|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   so to popadki?
24.8.2006 15:50:23   
borovnička
Tiste, ki ste že rodile, bi vas prosila za pomoč.

Sem namreč 10 dni pred rokom in že od včeraj zvečer čutim v spodnjem trebuhu take bolečine, zelo podobne predmenstrualnim krčem. Zdaj so se pa te bolečine začele bolj pogosto in po kaki slabi minuti popustijo. Niso pa tako hude, da bi mogla predihavat. Ne bi rada delala panike, pa hodila v porodnišnico, zato se na vas obračam.

Pozdravček user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: so to popadki?
24.8.2006 16:13:54   
Anonimen
Ja, čisto lahko, da so. Se bolečina pojavlja v valovih? Najprej bolj rahla, potem vse močnejša, doseže vrhunec in počasi popusti? To je popadek, še posebej, če se pojavlja v rednih intervalih. Pri meni je trajalo enih 40 ur, da so se zgostili in postali koliko toliko močni. 
Dokler niso na 5 minut (te je običajno že treba predihavat, a ni tako hudo), ti ni treba hodit v porodnišnico (razen če živiš kje daleč stran).

Srečno in eno lepo štručko!

(odgovor članu borovnička)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.8.2006 16:14:07   
dskubin
Mogoče pa so res. Boš vidla, če bodo vedno pogostejši in močnejši. Meni je najprej čep vn padel, pa 2 uri nič, pa potem rahli popadki, predihavat pa sem jih začela šele, ko sem jih mela že ene 8 ur na 5 minut (ker so mi dali še umetne).

Neposredna povezava do sporočila: 3
24.8.2006 16:17:33   
TODI
Lahko da so , sicer pa če se bo stopnjevalo in bo med njimi manjši presledek je to to. Saj jih nemoreš zgrešiti, te kar naenkrat zvije, da moraš dihati tud če nočeš!!

Ko bodo na 5 minut pa se le odpravi, ne prej, ker bo potem vse hitreje steklo, je pa že bolje da si doma in lepo predihavaš popadke, kot pa da čakaš v porodni!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.8.2006 16:28:22   
borovnička
Bom mal še počakala. So pa ti krči kar redni na malo več kot 5 minut. Ko pride krč (v predelu jajčnikov, kot pri M), mi tudi cel trebuh otrdi. Je pa krč enakomerno močan in potem po slabi minuti popusti. Še par dni nazaj sem "pametovala", da ko pridejo popadki, da bom sigurno vedela za kaj gre, no, zdaj pa vas sprašujem.

Pozdravček user posted image

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2006 16:56:55   
Anonimen
Eh, jaz tudi nisem vedela, a so al niso pravi popadki, dokler nisem po 30-ih urah špikanja šla na pregled h G. Odprta sem bila 2 cm in v takem tempu naj bi rodila čez dva dni user posted image user posted image user posted image . No čez nekaj ur so se popadki zgostil, najprej na 5 minut, čez eno uro na tri minute, pol smo pa šli v akcijo user posted image user posted image user posted image .

En nasvet: probaj čim več hodit, ker stanje pospeši popadke in spuščanje user posted image  v medenico, ležanje pa lahko ustavi popadke.

Zdaj pa bo kmalu!

Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2006 17:59:45   
soncece24
Oooo, borovnička! Ma nimam pojma če so al niso popadki, nisem še rodila, samo htela sem ti srečo želet na poti v Rim! Se mi zdi, da je bilo včeraj, ko si objavila, da si nosečka, zdaj pa greš že rodit - noro! Good luck vglavnem!

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.8.2006 20:06:26   
*Uršula*
ja čist možno da so popadki, sam ti še nč ni treba v porodnišnico hodt dokler so tako blagi. men je babca rekla da ko bojo 3 ure na 5 minut pa močni pa ko bom mela občutek da me tišči kakat- takrat naj pa pridem. pa sem vseen počakala da sem jih mela na 2-3 minute, sam sem pa 10 minut stran od porodnišnice doma, tko da držim pesti da se nam kmalu pridružiš. vso srečo!

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.8.2006 12:31:24   
Pikca
Jaz tudi nisem bila zihr, če gre za popadke - je bilo tako, kot ti opisuješ. Ko so bili na 4-5 minut so bli mal močnejši in sva šla z mojim v porodnišnico (15 min. do tja) Ko sem prišla, sem bila že 8 cm odprta in so me takoj nagnali v porodno.

Aja, vidim, da sem mal pozna, zdaj najbrž že veš, če so bili ta pravi popadki al ne user posted image  

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.8.2006 14:10:51   
nina166
Pri meni pa je šlo vse veliko hitreje. Rahlo špikanje v trebuhu se mi je začelo ob enih ponoči, bilo je zelo nežno in redko. Ob štirih zjutraj pa me je špikalo že na pet minut, zato sva se z partnerjem odločila, da grema v porodnišnico. Bila sem 10 dni pred rokom in prepričana, da me bodo v porodnišnici nagnali domov. Ob pol petih sem prišla v porodnišnico, kjer je zdravnik ugotovil, da sem odprta že 4 cm. Mal čez 6 zjutraj sem prišla v porodno in čez 3 ure mi je sinekuser posted image že spal na prsih. Imela pa sem skoz svoje popatke in od sredine poroda naprej še epiduralno, ki bi naj porod malce podaljšala, vendar meni se ni zdelo, da bi mi ga. Rodila sem pa prvič.

Tako da če se greš pokazat v porodnišnico verjetno ne bo nič narobe, saj še vedno lahko prideš domov. Res pa je, da pri nekaterih trajajo popadki kar dolgo.

Čim manj boleč porod ti želim

lp

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.8.2006 14:24:20   
Anonimen
Borovniiiiičkaaaaaa?! Kje siiiii?!

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.8.2006 14:28:29   
Kalina
Huhu, jst sm tud misnla da mam krce oz otrdevanje trebuha, pa so mi vsi govoril da bom ze vedla ko bom mela popadke, pa sm prsla slucajno v porodnisnico in mi povejo da sm 8cm odprta in glavica ze na vidikuuser posted image user posted image user posted image  

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.8.2006 14:45:02   
*metuljčica*
V porodnišnico sem šla en dan po roku zaradi ene sluzi, potem so me poslali domov na kosilo ker sem v porodnišnici pač to zamudila in mi rekli, da naj pridem nazaj ob 14.00 uri. Ob 18.00 uri so me dali na pregled in ugotovili, da sm 4 prste odprta in da grem v porodno, popadke pa sm mela v križu in sm mela tak občutek, da sem si ledvica prehladila, tko me je to bolelo, tako da ti jaz osebno ne morem povedati kako zgledajo popadki spredaj.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?