|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Objava spiska
23.8.2006 18:52:17   
Bonda
Podzravljene!

Muči me ena težava, pa ne vem, če sem sploh upravičena do tega, kar mislim, da sem. Zato me zanimajo vaše izkušnje, če pa katera ve strokoven odgovor, pa bi jo še prav posebej lepo prosila za mnenje.

Ali je šola dolžna obvestiti starše otrok pred začetkom pouka, v kateri razred bo otrok hodil, s katero razredničarko in (še posebej povdarjam) s katerimi sošolci?

Jasno mi je, če se razredi ne menjajo in delijo, potem se seznam ne objavlja. Če pa gre npr. otrok v prvi razred ali pa se oddelki med seboj pomešajo, pa ne vem, kaj lahko pričakujem, oz. zahtevam.

Res lepo prosim za izkušnje vaših šol, ali pa strokovno razlago.
Najlepša hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Objava spiska
23.8.2006 19:05:34   
darjatimci
Osnovne šole ponavadi(ne vem če vse),izobesijo na vhodna vrata za nižje razrede sezname oddelkov,otrok in razredničark,ki jih bodo učile in tudi kdaj pridejo v šolo in kam.Za višje pa ni več poimenskega seznama,ampak samo ura in kam,ter kaj naj prinesejo s seboj.Jaz imam izkušnje iz dveh šol in bilo je tako,nikoli ne obveščajo drugače,vedno se moramo starši in otroci sami informirat.

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.8.2006 19:33:48   
ona
Jaz sem pred vstopom otroka v prvi razred dobila že enkrat maja meseca obvestilo oz. vabilo na sestanek,kjer so nam predstavili učitelje,kako bo pouk potekal in kako bodo razdeljeni v razrede.Smo imeli tudi možnost dat otroka k drugim,oz. menjat razred,če nam ni odgovarjalo tako kot so oni razporedili.
potem smo dobili domov še eno vabilo,da pridemo na sestanek dva dni pred začetkom pouka in smo tam dobili učbenike in se še pogovorili z učiteljico o vsem mogočem.Meni se je to zdlo fajn,saj če gre otrok prvič v šolo ni nikoli dovolj informacij!
Ti pa povem,da če me ne bi obvestili,mi ne bi bilo vseeno!user posted image

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.8.2006 20:49:58   
dulcinea
Pri nas je isto.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2006 21:02:08   
Bonda
Ojla!

Ja, sej pri nas je bila tudi ta navada, da so nekaj dni pred začetkom novega šolskega leta na vhodna vrata nalimali spisek tistih razredov, ki so se na novo formirali, in seveda med njimi vedno tudi za 1. razred.
Letos se je pa naša socialna delavka, po nevemkakšnem principu odločila, da tega ne bo več, lahko jo pokličemo drug teden po telefonu, in bo povedala samo ustno, kdo je razrednik, nič pa s kom je v razredu. In to me malo jezi. Pa ne toliko za prvošolčka, ki ga tudi imam, kot pa za četrtošolko. Tudi ti razredi se bodo pri nas zmešali, ker pridejo iz podružnične šole zraven.  

Ah, sem jezna!user posted image

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.8.2006 21:40:55   
Anonimen
Se ti ne zdi, da bi lahko malo počakala? Kaj pa nameravaš narediti, če otrok ne bo v tistem razredu - s tisto razredničarko, sošolci, ki jih ti oz. tvoj otrok želita???

Saj nočem provocirat, ampak gledam s stališča mame in zaposlene na osnovni šoli in mislim, da seznam ni najpomembnejša stvar na začetku šolskega leta.

Sploh bi pa neobjavljanje seznama lahko razložili tudi s strani varstva osebnih podatkov ali pa z odločitvijo soc. delavke, da ne bo poslušala večjega števila telefonskih 'pritožb' na razporeditve otrok ?????

Če te pa skrbi, da bo tvoj otrok prišel v razred s kakim razgrajačem... pa tole - vsi bi si želeli super razrede brez problematičnih otrok, a tudi taki obstajajo in tudi taki so upravičeni do šolanja,čeprav pri tem kravžljajo živce učiteljem, sošolcem in še komu. Morda bi bilo učiteljem/ razrednikom lažje, če bi starši drugih otrok s pogovorom s svojimi otroci pripomogli k reševanju razrednih konfliktov in vsi bi bili bolj zadovoljni. Seveda pa je normalno, da vsak ščiti interese svojega otroka - a ne pozabimo, da jim ne bomo mogli večno izbirati razredov... in prav zato je bolje, da jih že zgodaj naučimo sprejemati druge/drugačne ...

Malo s teme, a mi je padlo na misel ob tvoji ogorčenosti nad nevednostjo zaradi razporeditve...

(odgovor članu Bonda)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.8.2006 20:37:52   
Gina
Ma kaj pa vem. Meni se zdi, da malo preveč komplicirajo na vaši šoli. Res je tu varstvo osebnih podatkov, ampak saj smo ljudje. Čisto v skrajnosti gremo zadnja leta, se mi zdi. Čim starši ful pritiskajo na šolo, pa kličejo za vsak pasji drekec inšpekcijo, toliko bolj se šole zapirajo in si jemljejo svoje pravice, ali pa zgolj zato, ker se ogrožene počutijo od staršev. Bolj ko starši težijo za vsako reč, manj podatkov šola hoče dati. Ful mi ni to všeč. Anonimna pred mano, veš, saj iz stališča učitelja še nekako razumem, ampak iz stališča mame, ki ni hotela težit, pa ne. Mojega otroka so dali nekam, kjer ni nikogar poznal, prijateljčke iz vrtca pa v nek drug razred. V srcu sem si želela prosit, naj naredijo premestitev, učiteljica v meni je pa govorila, naj ne kompliciram. Posledice so bile hude. MOj otrok, ki je strašno družabne sorte, ni bil sprejet v družbo sošolcev, učiteljica ni znala pomagat, - pa čeprav je v bistvu dobra duša, tega ni zmogla uredit, še otrok ji je šel na živce, kar je posledično res postal siten in naporen. Še danes imamo ta problem, ki ne vem kako se bo rešil. Ker je cel razred zelo naporen, čakam še leto, dve, tri, da bodo razred razbili, kot včasih naredijo, ko je razred prehudo naporen pri nas. Tako da jaz menim, da ni tako narobe včasih poslušat prošnje staršev. Saj nič slabega nočejo. Zakaj bi bilo tako hudo dat prijatelja k prijatelju? Zakaj bi nalašč razbijali skupine iz vrtca? Ma ne vem, jaz sem čudna najbrž, ampak kjer ne delaš škode, se mi zdi, da komot ustrežeš, če te kdo kaj prosi. Če pa ne moreš, pa prijazno razložiš, da to pač ne gre. Zato ne razumem, zakaj ne povedo, kdo bo s kom pri vas. Ne zdi se mi zelo prijazno.
Aja, da bi kak zakon obstajal, ki bi določal, da je to treba naredit, mislim seznam objavit, jaz ne bi vedela. Prej obratno, seznami ne smejo viset nikjer, ker kaj pa veš...zdaj je zakon o varovanju osebnih podatkov, pa te mimogrede česa obtožijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2006 8:49:12   
Anonimen
tudi na naši šoli nič ne povejo.moja četrtošolka je sedaj zamenjala šolo.najprej mi je soc. delavka rekla,da bo lahko šla v tisti razred,kjer ima največ prijateljev,da bo lažje prenesla menjavo.in naj pokličem po 25.avgustu,da mi povejo,kam so jo dali.
25.8. še niso nič vedeli in so rekli,da bo v ponedeljek visel spisek na ogl. deski. pa ni. sem spet klicala in so mi rekli,da 1.septembra ob 8.15 naj pride v šolo,da bo vse zvedla.
zdej ne vemo nič,ne kdo so njeni sošolci,ne razredničarka,niti v kateri razred je treba...
in isto je s prvošolčki.
ma ne vem,če je to lih prav.sej mene ni zani,mal ves seznam ampak samo ali je v a,b ali c razredu...
ok,do ju3 bomo zdržali.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2006 11:10:38   
Gina
Ej ne morem verjet, da so lahko kje tolk smotani!

Je pa res, a veste, babe, da dokler jaz dobim npr. letos sem, obvestilo, da en od staršev v celi generaciji ne dovoli, da se otrok slika za razredno fotografijo oz. da ne dovoli, da se otroka slika, bo še manj dovolil, da se ve, kako je otroku ime ali celo kako se piše. V resnici so to starši sami dosegli, da se ne pove več nič nikomur, najmanj pa po telefonu. Grozni časi se meni zdijo. Pa vse izvira iz strahu. Kako zelo mora biti zakompleksan nekdo, ki ne dovoli, da se njegov otrok slika z vsemi ostalimi otroki za eno ubogo razredno sliko na leto ali ki ne dovoli, da nekdo **** prebere, kdo vse je v nekem razredu! A si predstavljate to zakompleksanost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2006 11:31:24   
KIRA
jaz mislim, da je čisto dovolj da se napiše, kdo je razrednik in v kateri oddelek si bil razporejen  - oz. tvoj otrok.  - zaradi lažje orientacije. mora vedet na koga in kam se naj obrne... saj sošolce bo itak spoznal, pa če pišejo napapirju ali ne.

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2006 13:35:00   
Anonimen
Tudi v naši šoli otroci ne vedo, v kateri razred se bodo uvrstili v petem razredu, ko se pridružijo podružnični učenci. Zakaj ne? Zato, ker ta seznam še ni dokončen. Je okviren, ampak še včeraj sta se razrednika pogovarjala, da bosta dva otroka zamenjala, ker sta ju bolje poznala od prej (imela sta ju učno pomoč). 

Zelo težko je sestaviti tak seznam otrok. Po eni strani starši komplicirajo, da mora biti njihov otrok s tem in tem in tem v razredu in NITI POD RAZNO ne z onim, ker je oni malo bolj črni in rad nagaja (žal, tudi to se dogaja), po drugi strani pa še hočejo, da so tudi s tistimi v razredu, ki so jim v bližini doma.

In potem, ko narediš socialno sliko razreda, vidiš, da so želje otrok povsem drugačne. Koga torej upoštevati? Starše, ki bi raje videli, da so otroci skupaj s samimi dobrimi učenci (dobrimi po njihovi presoji in ne po presoji učitelja!) ali pa otroke, ki bodo skupaj še naprej gulili šolske klopi?

Še danes je baje klicala ena mama in zahtevala, da mora biti njen otrok pod nujno z onim drugim, ker sicer ga bo izpisala. Izsiljevanje na celi črti... In kaj naj naredimo mi? Šola se tako bori za vsakega učenca, ampak pri izsiljevanju pa ne bomo popuščali.

Zato jaz podpiram odločitev, da šola ne da seznama pred prvim šolskim dnevom. Ravno zaradi takšnih izsiljevanj.

P.S.: Želja mamice, ki je izsiljevala, pa je tako ali tako bila upoštevana, še preden jo je ona sploh izrazila. Ampak pedagoginja je iz principa rekla, da se ne bomo pustili izsiljevati in da je odločitev, kje je kateri otrok, že sprejeta.

Aha, in še to. Anonimna sem zaradi naše šole. Nočem, da se slučajno izve, za katero šolo gre.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.9.2006 20:40:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Grozni časi se meni zdijo. Pa vse izvira iz strahu. Kako zelo mora biti zakompleksan nekdo, ki ne dovoli, da se njegov otrok slika z vsemi ostalimi otroki za eno ubogo razredno sliko na leto ali ki ne dovoli, da nekdo **** prebere, kdo vse je v nekem razredu! A si predstavljate to zakompleksanost!

A tako "hudo" da je v teh časih v šoli? Pa resno me zanima.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.9.2006 15:21:06   
Gina
Vse zgoraj napisano je res,mič, tudi tisto, kar anonimna piše. Po šolah se marsikaj dogaja. Predvsem je borba za "nadvlado". Starši pritiskajo na učitelje, posledično šole pritiskajo na starše kot je zgoraj razvidno. Vse skupaj gre na škodo otrok, ki ne vedo več, koga naj poslušajo.

A veš, jaz sem zadnjič eni mami rekla, na vrčevskem vhodu, kjer so se njeni večji šolski otroci (privat mislim) igrali tam (beri divjali po stopnicah gor in dol ko ponorela banda brez nadzora) in skoraj podrli par malčkov starih leto do dve, ki so hodili domov, da naj se nehajo tam podit. Pravzaprav sem rekla otrokom. Oni pa nič. Sem se ustavila in rekla še enkrat, da tu hodijo majhni otročki in da naj gredo na igrišče ali kam drugam, ker bodo koga tukaj podrli ali poškodovali, če bodo tako nadaljevali. Spet nič, kot da me ni. Mama je sedela na stopnicah spodaj in gledala stran.user posted image  Tretjič sem rekla, če ne govorim razumljivo, česa niso razumeli. Takrat se je obrnila mama proti meni in mi rekla: zgini stran, goni se in rekla otrokom, kar igrajte se tu, kakor vam paše. No, ne bom naprej razlagala, kako se je odvijala zadeva. Hotela sem reči, da so taki dialogi tudi v šolah zelo pogosti. Starši si dovolijo vse, otroci vidijo in poslušajo in vedo, da si vse lahko privoščijo tudi oni. Zato se tudi oni enako vedejo v šoli. Verjami mi, da starš, ki reče drugemu staršu to, kar je meni tale mama, enako reče učitelju, njegov otrok enako reče svojemu staršu čez par let, ali pa ta isti starš z enako brezobraznostjo kliče v šolo in zahteva, da je otrok s tem in tem otrokom, z drugim pa ne. Kličejo celo za take banalnosti, da oni npr. nočejo da je prvi šolski dan za prvčke tortica, ker itak jedo preveč sladkarij, da naj si spomnimo kaj boljšega - in to kličejo pred 1. septembrom.

Tako je ratalo naše šolstvo. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.9.2006 15:28:57   
Anonimen
Hvala za odgovor!

A to pomeni, da kot učitelj nimaš več nobene avtonomije otroke učit in glede na čas, ki ga preživijo v šoli, tudi vzgajat? Saj si ne predstavljam, kako lahko sploh delaš, če ti stalno nekdo pametuje user posted image . Še "tečni" šefi se ne oglašajo za vsako malenkost....človek rabi malo miru, da nekaj naredi, ne pa da se vsak, ki ima pet minut časa, vtika v vsako, največkrat nepomembno malenkost...

Ne vem, ne vem.....jaz sem dobila ošpice, če so se starši malenkost vtikali v mojo šolo. Da bi klicali tja zaradi takih stvari kot je tortica....ajme bože. Včasih sem kar vesela, da sem rasla "na kmetih". Upam, da je ostalo malo kmečke pamati še do danes user posted image , pa da bo vsaj za vzorec ostala še nekaj let.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.9.2006 17:19:29   
Anonimen
Žal, Mič, Gina ima popolnoma prav. user posted image

Pa vendarle ima delo z otroci tudi svoje dobre strani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.9.2006 17:44:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Skutica

ima delo z otroci tudi svoje dobre strani.

Za otroke verjamem user posted image .

Samo z nami, malo starejšimi, je zgleda tudi v šoli bolj težko user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
13.9.2006 22:24:55   
m76
Tretjič sem rekla, če ne govorim razumljivo, česa niso razumeli. Takrat se je obrnila mama proti meni in mi rekla: zgini stran, goni se in rekla otrokom, kar igrajte se tu, kakor vam paše.

Ne morem verjeti, kaj se vse dogaja. Pa je bila to odrasla oseba, ne kakšna prepotentna najstniška mama?

Ne vem no... jaz imam še vedno nekakšen "rešpekt " pred učiteljem, če že ne rešpekt, pa vsaj dolžno spoštovanje, tako kot so me učili v mojih šolskih letih. Pa ima moja hči učiteljico, ki je vsaj 8 let mlajša od mene, pa mi ne pade na misel da bi ji pamet solila ( res pa je da je zlata vredna učiteljica, z dušo in srcem predana učencem ). Preden je prišla na našo šolo je bil hčerin razred najslabši na celi šoli, sploh v disciplini, sklicanih je bilo kar nekaj sestankov na temo, kako umiriti" divjake" v razredu ...itd, odkar je ona njihova učiteljica, so pravi sončki, tako da tudi vodstvo šole ne more verjeti. Škoda je le da marca naslednje leto zapušča razred, je le nadomeščala učiteljico na porodniški. Kar je velika ŠKODA. Ravnateljica pa je tudi en "tumpelj" ker ne vidi ali pa noče videti kakšen biser bo izgubila.

Skratka učiteljice predvsem pa tiste, katerim vam še niso uspeli ubiti vaše ljubezni do tega poklica VSA ČAST VAM.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?