|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamina samota
24.8.2006 15:00:50   
Anonimen
saj ne vem...čisto mem....

Dolgo sem živela pri mami, potem pa spoznala partnerja in sva se odselila na svoje. Imava tudi otroke, tako da midva sva super.

Problem je mama.Večno stoka kako je osamljena, da sem jo zapustila, da je zame skrbela čez 30 let,potem sem pa spoznala kar enega moškega in se zato odselila, zdaj ona ni nič vredna (pa ni res).In da je sama, da ne ve kaj naj, da jo nihče ne mara, da se mi bo vse vrnilo, da bom videla kako je ko si sam...

Sploh ne vem več kaj naj, naj jo tolažim, poslušam, razumem ali pa se ji neham oglašati na telefone,ker že vem kaj bo sledilo, jokanje, obtoževanje kako sem jo zapustila, da nikogar nima. Z možem živita ločeno.

Včasih pa še od te prehude osamljenosti še kaj alkohola popije, potem pa padejo še kakšne hujše besede, ves čas pa mi dela take občutke krivde,da je ONA osamljena, da se začnem še jaz slabo počutiti in me prav želodec boli zaradi tega.

Naj povem da se med tednom vsak dan vidimo, pride in počuva otroke, tako da nimam filinga da je tako sama.Očitno pa je najhuje zvečer in takrat me po telefonu dobesedno mori.

Naj jo poslušam in razumem, ker bom morda na istem, sem morda res nehvaležna hči ki ob dveh otrocih nima toliko časa zanjo ali naj potegnem črto in prekinem z njo, ker tega res ne morem več prenašati

prosim za kak nasvet
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamina samota
24.8.2006 15:18:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

naj potegnem črto in prekinem z njo, ker tega res ne morem več prenašati

Naredi to, da bo res videla, kaj je to biti sam. To, kar ti počne, je čustveno maltertiranje, ki ga nisi dolžna prenašat. Sem dala podobne fore skoz, tako da vem, kako je to...

Drži se! Če hočeš kakšen bolj konkreten nasvet, pa piši na ZS.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.8.2006 15:39:59   
Jančika_
Samota ni odsotnost drugih ljudi, to je stanje v glavi. Mama se bo morala porihtat sama, je pa bolj malo verjetno, da se bo res...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.8.2006 17:09:38   
tincci
Malo jo daj na hladno, razen če se ti da stalno to poslušat, meni se ni dalo, samo pri meni je bil to fotr. To ti ne moreš rešit, to mora ona sama in bo najlaži tko, da jo skenslaš. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.8.2006 17:29:49   
Gina
O, hudo! Ja, to se zgodi materam, ki so se kao žrtvovale za otroke, živele zgolj za njih, zdaj pa same s sabo ne vedo kaj početi. Ampak veš kaj.....to je njen problem, ne tvoj.Nikoli ne živi samo za otroke, otroci gredo. Prav je, da gredo. Hudobno in nesramno je vezat jih nase. S tabo ni nič narobe, tvoja mama pa bo pač morala odrast. Obnaša se kot mali otrok. V resnici bi bilo najboljše zanjo, če bi začela zahajat v družbo sebi enakih. A imate v vašem kraju kako društvo? pri nas vem da se na različnih koncih dobivajo, od pevskih društev, športnih aktivnosti, planinskega društva, pa do drugih kulturnih dejavnosti...., če drugega ne, se ženske v cerkvi malo vidjo, pa klepetajo včasih. In tvoja mama bi poleg vsega druženja tudi nujno rabila kakšnega deca. In na takih dejavnostih srečaš kakšnega. Menda ja se bo nehala sama sebi smilit in začela kaj na sebi delat.user posted image

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2006 17:35:12   
Anonimen
pri nas društvo upokojencev organizira različne delavnice za starejše. mogoče bi bilo fino da se tvoja mama vključi v kakšno delavnico, tako bo spoznala svoje vrstnike s katerimi se bo družila

podobne delavnice organizirajo tudi v domovih za starejše. nekateri imajo takšne programe da se lahko upokojenec vključi v "varstvo" za samo nekaj ur dnevno.

poizkusi mogoče pa bo to tvoji mami všeč in ne bo več tako osamljena.

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2006 17:45:07   
mika

naj potegnem črto in prekinem z njo, ker tega res ne morem več prenašati

Naredi to, da bo res videla, kaj je to biti sam

Punce, pa kako lahko kateri pade na misel kaj takegauser posted image . To je pa res žalostno, da bi ene to naredile oz. ste.

Starost rr-ovk je nekje okol 3o let. Imamo otroke, partnerja, prijatelje, hodimo v službo se pravi, da se nam vedno dogaja.

anonimna, poglej kaj od tega ima tvoja mama. A ima kakšno prijateljico, sodelavko? tudi če ima, domov pride v prazno hišo in je sama. Ker praviš, da je najhujša zvečer, potem veš da ji je takrat najhuje. Kadar si z njo se pogovarjajta, ker koliko razumem ima samo tebe. In, da bi jo še ti zapustila se mi pa zdi res grozno.
Punce, a se spomnite tišine doma, preden ste imele otroke. Ko naša spi več kot tri ure jo že pogrešam. otroci zapolnijo hišo in tega je 'anonimna' tvoja mama bila vajena 30 let, potem pa naenkrat tišina. vse bomo to dale skozi in šele takrat bomo vedele kaj pomeni samota- to mi vedno govori moja babica. Eni starši se lažje sprijaznijo z odhodom otrok, eni pa težje. je pa najhuje tistim, ki nimajo partnerja.

Evo , jaz imam tasta, ki je takoooo tečen,vsako stvar pove 100x, pa nič ne razme, kaj mu poveš , ampak ker je oče od mojegauser posted image , mi na misel ne pride, da bi se ga zato izogibala, ali celo zapustila, ker je sam.

Anonimna, saj se boma mama navadila in bo vsem lažje. rabi pač več časa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.8.2006 18:23:23   
Anonimen
eh, mama se ne bo navadila.

saj jo kolegice vabijo ven na kakšen sprehod, a to njej ni dovolj, ker je zvečer najbolj osamljena. Saj jo vabijo tudi na kak izlet, pa jih zavrne, kao češ, one imajo može, kaj naj pa jaz tam sama počnem, a naj bom tretje kolo?

Poleg vsega ji je pred leti umrl sin, moj brat, od takrat dalje je z njo še slabše. Najraje bi bila ves čas z menoj, hoče vedeti kaj smo kuhali, kaj sem jedla, kam gremo, pač čvekati hoče, meni se pa zdi da nimam nobene zasebnosti-

Vem da ji je hudo, trudim se po najboljših močeh, a komaj mi rata zrihtati otroka, sem na porodniški, ne morem še k njej zvečer na čvek, ko moram dati otroke spat. Me pa to psihično zelo obremenjuje.

Je že skoraj 4 leta kar ne živim doma, pa mislim da ni dosti bolje.

Stara je 68 let.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
24.8.2006 19:45:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.8.2006 19:50:10   
Anonimen
je zame skrbela čez 30 let

Tvoja mama je bolestno navezana nate, nesposobna, da si osmisli svoje lastno življenje brez svojih otrok. Enega od njiju je izgubila, kar ji daje še dodatno "opravičilo", da maltretira tebe.
Verjamem, da je hudo, če ti umre lastni otrok, a noben zrel starš ne bo svoje izgubljenosti zaradi prezgodnje smrti prenašal na svojega otroka, konkretno tebe.

Jaz se je ne bi izogibala; povej ji in to zelo direktno, kaj misliš. Z ljudmi, ki na tako bolesten način manipuliirajo s svojim otrokom, se na realna tla zelo težko postavi s prijateljskim pogovorom. Naj se še tako hladno sliši, ampak postaviti jo je treba pred dejstva.Da tako ne gre, ker ti s tem greni tvoje življenje.
In da si ti odrasla oseba, ki ima poleg mame tudi svojo družino, za katero želi skrbeti in za katero potrebuje čas.

In da je mama za kvaliteto svojega življenja odgovorna sama in da niste drugi tisti, ki ji ga boste krojili. Žal pri svojih že vsaj dvakrat zrelih letih tega še ni spoznala sama.....Ukrepaj, preden te potegne v svoj vrtinec manipulacije.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.8.2006 20:46:06   
hubi
Nabavi naj si eno domačo žival. Pa bo zvečer imela družbo in nekoga, da bo zanj skrbela. To njeno obnašanje je pa za njeno starost popolnoma nezrelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.8.2006 21:26:20   
Blejka26
user posted image tud moja starša sta ločena in moja mami zivi sama.obe z sestro sva se odselili in imava svojo family.toda mami mi nikoli ne mori in pride do mene ko jo povabim-sej jo velikokrat,in tudi jaz sem veliko pri njej.tud meni je hudo ker je pač sama.velikokrat za to krivim očeta ker jo je zapustil,ampak tak je življenje.na srečo pa moja mami ni kot tvoja.ne vem kako to da ne razume da imaš sedaj ti tudi svoje življenje,svojo družino.kaj je pričakovala da boš do smrti brez svoje family.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.8.2006 21:30:56   
Gina
Zdajle mi je kapnilo, da pa morda jaz tebe in tvojo mamo poznam, a ne anonimna?user posted image user posted image user posted image  V resnici je stvar malo drugačna, kot v prvem šusu človek prebere, če jo človek pozna bolj od blizu. In če si res ta prava, potem ti povem, da najbrž sama ne boš mogla nič rešit, ker ne sliši v tem smislu ona kaj mnogo, mislim sliši, dobro sliši, samo noče v možganih sprejet tega. Nisem vedela, da se je tako mnogo orientirala nate po bratovi smrti, vendar je logično pravzaprav, sploh po toliko časa. Prekinit veš da ne boš mogla, niti nima smisla. Če je prava, mislim če je ta, katero mislim, potem si tudi nikogar ne namerava poiskat za družbo - to se mi zdi bistveno narobe, ker to bi lahko zelo izboljšalo stvar. Ali pa da bi vsaj z očetom razčistila. Pa alko, joj, alko! A spet? Tudi malo je zanjo preveč, če mene prašaš. Kaj pa vem, bom razmislila. No, če je sploh ona.... Kaj pa če ji rečeš "bucibuc", saj veš kaj mislim, : Ja, mami, saj si res boga, jaz te imam rada, pridna bodi in pojdi spat, jutri je nov dan, videla boš otroke in jih ujčkala..... Meni se zdi, da to pa pali, a ne? Samo ti se ne smeš sekirat zraven. V resnici se ti ni treba, če jo vzmeš kot bla bla bla, namesto da točno slišiš, kaj jamra.lpuser posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.8.2006 22:56:14   
Anonimen
doma ima mačko, tako da ta mačka bistveno ne pripomore  k boljšemu počutju, je pa baje vseeno boljše kot da je ne bi imela.

Saj ona zdaj mene ne mori in ne kliče vsak dan, je pa kak dan ful kriza, pa par dni dobro, hudo je čez praznike. Nimam pa šans, da se ne bi videle par dni ali slišale. Brez mene bi jo kar pobralo se mi zdi, pa ne v smislu da bi ji jaz morala kaj pomagati, le da ima mene, pa da mi jamra, pa da me obtožuje ker je sama,ker baje VSE HČERKE njenih kolegic pa niso take kot jaz, svoje mame vzamejo s seboj na morje, pa v prikolico, pa v hribe...samo jaz sem taka neka čudakinja,ki bi rada svoj mir.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.8.2006 23:09:00   
Anonimen
reč ji naj si novga desca najde.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.8.2006 8:03:32   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Deni

Podobno se je dogajalo tudi meni in to vse do tedaj, dokler se nisva vsedli in konkretno pogovorili.

Takrat sem ji direktno in brezkompromisno servirala, da sem človek, ki se je osamosvojil in da ni človeka, ki bi me na tej poti oviral. Enostavno je moja družina, moja skrb in da sem se zato pripravljena skregat z vsakim ( tudi z njo ), ki bi mi stal na poti.

Seveda me kot neštetokrat ni jemala resno in vsakič, ko sva se slišali in videli je bila bolj bolana ( na smrt ) in bolj boga.
In vsakič sproti je pred nos dobila telefonsko številko osebnega zdravnika in še dveh njenih sinov.

Zelo dolgo časa je rabila, da je pokapirala, da se resnično njen- moj svet, ne vrti več okoli nje. Pa je prišel čas in tudi njej je užgalo, da njena hčerka ni več tista mala naivna punčka, ki trepeta za vsakim njenim slabim počutjem in to in ono luno.

Bilo je hudo. Lagala bi, če bi rekla, da je šlo gladko. Velikokrat sem imela v glavi " Kaj pa veš, mogoče je pa tokrat res bolana, boga,....?"

Pa sem globoko v sebi zakrivala vse skupej. Za to, da me mori sem vedela samo sama. Niti možu se ni sanjalo, kako prekleto me je strah za mamo.

Pa se je počasi ohlajala in njeno počutje se je kar naenkrat začelo izboljševat.
Enostavno si je poiskala svoje hobije, zbrala na kup svoje "že pozabljene" prijateljice,.........zaživela je na svoje, prvič po fotrovi smrti ( po enaindvajsetih letih ).

Danes imam miru toliko kot ga hočem in ona tudi.

Sva najboljši prijateljici in moja mama je pri svojih 73. tako dinamična in samostojna kot še nikoli v življenju.

Anonimna, pogovori se z njo. Ne bo je konec, če ji poveš, da je čas, da je s tvoje strani simbioza pretrgana. Imaš svoje življenje in lepo jo prosi, naj ti ga privošči.

Prvih nekaj tednov bo mučnih, vendar nič proti tistemu kar te lahko čaka, še si boš takole morijo podaljševala.

Držim pesti zate, ker te zelo razumem.

Bi rekla, da je to najboljši način. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.8.2006 8:04:46   
Poka
Mene spominja na mamo od moje kolegice, je taka posesivna, tud do svojega sina. Pri njej je tako, da je stra 29, pa še vedno z njo živi in ker v tem kraju ni takih služb, kot bi ona hotela, je po vrhu vsega še brezposelna. In misli, da so otroci dolžni skrbet za njo, ji dajat denar. Govorim za njenega sina, ki je zaposlen, živi pa 100 km stran.

Drugače se pa meni moja mama ne upa nič rečt, čeprav me pogreša. Me pa nikoli ne pokliče, jaz jo včasih-redko. Naj se ona tud potrudi. Večkrat me od polbrata stara mama, njo imam tudi najraje od vseh in je vedno skrbela zame, zato se jaz čutim dolžna, da ji vrnem. Ampak ker sem se odselila daleč stran, razume, da se pač ne bomo več toliko videli in slišali.

Od fanta mami je pa sicer zlata. Je sama, doživela je marsikaj grdega. Oni so med sabo ful povezani in vedno greva čez vikend s fantom tja, ko pa greva ji gre na jok. Pri njej me moti to, ker stalno hoče bit nekaj koristna in potem hoče vse namesto vseh naredit, je pa kar bolana, pa bi mogla počivat. Tako, da se zgodi, da gre vsem trem pospravit bajte, jim zlikat pa še skuhat, ne da bi ji kdo rekel in to na tak način, da ji ne moreš niti preprečit, ker ne veš kake namene ima. Boji se ostat sama, zato počne to in sreča,da sva s fantom šla drugam, da imava svoje gospodinjstvo (čeprav sva že prej živela sama v svojem stanovanju 10 km stran), drugače bi se počutila krivo če bi se ji kaj zgodilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.8.2006 8:17:42   
Marogica
Anonimna, moja mama je imela enka problem z svojo mamo(mojo babico). Ni ji bilo do ničesar, želela se samo, da bi bila mama 24 ur poleg nje. SEveda to ni bilo izvedljivo, kakor tudi pri tebi ni. To je šlo celo tako daleč, da je moja oma zbolela za ca 5 mes in to tako, da je bila nepokretna!!!!!!! Takrat jo je seveda mama vzela k nam domov. Ni več vstala iz postelje, mama jo je morala hraniti, umivati, klicala jo je tudi po 200x na dan v sobo.
KOnčno je mami uspelo, da se je dogovorila z eno psihiatrijo, ki je prišla na obisk(kako prijateljica od mame), da si je ustvarila mnenje o moji omi. Le-ta ji je rekla, da ji "mehansko" ni nič, vse to je samo psiha. REkla, je tudi, da dokler  lahko tako pogosto in glasno mojo mamo kliče, ima še mnogo energije. K nam je začela zahajti patronažna, ki jo je po enem tednu spravila "gor" -v normalno stanje. Takrat si je oma zaželela, da bi jo dali v dom, ker je uveidela, da mama živi svoje življenje, v domu pa so njeni vrstniki. Tam si je našla prijatelja(10 let mlajšega), vpisala se je v kegljaški klub, in pevski zbor.
Seveda pa je mami še vedno odčitala, če je šla na morje(dopust), in ostale stvari. Vendar je bila takrat moja mama že bolj skulirana in ni vsake pritožbe in obtožbe vzela tako resno, kot na začetku.

Psiholg, znanec mojih staršev je dal lepo primerjavo za odnos med mojo mamo in babico: mama si je nadela zanko sama okoli vratu, oma, pa jo je samo zategovala.
ANonimna, v tvojih rokah je, koliko boš dopustila, da se zanka zategne. Kruto ampakr prekleto resnično.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.8.2006 8:29:51   
mika
Kaj pa če ji rečeš "bucibuc", saj veš kaj mislim, : Ja, mami, saj si res boga, jaz te imam rada, pridna bodi in pojdi spat, jutri je nov dan, videla boš otroke in jih ujčkala..... Meni se zdi, da to pa pali, a ne?

Tudi jaz mislim, da bi to moglo palit. Eni se v starosti spremenijo v majhne otroke. moj dedek je pri 65 začel jesti čokolado in nas je vsakič vprašal, če smo mu jo prinesliuser posted image . Ko je pa umrl, se je babica čisto zgubila. rekla je celo, da se bo obesla, ker ne more sama živeti. Povabili smo jo k nam za nekaj časa, pa je rekla da ne more zapustiti savojega doma. Tudi ona je potrebovala kar nekaj let da se je sprijaznila, da dedka ni več. Bila sta zelo navezana drug na drugega, zato ji je bilo toliko težje.

anonimna, kliči jo ob večerih ji zaželi lahko noč, tudi če je tisti dan bila pri vas. vem da ti je teško zraven majhnih otrok, se še z mamino samoto obremenjevati, ampak mama trpi, drugače ti ne bi težila. pa tudi za praznike jo povabi k vam al pa idite k njej, sicer predvidevam da tako tudi je. Ampak user posted image  so večeri, to vem tudi sama ko moj mož gre na kak seminar in ga ni doma.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.8.2006 8:35:13   
Tiamo
Jaz sem svoji kupila enega mešančka in zdaj ona nima časa zame, hehe..... Pes ji popestri dneve, spoznala je veliko prijateljev, ki imajo pse in ima obveznost.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.8.2006 8:42:25   
baguSka

eh, mama se ne bo navadila.

Res je. Ne bo se navadila. Lahko se pac enkrat ZARES usedes z njo dol in ji poves, da te mori, da si srecna, ker te je tako vzgojila in ker te ima rada in svoje vnucke in bla bla, ampak da zdej imas ti pac svojo druzino, za katero moras skrbeti tako, kot je ona prej zate.. Sicer dvomim da bo veliko pomagalo, ampak ce tvoja mami vsaj malo trezno razmislja, lahko malo omili vso situacijo. Poskusi, zgubit itak nimas kaj. 

saj jo kolegice vabijo ven na kakšen sprehod, a to njej ni dovolj, ker je zvečer najbolj osamljena. Saj jo vabijo tudi na kak izlet, pa jih zavrne, kao češ, one imajo može, kaj naj pa jaz tam sama počnem, a naj bom tretje kolo?

To zna bit kar tecno ja. Jaz jo cist razumem. Prepricat se jo verjetno itak ne da v nasprotno. Da njene druzbe to nic ne moti ce je sama.. Najboljsa resitev bi sicer bla, da si tudi ona najde nekoga, ki bi z njo hodil okoli. Ampak vprasanje je, kje takega cloveka najt.. Mogoce ima pa nekdo od tistih prijateljev kakega prijatelja, ki je tudi brez zene in bi ga vzeli s sabo, da nebi bla ona edina!?

Najboljse bi res bilo, da se vkljuci v kaksen pevski zbor, mogoce v kaksno plesno skupino, drustvo upokojencev.. Nekam, kjer bo spoznala ljudi in se potem tudi z njimi druzila. Mogoce pa tam spozna kaksnega moskega ali pa prijateljico, s katerim bi potem hodila na izlete.

Če sploh ne pride u postev nicesar od tega, si lahko mogoce omislite, da ji podarite kaksno muco ali pa celo kuzka, s katerim bo hodila na sprehode in skrbela zanj, ce je pac tip zato. Pa se sama ne bo zvecer.

Poleg vsega ji je pred leti umrl sin, moj brat, od takrat dalje je z njo še slabše.

To pove u bistvu vse. Vecina mamic, ki zgubi enega otroka, se potem priklene drugega. Velika vecina. Jaz jih poznam in dejansko pocnejo popolnoma enako, kot si ti opisala svojo mamo. V takih primerih je res tezko kaj veliko narest in res je verjetno najboljse, da jo postavis malo 'na hladno'. Ne se oddaljit in ne je puscat same, ampak POVEJ ji, da rabis malo vec svobode!! Da imas svoje zivljenje, da ji nikamor ne bos pobegnila in da si se vedno njena, samo da imas ti pac zdej svojo druzino, ki ti vzame veliko casa in da kolikor ti bo pac cas dopuscal, da se bos posvecala tudi njej.. Obcutek mam, da ji ti u bistvu njeno pocetje kar dovolis. Ker starsi najveckrat pocnejo nekaj in sploh ne vejo kaj si mi ob tem mislimo. To je pa zato, ker jim ne povemo. Ce bi jim recimo veckrat povedali, bi se jim to tudi vtisnilo v spomin. Samo vedet ji pac moras dat, da ne mislis kar pozabit nanjo!!

Najraje bi bila ves čas z menoj, hoče vedeti kaj smo kuhali, kaj sem jedla, kam gremo, pač čvekati hoče, meni se pa zdi da nimam nobene zasebnosti-

No to je tipicno za take zenske kot si jo opisala. Osamljene in matere, ki otroka prevec priklenejo nase. Ne prerezejo popkovine!!

Vem da ji je hudo, trudim se po najboljših močeh, a komaj mi rata zrihtati otroka, sem na porodniški, ne morem še k njej zvečer na čvek, ko moram dati otroke spat. Me pa to psihično zelo obremenjuje.

Ce te obremenjuje, ji to povej. Ne odlasaj!! Povej ji to danes!! Olajsaj se in ne skrivaj se pred njo. MORA vedet kaj si ti mislis o njej - mogoce bo potem boljse!! Obvezno se morata odkrito pogovorit.

Je že skoraj 4 leta kar ne živim doma, pa mislim da ni dosti bolje.

In tudi nikoli ne bo, ce ji bos to dovolila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.8.2006 11:33:37   
Dragica
Drago dekle.

To kar ti dela mama sem jaz doživljala od očeta (izgleda nas je na forumu več ki smo to dale čez vendar smo nekatere pokapirale druge pa ne) ki me je na enak način maltertiral. Klicaril me je po telefonu tudi 2 x na dan in mi govoril kako me ima rad, da brez mene ne more živeti, da komaj čaka da se vidimo. Ti ljudje pa čeprav so naši starši imajo očitno psihične probleme in so egoisti ki mislijo oprosti izrazu samo na svojo rit.
Moj foter se ni mogel spijazniti s tem da sem se odselila in da ga ne strežem od spredaj in zadaj, vendar on ni ostal sam apmak je z njim moja mama. Takšni ljudje so pomilovanja vredni saj mislijo samo na sebe, namesto da bi te vzpodbujali na novi poti in ti pustili da v miru zaživiš svoje življenje. Mojega moža je v začeku to tako motilo, da se je že skoraj hotel ločiti, kajti oče se je obnašal kot da je on moj mož. V začetku sem seveda (neumna jaz) obsojala moža, da mi preprečuje stike z očetom in da je ljubosumen, ker imam tako dobre odnose, vendar so se mi počasi odprle oči kaj oče hoče. Veliko prepirov je povzročil prav on z neprestanim klicanjem in celo nadlegovanjem. Včasih je poklical že ob 7 zjutraj ali pa ob 11 zvečer.

V glavnem daj mami mevdeti da ti je glavna tvoja družina, tako kot je bila njej njena in naj te pusti živeti v miru.
Če te bo klical najdi izgovor sedaj nimam časa te pokličem, vendar ne pokliči itd itd, če je normalna bo že pokapirala.

Veliko sreče pa lep pozdrav 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?