|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hematopan 100-pomanjkanje železa-nujna pomoč
29.8.2006 19:56:50   
Anonimen
Punce dajte mi povedat, če ima katera slabe izkušnje z jemanjem hematopana zaradi pomanjkanja železa?Meni jih je G predpisala petek, sem v 7.M.,ker imam vrednost 90, in rekla naj jih jemljem eno zjutraj eno zvečer. Takoj mi je bilo slabo pri prvih dveh, čez dva dni driska,četrti dan pa ceu dan krči v želodcu in driska.Za znort,tud jest nism nč mogla.Mislim da imam use stranske učinke ki so napisani kot stranski učinki na listu. Bi poklicala G inji to povedala, pa je šla učeri na dopust. Zdaj pa ne vem, ali naj zmanjšam količino samo na eno tableto,ali pa jih naj kr neham jemati in počakam do drugega tedna G ko pride iz dopusta. A je katera imela podobe znake s temi tabletami? A jemljete kaj drugega za pomanjkanje železa? Prosm za čimprejšnje mnenje, ker "umiram"od krčev v želodcu. A to kaj škodi user posted image ?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
29.8.2006 19:58:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hematopan 100-pomanjkanje železa-nujna pomoč
29.8.2006 21:41:15   
meri
Vidiš,jaz pa jemlem hematopan in imam težave z zaprtjem,tako,da morem vsak dan jest laneno seme (bljak).Me pa grozno boli želodec,to pa je res in zjutraj,ko ga pojem na tešče mi je pol slabo.Če ne moreš potrpeti,pojdi raje v lekarno vprašat,kaj naj narediš...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2006 22:05:34   
Ezi
Tudi jaz mislim, da bi morala nazaj k zdravniku. Naj ti predpiše druge tablete, saj ponavadi še neke druge predpisujejo. In jaz jih tačas ne bi jemala. Bodi pridna in pojej kaj živil, ki so polna železa (suho sadje, rdeča pesa, zelena zelenjava, konjsko meso), pazi, da ne kombiniraš z mlekom.
Tudi jaz sem jemala haematopan, mi je bilo malo slabo po njih, ampak je šlo. Ko sem še pazila na hrano, pa je bilo sploh ok.
Srečno!

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2006 0:18:30   
ma19teja
Ker je G na dopustu -  pojdi k osebnemu SPLOŠNEMU zdravniku, ti bo najbolje znal svetovati in predpisal druge.

PS Jaz z omenjenimi zdravili na srečo nisem imela težav. Po dveh škatlicah imam spet 140 iz 101.

Lp, M

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2006 6:26:25   
Anonimen
Ti kar pojdi  na ginekološko, te bo pa kateri drugi vzel. Saj če bi bilo kaj nujnega z otrokom, bi te tudi. Ali pa pojdi na urgenco, če se tja hodi v takih primerih. Saj ti bodo povedali.
Moja prijateljica je imela enake probleme s temi tabletami, zato so ji jih seveda zamenjali. Jaz pa sem prav te jemala brez problema, sem pa po FerumLek ali kaj že mislila, da bom izdihnila - ravno tako krči, kot pri tebi. Sem mislila, da mi b želodec okoli obrnilo. Ne, tega vem, da se ne da prenašat. Kar hitro pojdi.

(odgovor članu ma19teja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.8.2006 7:24:09   
ivanap
Tudi jaz sem morala jemati Hematopan in tudi jaz sem imela hude težave. Bila sem zaprta, ampak to bi še preživela.
Huje je bilo to, da so se mi začeli pojavljati mravljinci po levi strani telesa, tako da nisem čutila leve roke, levega dela obraza in jezika. Naredila sem pavzo in je bilo vredu. Ko sem čez 3 dni spet vzela tableto se je situacija ponovila. Poklicala sem ginekologinjo in ji povedala, da Heamatopana ne bom več jemala. Na naslednjem preglediu mi je predpisala Ritofer in ni bilo nobenega problema več.
Ti kar prenehaj s temi tableti in raje popij kako šumečo tableto železa do takrat, ko se vrne tvoja ginekloginja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.8.2006 8:23:12   
diva 4
Meni ga je tudi moja G predpisala.Pa sem 10 min po zaužitju prve tablete bruhala , ko vidra.Sem takoj k G poklicala in je rekla naj takoj preneham z jemanjem .Mi je potem dala ene druge tablete (sem pozabila kako se jim reče) in je bilo ok.

(odgovor članu ivanap)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.8.2006 11:58:32   
Anonimen
Punce javlam vam, da učeri zvečer nisem uzela hematopana, in se mi je stanje izboljšalo za 80%,sem imela ponoči še tu pa tam kak krč,pa še zgaga me je pekla in sedaj čez dan tudi kak krč,ampak lahko usaj jem in pijem,kar 2 dni nazaj nisem mogla od bolečin. Sem pa šla danes v lekarno do enega fajn farmacevta, ki je po moje boljš kot zdravnik, sem mu povedla kaj je z mano, in je prvo reku da je to bila preveč doza zame, 2 tableti,premočno, da naj zdaj počakam še dan dva da se mi stanje izboljša,pol pa naj probam samo z enim tabletom po jedi zjutraj. Če mi pa še takrat ne bo boljš,ga naj pa kr pokličem,če moje G še ne bo nazaj.Vem da ima tudi sok rdeče pese velik železa in mi ga je tudi G priporočila, a kaj,k ne jem rdeče pese,in mi gre potem takoj na bruhanje že po enem požirku. Farmaceut bi mi dau še ferrum lek, sam je reku da naj počakam da pride moja G nazaj ,da mi bo napisala recept, ker drugače jih moram plačat 1.500. Drugače pa jem use od sadja naprej.Ne vem kako bom nadoknadila to izgubljeno količino železa.user posted image user posted image user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.8.2006 12:17:42   
smokvica
lep pozdrav naj ti povem da je meni zdravnica celo nosečnost dajala ta hematopan po katerem sem mislila da bom umrla od bolečin,dve uri po tableti jaz nisem mogla nikamor ker mi je blo tok slabo pomagale mi niso pa nič nič.boljše kako šumečo tableto železovo da vzameš,jaz sem na zadnjem pregledu imela v krvi samo 88 g hemoglobina,tamali pa ko se je rodil kar 248 in sem z želozom zalagala otroka ne sebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.8.2006 21:44:55   
*viva*
socer nisem noseča,ampak mam večne težave z železom. svetujem ti da poskusiš z legofer sirupom, ki glede na to da je za otroke najbrž ne more škodit. to je edini fe preparat po katerem sama nisem imela težav. pa špinao papaj!user posted image

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.9.2006 21:36:59   
Anonimen
Ti dam en nasvet pojdi v lekarno založi 1.5oo sit za Ferum lek in ko boš pri gin. ji reči naj ti napiše recept ter ga nesi v lekarno. In ti bodo vrnili denar. Tako jaz nardim kadar mi zmanka Ferum lek in grem kar do lekarne pa na naslednjem pregledu rečem za recept. Mogoče ti bo o.k. od teh tablet verjetno ti tiste ne odgovarjajo zato jih ne jemlji, če ima stranske učinke.

l.p.

(odgovor članu *viva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.9.2006 21:53:06   
Anonimen
Ravno danes sem bila pri osebni zdravnici in je rekla da je hematopan nekako najboljši in da če mi je bilo slabo po njemu,mi bo tudi po ferrum leku in ostalih tabletih,če mi jih predpiše.user posted image Rekla pa je,da naj uzamem hematopan zjutraj po hrani.Samo enkrat dnevno torej. Malo me skrbi,če stanja ne bom popravila. A bo to zelo narobe? A to škodi user posted image ? Ne vem kaj naj nardim...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.9.2006 15:13:01   
Anonimen
Ti kar vzemi eno tableto zjutraj tako kot ti je rekla pa bo o.k. . Meni je tud dala Ferum lek, ker sem imela premalo železa jemljem ga že 2 meseca itak traja nekaj časa tam nekje 3 mesece da se ti železo sploh izboljša. Nič ne paničari jemlji eno tableto je čist o.k. pa probaj s kakšno hrano ki ima veliko železa pa bo!!!

Lerpo nosečnost še naprej!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?