|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   enkratna denarna pomoč
31.8.2006 13:55:07   
tasika12
Pozdravljene,
oddala sem vlogo za enkratno-izredno socialno pomoč, ampak moram priložit še nek račun, ki ni plačan  Sedaj pa me zanima kakšne račune ste ve priložile (imam sicer račun od kurilnega olja - kateri je sicer na moje ime, ampak je zelo visok pa že plačan - sicer se to nikjer ne vidi; ali pa poračun elekt. energije, ki ni na moje ime (in se zato baje deli na dele).
Prosim za kakšen nasvet glede tega, zanima me pa tudi v kakšni višini se ta pomoč tudi dobi?
Hvala.
Tašika.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: enkratna denarna pomoč
31.8.2006 20:45:46   
Anonimen
račun od kurilnega olja - kateri je sicer na moje ime
račun od kurilnega olja - kateri je sicer na moje ime

to kopiraj in odnesi, 75.000 sit pripada na vsakoh 6 mesecev ogroženim.

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2006 2:21:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
75.000 sit pripada na vsakoh 6 mesecev ogroženim.

V kateri občini pa? Da se takoj preselim tja. user posted image

Drugače pa... Enkratno DSP lahko od MDDSZ res dobiš 1x na 6 mesecev, ampak letni znesek ne presega 91.000 SIT. Takih, ki ta znesek dobijo, je bolj malo. Priloži seveda čimvišji račun, ki pa mora biti za nekaj nujnega (voda, elektrika, ogrevanje,...). Od Občine (vsaj v LJ) pa lahko 1x letno dobiš pomoč v višini 15.000 SIT ali 30.000 SIT (spet odvisno, za kaj potrebuješ).

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 3.9.2006 2:27:09 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.9.2006 23:37:16   
frka
nekaj me zanima ali moraš to pomoč vrniti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.9.2006 23:38:39   
frka
nekaj me zanima ali moraš to pomoč vrniti ? Koliko pa sploh lahko dobiš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.9.2006 23:52:49   
Anonimen
Ni ti je treba vrniti. Zneske sem pa že v prejšnjem postu napisala.

(odgovor članu frka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2006 13:59:38   
jasnika
jaz sem iz mb in dobim vsako leto 2x po 60 tisoč, ta mesec pričakujem ta denar da se rešim malo pufov, pol pa spet spomladi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2006 2:53:16   
Anonimen
Jasnika, a mi prepišeš s tvoje odločbe (ta zadnje), po katerem členu katerega zakona so ti odobrili 2x letno9 po 60.000 SIT? Ker v tem primeru bi pa jaz moji socialni delavki še kakšen papirček treščila na mizo. user posted image

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2006 8:26:46   
jasnika
pozdravljena

ja koliko jaz vem se lahko dobi največ 2x po 75 tisoč na leto, ampak jaz sem tudi ZELO zadovoljna s tem kaj dobim, da ne bo pomote.
jjoojjjjjjjjjjjjjjjj, kolko je tu enih členov saj nevem kaj ti naj napišem, pa bom jih kar nekaj naštela
csd mb, izdaja na podlagi prvega odstavka 31.b člena zakona o socialnem varstvu-Uradni list rs, št 36/04-prečiščeno besedilo ter ob uporabi zakona o splošnem  upravnem postopku uradni list rs, št 22/05-uradno prečiščeno besedilo na zahtevo, ki jo je vložila KJ,...

na podlagi 5.člena zakona o socialnem varstvu so upravičenci po tem zakonu državljani rs,...

na podlagi 21.člena zakona o socialnem varstvu so do denarne pomoči upravičene osebe, ki zase in za svoje družinske člane sredstev v višini minimalnega dohodka ne morejo zagotoviti iz razlogov, na katere niso mogle oz ne morejo vplivati,...

na podlagi 31.b člena zakona o socialnem varstvu pa lahko csd samski oz družini kot posebno obliko denarne socialne pomoči dodeli izredno socialno pomoč,...

višina dodeljene denarne socialne pomoči se na podlagi 40.člena zakona o socialnem varstvu v obdobju prejemanaja uskladi ob vsakoktarni uskladitvi zneska minimalnega dohodka iz 22. člena tega zakona,...

odločba je po 13. točki 28.člena zaona o upravnih taksah prosta plačila takse

no upam da sem ti kaj pomagala, sem ti izpisala vse kje kaj piše o členih!!!!

lp

jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.9.2006 15:51:59   
Anonimen
A nikjer na odločbi ne piše, v kakšnem časovnem obdobju so upravičenci upravičeni do IDSP in v kolikšnih zneskih na to obdobje? user posted image

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2006 11:07:23   
jasnika
ne to pa nikjer nne piše. ampak ti zagotovo povem da 2x letno je max 75 tišoč, tako je v mb in mislim da bi drugod tudi moralo biti tako
men moja socialna sploh več ne komplicira zakaj rabim pa to ker tak ve da na 6 mesecev bom oddala vlogo

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.9.2006 14:14:37   
Urška//
jaz sem tudi letos dvakrat dobila, enkrat 60000, drugič 70000, prvič sem rekla, da rabim za pralni stroj(sem mogla dat predračun), drugič sem pa nesla tja poračun za elektriko

Jasnika kaj pa rečeš za kaj rabiš, ker moja skoz komplicira z nekimi dokazili, računi ipd.

lp

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.9.2006 14:34:13   
jasnika
ja saj tak se nikoli ne zlažem zakaj rabim, al mi zmanjka za položnice al za hrano oz za tekoče stvari, sedaj sem rekla da rabim za pokrit limit ker mi ga na banki ne bojo podaljšali pa je rekla socialna samo da za limit pa že ne morem dobit pa sem ji samo rekla da ji pač povem po resnici zakaj rabim, da pa ina lahko napiše not kaj hoče, in je to to

kerensa ti pa kar hitro na socialnouser posted image user posted image

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.9.2006 14:39:35   
DeVilla
Kaj pa če maš zablokiran partnerjev žr pa 4-članska družina živi samo od ene porodniške?? user posted image  Ali ti tud kaj pripada?? user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.9.2006 16:56:29   
jasnika
ja odvisno če ne presegate cenzusa, ki pa ne vem koliko je za 4-člansko družino, mislim pa da ste na vsak način upravičeni do izredne denarne pomoči, ki sem prebrala lahko traja tudi nekajuser posted image   mesecev če so razmere takšne
zato, jar pozanimaj se in nič se ne pustit, saj te skor vsepovsod poskušajo na najlažji način odpravit

jaz pravim da je treba na csd in podobne ustanove it malo preštudiran-žal

lp in vso srečo

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.9.2006 8:09:25   
Anonimen
DeVilla - žal ne.
Kajti na partnerjev TRR se verjetno vseeno izvršujejo neka nakazila - plača, pokojnina, renta, karkoli. In tisto nakazilo se smatra kot partnerjev dohodek, ne glede na to, da ga dejansko ne vidi. On ga zasluži oz. dobi in to je vse, kar je pomembno. Tudi, če ne pride do izplačila. Da bi se v tem primeru kaj dobilo, bi bilo potem enako tudi za tistega, ki ima npr. 89.000 SIT plače (minimalna), od tega ima 1/3 kredita, 15.000 SIT direktne bremenitve za preživnino in trajnikov za 30.000 SIT. Ostanek, ki ga dejansko vidi, je krepko pod cenzusom, ampak tukaj je bistveno razpolaganje z denarjem. CSD za to ne odgovarja. Če si vzel kredit ali nekaj kupil na trajnik, si to naredil po lastni odločitvi. In če ti kasneje zmanjka... TRR-ja ne blokirajo kar tako. Vedno je nekaj vmes - predvsem dolg. In CSD ne odgovarja za dolgove.
Izredna DSP pa pripada tistim, ki ne presegajo cenzusa ali ki ga presegajo za največ 20%. Poskusiti morda ni greh, sploh pa, če lahko napišeš kaj zelo upravičenega, zakaj je pri vas tako, kakor je. Ampak ni pa ziher.

(odgovor članu DeVilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
26.9.2006 8:40:01   
DeVilla
Hvala za dogovor, Kerensa in Jasnika! Saj se mi je zdelo, da je vse skupaj bolj vprašljivo... user posted image  Ah, sej bo boljš.. Ker slabš ne more bit..

Lp, DeVilla user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?