Anonimen
|
Zanima me, kako ste se odločile za otroke. Kdaj ste začutile potrebo po tem in kako ste se ob tem dogovorile s partnerjem, če slučajno še "ni bil pripravljen". Med nama je ravno takšna razlika v letih, da bom jaz ravno zaključila s študijem (še največ tri mesece), moj pa je na višku kariere. Ima dobro službo, plača je več kot odlična, imava svoje stanovanje, vsak svoj avto, jaz se ob tem ukvarjam kot nekakšen hobi še s stvarmi, ki mi prinesejo kar dosti denarja imam pa tudi že zagotovljeno službo. Ker sem že več kot 25, se mi zdi, da bo to že kar kmalu 30, takrat ima potem marsikatera ženska težave z zanositvijo. Po drugi strani pa razmišljam, ali ne bi izpadlo neodgovorno, če npr. zasedeš kar odgovorno delovno mesto pa potem po nesreči zanosiš, predenj sploh delaš eno leto... Tukaj, kaj postavit na prvo mesto, kariero ali otroke, si še pravzaprav sama nisem na jasnem. Drug problem je v tem, da si moj partner sploh še ne želi otrok in ker je že star toliko, da imajo pri teh letih tudi moški ponavadi že otroke, me je strah da si jih sploh nikoli ne bo želel. Po drugi strani pa ima za otroke neverjeten občutek, tudi otroci ga imajo radi in je na splošno zelo odgovorna oseba, tako da če bi se slučajno "ponesrečilo" me ni treba bit strah, da moji otroci nebi imeli dobrega očeta (ki je poleg vsega še, sploh ne morem verjet, pravi perfekcionist za pospravljanje- in tu včasih dobim upanje, ko me kdaj krega, če nisem najbolj pridna pri gospodinjskih opravilih- kar je pravzaprav vedno zaradi obveznosti na faksu-da kaj bo potem ko bodo otroci...) Aja, no nekajkrat sva se pogovarjala, in je rekel, da mogoče si bo želel otrok čez tri leta,mogoče čez pet, mogoče pa nikoli - zelo sebično, da pri tem pa očitno ni mene niti omenil,čeprav ima z mano, v kar sem nedvomno prepričana,velike načrte za prihodnost. Vem pa pravzaprav, kaj bo vedno ovira- medtem ko že skorajda živiva v razmerah, ki so za marsikoga idealne, si bo on mogoče vedno mislil, da manjka večja hiša, večje stanovanje, boljša služba... Ker imate večinoma že izkušnje s tem, prooooosim za pomoč... LP
|