|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   riž
25.8.2006 9:43:21   
Anonimen
Drage deklice, se opravičujem ker sem anonimna ampak mi je kar malo nerodno priznati.user posted image user posted image
Ne znam skuhati riža. Pečem peciva, kuham jedi in vse mogoče druge stvari, da si jedci poližejo prste, ampak riža pa ne znam skuhati, pa da se ubiješ.user posted image
Vedno ga skuham premelo, da je pacast ali pa ga zažgem user posted image  
A imate kakšen dober recept. Zanima me tudi kako skuhate mlečni riž?!
Kaj pa špinačo, po možnosti brez kisle smetane. Pa ne se mi smejat lepo prosim, se že sama preveč žrem. Rada bi se naučila, pa mi je nerodno osebno vprašati?!

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:35:50 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: riž
25.8.2006 9:55:41   
soncece24
Riž skuham sledeče:
- vklopim električno ploščo na ful
- dam gor posodo, noter olje
- ko je vroče, vsipam čez riž (merim s šalčko za kavo) - ga malo popražim na olju
- dodam 2x več vode kot riža
- dodam še jušno kocko (da riž ni tak pust, nemsto soli)
- počakam, da zavre, vse dobro premešam, da se jušna kocka raztopi
- pokrijem posodo in izklopim ploščo, počakam pol urce in riž je gotov!

Je pa še 100 načinov, če maš steklokeramični štedilnik, ti ne bo ratal tak, ker se plošča prehitro shladi. Kupi tistega, ki ga v vrečkah hukaš in se drži navodil - ne vem kaki rata, še nisem delala, jaz kupim vedno basmati riž, ker se ne spaca.

Mlečnega riža pa še nisem delala razen iz vrečke.

Špinačo kupim pa zmrznjeno, zmrznjeno počim v lonec, počakam, da se stopi, dodam malo česna v prahu za okus (malo kisle smetane - ki je ti nočeš), počakam, da malo prevre in postrežem s pirejem in hrenovkami/jajcem.



< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:36:14 >


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: riž
25.8.2006 9:58:13   
Anonimen
Sončece hvala ti!
Zanima me še, kakšen mlečni riž kupiš v vrečki?

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:36:31 >

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: riž
25.8.2006 10:16:38   
soncece24
Joj, kaj pa vem, kak se mu rečeuser posted image user posted image user posted image tam na polici za pečt pecivo in to majo take vrečke z instant mlečnim rižem - majo navadnega in vanili - vanili je ful boljši.

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:36:52 >


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: riž
25.8.2006 10:22:05   
Anonimen
no najbolj enostavno kuhanje riža

Riž kot priloga:
-vzameš posodo in notri vsuješ riž (skodelica za belo kavo je za 2 osebi)
-ga zaliješ z vodo, kar precej vode (če si dala eno skodelico riža, daš 3 skodelice vode)
-soliš in vegetaš riž
-ga ne mešaš in kuhaš...odvisno kateri riž imaš, čas kuhanja piše na embalaži, ponavadi je to 15-20min! Rjavi riž 15 min,...
-jaz ga vedno probam med kuhanjem če je že!!!

ko je riž skuhan, ga lahko prepražiš malo na čebuli in ga ponudiš kot prilogo!

Špinača:
-v teflonski posodi narediš "ajmoht", "podmet", (malo olja in moke prepražiš - kot za prežganko)
-daš notri špinačo (odmrznjeno) in to malo pražiš cca.10 in zalivaš z malo vode
-potem ji dodaš mleko, da prideš do željene gostote
-začiniš z vegeto, soljo, česnom
-na koncu dodaš sladko smetano

postrežeš z pire krompirjem, ki ga narediš samo z mlekom, nič margarine!!

upam da sem kaj pomagala!!

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:37:22 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: riž
25.8.2006 12:05:52   
SaaS
Jaz riž skuham takole (na steklokeramični plošči):
Na olivnem olju prepražim malo čebule, nato vsujem noter riž in še tega čisto malo prepražim. Zalijem z vodo (še enkrat toliko kot riža) in solim. Pomešam in potem pustim kuhati. Ko zavre priprem. Če se spomnim dam noter kuhat še košček čebule.
Ko vode ni več, je riž kuhan. Vmes nič ne mešam. Je treba pa pazit, da ko voda povre in se pokuha, ne pustiš več stati, ker potem se pa prižge vse skupaj.

Pa naj ti ne bo nerodno, osebno spraševat prijateljic. Saj ne znamo vsi vsega kuhat. Tudi osnovnih reči ne. Jaz recimo imam velikokrat mamo na liniji, ko kuham: "Mami, kaj dam pa zdej not? In koliko časa pustim kuhat?" Kuham s telefonom v roki user posted image . Včasih jo tudi za navadne žgance pokličem...user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:37:47 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: riž
25.8.2006 12:06:33   
darjakb
Tudi jaz pripravljam riž kot prilogo točno tako kot soncece24, pa mi vedno uspe.

Mlečni riž pa kuham malce neobičajno. Nečak ga ima strašno rad, če ni packast. Zato skuham najprej riž v obilici vode, ko je skoraj skuhan ga odcedim ter dolijem mleko in samo prevrem. Seveda ne smem pozabiti na malce soli in sladkor, pa včasih dam poleg vanili sladkor ali kar vanilijev strok, ki ga potem vzamem stran.

LP,
Darja

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:38:10 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: riž
25.8.2006 12:09:44   
Anonimen
če kuhaš mlečni riž je najboljši uni ko je najcenejši, ki se najbolj skup lima, najbolj paca. Da se mi ne prismodi, jaz dam najprej v posodo majčken vode, tolk da pokrije dno, in šele nato mleko. Sladkam tudi mal bolj proti koncu, ker se baje cuker lahk tudi prismodi. Obvezno majhen ščepec soli. J e dobr mal večkrat mešat. Za mlečen riž pa definitivno daš manj riža kot, če kuhaš rižoto. Na koncu, ko je kuhan, ga ga malo posujem z cimetom, njami. Pa nič se bat, če se ti mal prismodi, ponavadi se to dogaja, razen če maš odlično posodo. Če se ti že prismodi, pol ne praskat tistega med kuho, ker bo riž imel prismojen okus.

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:38:31 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.8.2006 12:14:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu darjakb)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: riž
25.8.2006 12:26:40   
darjakb
Radha....nisem z Gorenjske.....sem s Prekmurja...pa vseen šparam....vanilijev strok stran vržem, ne uporabim ga ponovno...

LP,
Darja

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:39:15 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
25.8.2006 12:32:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu darjakb)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: riž
25.8.2006 13:18:05   
TONČI.
Ja, kot je zgoraj napisano.
Riž na maslu tolk časa mešaj, da je tako vroč da ga ne moreš prijet. Ko je pa tako vroč, ga zalij z vrelo vodo. Dva kratno količino vode na količino riža. 1/2. Posoli. Če pa bi rada naredila rižoto, pa potenstaj najprej meso ali pa zelenjavo, nato riž in zalij z vrelo vodo. Vrelo vodo zato, da se ti potem tako ne paca.

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:40:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: riž
25.8.2006 13:21:04   
morskadeklica
Najmanj možnosti, da se ti riž zažge (ali pa da je pacast), je tako, da ga daš kuhat v pečico. Malo dlje traja, je pa najmanj dela (nobenega mešanja, razen proti koncu). Jaz dam riž (v razmerju 1:2-voda) v stekleno posodo, posolim in dam v pečico na 180 stopinj. Proti koncu včasih pomešam in to je to.

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:40:33 >


_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: riž
25.8.2006 14:26:54   
Anonimen
Hvala punce! Ste mi življenje rešile. Vam povem, da mi sedaj vse skupaj zgleda smešno, ampak kaj čmo, vse ne moramo vsi vedeti, kajne?!

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:40:57 >

(odgovor članu morskadeklica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: riž
30.8.2006 16:16:17   
mikina
Pri nas mora biti obvezno zelenjavni riž. Papriko, korenček, paradižnik narežem na kockice. Nato pariko in korenček popražim na malo olja dodam eno šalico ( za belo kavo) riža, ga še malo popražim dodamo malo žličko rdeče paprike in zalijem z vodo. Ko nekaj vode povre dodam še paradižnik in sol. Na koncu ko je že skoraj skuhan (cca. 15 min) dodam žličko vegete. Riž se naj med kuhanjem nebi mešal. Jaz ga vedno mešam pa ni nikoli pacast; kuham pa vedno samo riž Zlato polje.



< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:41:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: riž
30.8.2006 16:29:11   
artista7
najbolj preprosto je skuhati riž basmati. ena kavna skodelica (za turško kavo) je nekje dosti za tri do 4 porcije. malo ga posoliš še prej in skuhaš. To za prilogo.

Sicer dušen pa slednje: na maščobi postekleniš malo čebule, dodaš isto količino riža, posoliš, dodaš zelenjavo po želji, začimbe pa tudi po želji: curry npr paše s piščancem, bazilika, origano, petršilj.. kar ti pač ustreza.. eksperimentiraš lahko tudi s sladko smetano. pa pridno ga seveda zalivaš z vodo, delaš pa v teflonki.. enako velja za mlečni riž, ker ga je lažje skuhat.sicer se riž kuha nekje 20 min, basmati je kuhan že v 10ih. mlečni riž narediš tako da isto količino skuhaš v razmerju 1:3 z mlekom, malo posoliš, pa žličko sladkorja.
Špinača: na maslu ali margarini popečeš strt česen, dodaš špinačo, popopraš, soliš, zaliješ obilno z mlekom, pokuhaš in dodaš na koncu podmet.

To je to.

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:41:38 >


_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: riž
31.8.2006 9:31:57   
Anonimen
anonimna pa kaj se sekiraš..jz znam tud vse pripravt raze gresa ne znam skuhat!! ja res je ne znam..pa je isti šmorn kor riž:)
tko da to delo prepuščam user posted image
on pa edino to zna pa še kakšna jajca ali zrezkeuser posted image

drugače si pa kupi riž od uncle ben'sa ta je dobr pa ti bo sigurn ratal


vso sreČO!

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:42:01 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: riž
31.8.2006 10:03:57   
katis
A veš kako je pa še najbolj simpl (pa men celo še najbolj dobr)?

Vzameš posodo in daš not ful vode pa soliš (kot za kuhat testenine, al pa krompir). Ko zvre, vsuješ notr riž (pač za tolk oseb kot rabiš) in pustiš kuhat tolk minutk, kot piše na vrečki (različne vrste riža se različno dolgo kuhajo). Potem ponavadi z vilco poskusim, če je že dovolj kuhan al pa pustim še kakšno minutko. Nato ga odcedim in oplaknem z vodo. To je sedaj riž.

Vmes pa posebej naredim bolj gosto (malo vode) zelenjavno omako, ali mesno, ali iz morskih sadežev... in nato le vmešam riž (toliko, da mi je ok po videzu oz. okusu), pustim kako minutko na ognju in nato še pokrijem za 2-3 munte, da se okusi prepojijo. In je njama. Pa še, če mi riž ostane, je kamot še za čist drugo jed naslednji dan.

Se je že dogajalo, da sem skuhala celo vrečko riža in smo ga vsak dan na mal drug način jedli, celo v solati...

Pa ne se skirat. Vsi mamo črne luknje user posted image

< Sporočilo je popravil katrin -- 7.10.2006 23:42:24 >


_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?