|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dopust najraje nazaj
2.9.2006 14:27:19   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

nekateri tako radi povdarjajo da so v sluzbi po cele dneve, ker imajo manjverednostni kompleks in s tem se cutijobolj pomembne... Sej vcasih tko pride.. ampak to je samo na balkanu tako.. Na Japonskem recimo veljas za nesposobnega, ce delas nadure.. ker nisi sposoben v namenjenm casu naredit kar imas za naredit..

Vsa stvar je v miselnosti..

No, tole mi je ful všeč, kar je napisano.

Ma jaz itak ne razumem tipov, ki samo delajo, delajo, delajo....ker so moje vrednote drugačne. Tako da nisem merodajna pri tem vprašanju, ker meni bi se zdel moj tip tako zakompleksan, če bi moral se stalno dokazovat na tak način, da bi ga nehala spoštovat, in posledično bi šla narazen. Pa ne govorim o nekih delavnikih od zjutraj do petih, šestih popoldne - ajd, ok, če že mora, ampak kar je več, pa meni ne bi bilo....Samo se mi zdi, da so tudi vajine vrednote drugačne, vidiš, to pa je problem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.9.2006 15:53:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

nekateri tako radi povdarjajo da so v sluzbi po cele dneve

Sama sem med tistimi, ki v službi preživijo praktično cel dan.

Ker mi tako paše. Ker grem lahko za eno uro na kosilo. Ker lahko spijem s sodelavci toliko kav, kot želim. Ker me nihče ne sprašuje, kje sem bila, ko enkrat na leto kvalitetno zaspim.

Ampak takšen način dela (in življenja) sem izbrala sama.
Lahko bi bila v službi "od osmih do štirih", lahko bi tudi "delala" cele dneve samo zato, da bi dokazala svojo "pomembnost",....možnosti je veliko, izbira pa je na koncu vedno naša. Ni odvisna od sistema, ne od firme, ampak od nas.

Ja, in večino dela bi lahko opravila v osmih urah. Z nekaj, večinoma predvidljivimi izjemami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
2.9.2006 23:41:04   
nejcko
 Se popolnoma strinjam s tem, kar je napisala Nivess: v službo hodimo zato, da (pre)živimo, ne živimo pa zato, da (samo) hodimo v službo.
In strinjam se tudi s Tjazyem ter Gino. Ljudje, ki jim je služba vse v življenju, ki v njej preživijo večji del dneva in še doma ne znajo izklopiti, si s tem samo dvigujejo lasten ego. Služba jim daje občutek pomembnosti in nenadomestljivosti, a dejstvo je, da je čisto vsak človek v službi nadomestljiv. Čisto vsak, pa naj bo generalni direktor ali pa čistilka. Še nobena firma ali ustanova ni propadla ob bolezni ali smrti svojega zaposlenega. Nobena!!!
Človek je nenadomestljiv le za svojo družino, svoje bližnje ... in smilijo se mi tisti, ki tega ne dojamejo, še bolj pa njegovi bližnji. Enako kot Gina tudi jaz ne bi mogla živeti s takim človekom, saj bi nenehno imela občutek, da mu jaz in otroci ne pomenimo nič, da je pomemben le sam sebi in da so njegovi občutki nenadomestljivosti v službi pomembnejši od mojih in otrokovih.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.9.2006 2:18:50   
Anonimen
Tudi jaz delam v podjetju, kjer od mene (in ostalih) pričakujejo, da bom svoje življenje podredila firmi. Za druge ne vem (in me niti ne zanima), ampak pri meni so se pa glede tega krepko ušteli. Ker sem jim jasno dala na znanje, da potrebujem gotovino, so pač mislili, da bom pa delala non-stop. In prva iskrica (negativna) je preskočila.
Hoteli so, da delam vse štiri vikende v mesecu, po oba dneva, po 12 ur v nočni izmeni. Ali to ali pa odpoved. Izbrala sem odpoved. Svoje besede so vzeli nazaj. In nisem šla nikamor.
Potem so malenkost popustili. Če bi lahko samo en vikend delala po 12 ur, ker bi bila rada sodelavka prosta. Pa sem rekla, da ne. Ker je imela rok, do kdaj se sporoči proste dneve v naslednjem mesecu. Spet so skakali in rekli, da ni od mene nič in da lahko grem. Pa sem vstala in šla. In prišla zvečer nazaj, ker so me vmes klicali.
Dopust je poglavje zase. Nenehna vprašanja,ali res moram imeti 4 tedne ali ne. Pa sem jim rekla, da ne. Da bo 14 dni dovolj. Očitno sem jim s tem spet vrgla palčko. Po 10-ih dnevih so me že klicali (ker so vedeli, da sem doma), če lahko pridem prej. Na-a, no way. Kar pišite odpoved, sem rekla. Pa je niso.
In se vsak mesec, ko se piše urnik, skregamo. In vsak mesec posebej mi je vseeno, četudi v istem trenutku odkorakam iz firme. Služb je dovolj. Nisem ne neumna ne nesposobna. Pa se me kar nekako (še) nočejo znebiti.
Ampak je*al me pa ne bo nihče. Ne direktor, ne računovodkinja, ne sodelavke. Edina sem v firmi, ki ima doma dva otroka in dedca, ki ima poleg dnevne službe (jaz pa nočno) še šolo. Nisem niti najmlajša niti nisem prišla zadnja.
Tako, da naj se spravijo kar na koga drugega, če hočejo. Ali pa se bom jaz spravila stran.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
4.9.2006 11:31:26   
Anonimen

Evo.. mene je pa tole lepo vreme tko zrajcalo.. da gremo se za 4 dni na Pag.. Samo kriza je to.. ker dopusta skoraj nimam vec.. ur se manj..
Zdaj bom moral pa kaksen teden delat po tri ure vec.. da naberem ure.. in jih pol koristim..
Ce bi pa delal tako.. da bi si pisal ure, namesto da sem imel nadure.. bi bilo pa fajn zdele.. user posted image

Evo in to je cist odvisno od miselnosti.. Niti malo nisem pomislil, ce imam vse narejeno.. ker nikoli ne bo vse narejeno.. in vedno me bo cisto vse pocakalo.. Namesto mene ne bo nihce nic naredil.. in vsi bojo preziveli brez vecjih problemov, ce me tri ali pa stiri dni ne bo...

Ker ko pa taksni deloholiki zbolijo.. ali se zaletijo z avtom, ko se furajo nenaspani je pa vse ok.. To je pa visja sila.. in to je ok..
Ampak zelja da gres se malo na morje.. je tudi visja sila a ne? Nic ne mores narediti, ce te prime taksna visja sila.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
4.9.2006 12:05:53   
Anonimen
Tyazi pa ti si čisto pravi moški,pravi action jacksonuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
4.9.2006 12:13:48   
tanikaa
Ja Tjazy ti si lahko to privoščiš...finančno mislim...ko pa vsaj enkrat na mesec stradaš ob polni luni user posted image user posted image user posted image user posted image  Jaz pa celo plačo zajem, če pa slučajno kaj ostane (poleg mojega apetita to ni glih pogosto), ta ostanek porabim za cunje user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.9.2006 12:16:47   
Anonimen

A ste z mojo skupi v solo hodile? user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
4.9.2006 12:21:51   
Anonimen
S tvojo sem jaz dooooosti več kot samo v šolo hodlauser posted image
Kar vprašaj jo če upašuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
4.9.2006 12:24:12   
Anonimen
Ok.. samo povej.. kako naj vprasam..?! Ce pozna nives? Al kako?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
4.9.2006 12:32:08   
Anonimen
M a ne bo se spomnila,ker je bila fajn pijanauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
4.9.2006 12:32:28   
Anonimen
Kak bom pa poznanstvo iz šole opravičla....user posted image

fu.. zdaj pa sem se izdala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
4.9.2006 12:36:43   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

M a ne bo se spomnila,ker je bila fajn pijanauser posted image

Upam, da je bila prvič in zadnjič v tistem letu, ker če je bila večkrat je že alkoholik. user posted image  Bogi Tjazy, sploh ne ve user posted image  Ti packa pa greš pa jo izdaš. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.9.2006 12:37:44   
tanikaa
Samo pazi, da zdaj še napišeš, da je kadilauser posted image  Ker ga bo potem še kap user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
4.9.2006 12:39:55   
Anonimen
EhTjazy je zelo razumevajoč in enostavno narejen moški, tak da bo srečen, ker je njegova tisto noč bila tudi srečnauser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
4.9.2006 12:54:52   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

EhTjazy je zelo razumevajoč in enostavno narejen moški, tak da bo srečen, ker je njegova tisto noč bila tudi srečnauser posted image user posted image user posted image  

Maš prav. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.9.2006 12:44:06   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: mateja 26

lep in sončen pozdrav iz vrhnike
mateja

Z Vrhnike, ne IZ Vrhnike.

LP

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.9.2006 13:24:28   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Nixxon

mateja

user posted image , v tej debati najbolj važno.

LP

< Sporočilo je popravil muki1 -- 5.9.2006 13:28:30 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 43
5.9.2006 13:43:13   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

IZVIRNO SPOROČILO: Nixxon

mateja

user posted image , v tej debati najbolj važno.

LP

ABSOLUTNOuser posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?