem mojemu rekla, to je že en razlog, da ga daš operirat. Sicer bomo pa tudi mi videli, kaj bo rekel urolog. Samo po mojem da bo kar treba operirat, ker če bi bilo to tako "nedolžno", bi naš zdranvik to že sam opravil. Aja, pa še to je rekel, da kožico doma sami dol vlečt, še ko je otrok majhen, ni dobro, da so to napačne informacije, ko pravijo, da je treba že malemu otroku-dojenčku to počet doma, po kopanju. Ah, kdo bi vedel.
|