Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Trenutek,ko se zamisliš,ali... 31.8.2006 10:20:53
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Radha Kira,kar se rastlin tiče pa je tukaj vsa logika:če naprimer ne pobereš jabolk z jablane,bojo padla dol in zgnila.Drugo leto bojo zrasla nova jabolka.Torej je očitno,da so namenjena za prehrano. prosim ne posplošuj. ni očitno. to vemo iz izkušenj in ne zato ker so "odpadla". men tud rasejo nohti pa se zlomijo, pa jih noben ne pobira za prehrano. ali pa izpadajo lasje, pa jih noben ne je. pa kača se tud olušči, pa noben kože ne je.... jaz sem napisala hipotetičen post - kaj pa če rastline IMAJO živčni sistem, le da tega do sedaj še noben ni odkril?? kaj pa če sadeže tud boli, ko jih ugrizneš??? sicer ste pa to nekatere dobile v napačnp grlo. jest sem se bolj hecala kot ne . mislim da sem dovolj hecno napisala, da je to jasno. sjug je kapirala. še enkrat navajam: "seveda sem smešno napisala. saj je blo tud tako mišljeno. "
|
|
|
|
RE: Trenutek,ko se zamisliš,ali... 31.8.2006 12:58:47
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Radha ....,bi se odločila za umetno usnje,....Isto pri rokavicah,torbicah.. Proizvodnja umetnih materialov lahko na okolje in na življenje živali vpliva še veliko bolj kot klavnice. Kemična industrija zastruplja okolje in živali.... Želim le pokazati, da samo tako enostavno. Namreč izbiro imajo vegetarianci tudi za udeležbo pri mnogih društvih in skupinah, ki delujejo aktivno proti mučenju živali. Zakaj se "povprečni vegetarianec" katerega motiv za vegetarianstvo je ravno mučenje živali, ustavi pri prehrani. Zakaj ne gre dlje in aktivno pomaga pri preprečevanju mučenja? Želim poudariti samo to. Punca, ki je bila na tisti praksi v klavnici je postala vegetarianka. Ampak ali se njej smilijo samo tiste živali v klavnici? Še veliko več trpljenja prenašajo živali ki celo življenje živijo v slabih in nemogočih pogojih. Kaj je ta punca naredila za te živali? Nazadnje, ko sem se pogovarjal z neko vegetarianko sem jo vprašal kaj dela proti mučenju živali. Odgovorila je, da pozimi hrani ptice in pomaga golobčku z ranjenim krilom. Pa saj to delamo vsi. A tisti, ki jemo meso pa golobčke brcamo al kaj. Nekaj popolnoma drugega pa je vegetarianstvo zaradi verskega prepričanja. Čeprav je tudi tu pričakovati večjo zavzetost proti mučenju živali in tudi pomoči človeku. Ker pa je tak poudarek na živalih je človek nekako v ozadju. To pa ima globlje korenine. Do kam segajo je pa diskutable.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 31.8.2006 13:25:17
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Trenutek,ko se zamisliš,ali... 31.8.2006 14:02:31
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Radha Ampak najmanj,kar bi mesojedci lahko naredili ,bi bilo to,da bi bilo klanje v klavnicah bolj "humano"Težko reči,da je klanje sploh kdaj humano..vendar delanje z živalmi kot da so predmeti...to pa presega vse meje. Je pa zanimivo,da ko kdo razkosa človeka,so vsi zgroženi...ko pa se to dogaja živalim ...je pa čisto normalno. S tem delom se popolnoma strinjam. Edino kar bi dodala, bi bilo tam pri...kar bi mesojedci lahko naredili...no tukaj pa se ne bi omejevala samo na mesojedce. Sem prepričana, da tudi marsikateri vegeterjanec dela v tem fahu. Drugače pa ja, prav imaš. V tem delu vsekakor.
|
|
RE: Trenutek,ko se zamisliš,ali... 31.8.2006 14:59:51
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Radha Na citatu pa izpade, Citiram vedno samo en del, da tisti ki bere ve,kam se nanaša. Najbolj mi gre na živce citiranje in citiranje, kar sem menda že prebral. Tako da ni iz konteksta ampak samo kaže kje je vsebina na katero odgovarjam. Vedno, ne samo v tem primeru. IZVIRNO SPOROČILO: Radha bi mesojedci lahko naredili ,bi bilo to,da bi bilo klanje v klavnicah bolj "humano" Res je. Vendar vprašanje je: Zakaj vegetarianci na druge AKTIVNE načine ne pritiskajo na mesojedce, da bi bilo v klavnicah manj trpljenja za živali? Zakaj se zadovoljijo z najlažjim? Govorim to, kar vegetarianci na splošno nočejo slišati. Da je potrebno delovati aktivno na večih področjih ne samo na domači mizi. To in edino to bi potem potrjevalo njihovo resnično zavzemanje za živali. Tako pa se zavzemajo v glavnem za sebe v stilu "jaz ne bom vzrok. zaradi mene ne bodo ubijali živali. jaz jih ne jem. da ne bi slučajno vplival na svojo karmo " in redki delujejo aktivno. In mimogrede tudi mesojedci smo mnenja, da je potrebno zmanjšati nepotrebno trpljenje živali. Tako pa zgleda kot da so mesojedci fulll za to da živali trpijo. Ne. Mi jih jemo. Vsi pa bi morali delovati na vseh področjih da bi trpljenje živali zmanjšali. Ne vem. Še nikjer nisem videl sli slišal mesojedca ki bi rekel kok je fino da živali trpijo. (pa to se ne pregovarjam s tabo ampak samo uporabljam tvoj poust za iztočnico )
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 31.8.2006 15:57:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?