|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje "koščkov"
29.8.2006 15:17:09   
tinkatonka
Lepo pozdravljene!

Aneju se že nekaj časa uvajam GH (1,5 meseca). Nad njo je kar navdušen, zato sem pred nekaj časa sklenila, da bom začela stvari samo pretlačit z vilico, da se bo naučil hrano tudi grizt. No pa je dobil eno žličko v usta, hrane ni pogoltnil, premetaval jo je po ustih in ni vedel kaj naredituser posted image . Seveda mi ust ni več odprl za drugo žličko. Pa mu nisem dala  ne vem kakih koščkov. Naredila sem  namreč cvetačo s kroenčkom, ki sem ga dobro skuhala in pretlačila z vilico. To sem ponovila še parkat. Vedno mi je usta prvič odprl, potem pa tudi hitro zaprl. Če sem pa isto hrano spasirala v mešalniku je pa usta odpiral kot ptiček "jaz bi še".

Kako naj mu postopoma uvedem gostejšo hrano. Da bo lahko grizel meso, zelenjavo, .....user posted image  Če ne bo vedno samo na kašicah in se ne bo naučil griztuser posted image .

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje "koščkov"
29.8.2006 15:21:35   
Anonimen
kak meseč še počakaj pa potem šeenkrat probaj. eni pač nekaj časa zavračajo koščke, sploh če naletijo na kakega ki je v sicer spasirani hrani :) se kar davijo. to je znak da morš še mal počakat, bo že še grizel nič ne skrbi

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2006 15:31:33   
petra81
Jaz sem ravno danes poskusila samo s pretlačeno hrano in
sadje je pojedlauser posted image , zelenjave pa neuser posted image !!??

Po moje bo treba še malo počakat, moja je stara 6,5 meseca in je gosto hrano pribljižno dober mesec! Nima še nobenega zobka!

Bomo poskusili spet čez 2 tedna, pa bomo videli, kaj bo!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2006 16:39:12   
mml
Pri nas je še vedno tako, da mora biti sadje v skuti ali jogurtu spasirano, sicer ji ni všeč. Brez problemov pa poje cel grah, koščke mesa, makarone, trd sir,...žveči figo, hruško,...
...tako da mogoče poskusi s koščki kakšnega sadja kar tako vmes med obroki

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2006 16:56:49   
šnucika
Mi pa smo že takoj štartali samo s pretlačeno hrano...nič pasiranja,tudi meso sem samo sesekljala na drobne koščke.In sedaj lepo je vse,čeprav še ni zobkov,z dlesnimi dobro "grize".
Včasi h se kakšen prevelik kos piškota zatakne,pa ji ga hitro dobimo ven,je že navajena,da kar usta odpre,ko je kaj prevelikega zašlo noteruser posted image .

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2006 21:46:25   
babylove
Naš fantek pri 20 mesecih zna grist. Kekse in čokolado, ni problema. Obroke je vse zmiksane, ker se drugače prisili v bruhanje.

Neposredna povezava do sporočila: 6
30.8.2006 6:55:26   
Dashenka
Hm, mi sice teh "problemov" nismo imeli, ke smo že začeli s pretlačeno in ne zmiksano hrano.

Če otroček tako kategorično zavrača nezmiksano hrano, bi jaz začela s postopnim uvajanjem s pretlačene hrane. Hranila bi ga z zmiksano in mu sem ter tja "podtaknila" žličko pretlačene (npr 3 žličke spasirane, pa eno žlico pretlačene, in spet zmiksano, itd...).

Vem, da to ti to zadnje ne bo v nobeno pomoč, ampak prav zaradi podobnih primerov kot je vaš, naj bi otročku že od samega začetka ponujali pretlačeno in ne zmiksano hrano.

Neposredna povezava do sporočila: 7
30.8.2006 9:01:19   
natalia
Mi pa smo že takoj štartali samo s pretlačeno hrano...nič pasiranja,tudi meso sem samo sesekljala na drobne koščke.In sedaj lepo je vse,čeprav še ni zobkov,z dlesnimi dobro "grize".
Včasi h se kakšen prevelik kos piškota zatakne,pa ji ga hitro dobimo ven,je že navajena,da kar usta odpre,ko je kaj prevelikega zašlo noteruser posted image .

isto, kasneje poskusi spet.

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2006 8:17:27   
Wilson
Jaz bi mu dala zmiksano hrano. Okrog 8 mesececa pa je fino, da dojenčki pričnejo tudi žvečiti hrano. Moja je dobila prvi zobek pri 14 mesecih, tako, da sva midve večino hrane miksale kar dolgo. Lp

Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2006 22:36:53   
cuma
Evo še enouser posted image , jaz pa sem že mislila, da sem edina!?

Naša baba tudi do pred kratkim ni mogla niti videt koščkov. Ji je kar želodec obračalo...user posted image  Potem pa smo začeli z grickanjem piškota (seveda ga jaz držim, drugače bi ona kar celega zbasala v usta user posted image ). V tem mesecu (8.) so ji zrasli zgornji 4 zobki - obe enkici in dvojkici - in sedaj gricka ko hrček. Koščki so postali zanimivejši od kar ji dajem koščke kruha v posodico in si jih sama jemlje ven in daje v usta user posted image . Danes je poskusila tudi košček sira. Se pa še vedno borimo pri zelenjavi - razen pri bučkah. Banana ni problematična, ker je sluzasta, jabolko pa jo moti user posted image .
No, najprej sem se zelo sekirala...zdaj pa vidim, da bo treba samo še malo počakati, pa bo. Ponujam ji koščke, naje pa se šele, ko ji hrano dobro pretlačim.  

(odgovor članu Wilson)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

uporaba lubrikanta
carmencita

Ali uporabljate lubrikante po porodu pred spolnim odnosom?

DA (29%)

NE (71%)

Število vseh glasov: 52

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!