|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj je pravi čas?
22.8.2006 16:17:00   
Anonimen
Zanima me, kako ste se odločile za otroke. Kdaj ste začutile potrebo po tem in kako ste se ob tem dogovorile s partnerjem, če slučajno še "ni bil pripravljen".

Med nama je ravno takšna razlika v letih, da bom jaz ravno zaključila s študijem (še največ tri mesece), moj pa je na višku kariere. Ima dobro službo, plača je več kot odlična, imava svoje stanovanje, vsak svoj avto, jaz se ob tem ukvarjam kot nekakšen hobi še s stvarmi, ki mi prinesejo kar dosti denarja imam pa tudi že zagotovljeno službo. Ker sem že več kot 25, se mi zdi, da bo to že kar kmalu 30, takrat ima potem marsikatera ženska težave z zanositvijo. Po drugi strani pa razmišljam, ali ne bi izpadlo neodgovorno, če npr. zasedeš kar odgovorno delovno mesto pa potem po nesreči zanosiš, predenj sploh delaš eno leto... Tukaj, kaj postavit na prvo mesto, kariero ali otroke, si še pravzaprav sama nisem na jasnem.

Drug problem je v tem, da si moj partner sploh še ne želi otrok in ker je že star toliko, da imajo pri teh letih tudi moški ponavadi že otroke, me je strah da si jih sploh nikoli ne bo želel. Po drugi strani pa ima za otroke neverjeten občutek, tudi otroci ga imajo radi in je na splošno zelo odgovorna oseba, tako da če bi se slučajno "ponesrečilo" me ni treba bit strah, da moji otroci nebi imeli dobrega očeta (ki je poleg vsega še, sploh ne morem verjet, pravi perfekcionist za pospravljanje- in tu včasih dobim upanje, ko me kdaj krega, če nisem najbolj pridna pri gospodinjskih opravilih- kar je pravzaprav vedno zaradi obveznosti na faksu-da kaj bo potem ko bodo otroci...)

Aja, no nekajkrat sva se pogovarjala, in je rekel, da mogoče si bo želel otrok čez tri leta,mogoče čez pet, mogoče pa nikoli - zelo sebično, da pri tem pa očitno ni mene niti omenil,čeprav ima z mano, v kar sem nedvomno prepričana,velike načrte za prihodnost. Vem pa pravzaprav, kaj bo vedno ovira- medtem ko že skorajda živiva v razmerah, ki so za marsikoga idealne, si bo on mogoče vedno mislil, da manjka večja hiša, večje stanovanje, boljša služba... user posted image

Ker imate večinoma že izkušnje s tem, prooooosim za pomoč... LP

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj je pravi čas?
22.8.2006 16:22:42   
Moyca_
najboljše da se z njim resno pomeniš
povabi ga na kosilo in mu vse lepo povej

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2006 16:23:43   
Anonimen
pri nama je isto. jaz še študiram, moj ima ok plačo, svoje stanovanje, avto.....-- še veliko več kot drugi..

pa vendar.. sedaj sem nehala jemati KT, vendar če bi bilo po moje bi jih že pred časom nehala.. Vendar je moj vedno videl probleme, vzroke, zakaj bi počakala.. najprej je bil to moj faks, potem je hiša (ker jo itak morva it zidat, čeprav imava 2 stanovanji).. vedno nekaj.. 1,5 leta sem ga nagovarjala, pritiskala, žnarala, jokala........

no, sedaj je pa njegov prijatelj dobil sina in je rekel, da bi pa res mogoče počasi lahko začela delati na user posted image .

čeprav itak, ga je še vedno tok strah, da je groza.. sej je mene tudi, sam se pač ne obremenjujem tolk.. on pa...

kar začni počasi nagovarjati.. tud če se ne bo takoj strinjal, mu kar govori o vozičkih, pa kok bi blo lepo imet user posted image , pa kaj bi pol delala...... pa se bo navadil, čez kakšni 2 leti pa bo navdušen...

moj že vse ve o nosečnosti in porodu, ker sem začela kupovati revije.. sam jih sicer ne bere, zato mu jaz povem kaj zanimivega.. pa tok sem mu o vozičkih govorila, da že on velikrat reče-lej, peg perego.. .-mi gre kar na smeh..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2006 16:26:15   
šnucika
Po svojih izkušnjah ti povem: dokler razmišljaš(in tvoj partner) tako,kot si napisala- ŠE NI PRAVI ČAS!
Tudi jaz sem....pa so leta bežala...pa vmes "zbežala" še dva partnerja(hvalabogu,pravim zdaj),pa bolezen je prišla vmes...in hop! pa je bilo tu 36 let.
Potem pa nisem več razmišljala na tak način.....sem samo čutila,da je pravi čas....in jo imamo,našo sončico.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2006 17:04:28   
Anonimen
Ne vem če kaj pomaga, ker je tud od mojega prijatelj dobil otroka, pa še vseeno ni navdušen. Bi pa z veseljem cartal in se igral z drugimi. Včasih pomislim, da tudi to kaj pomeni.

Drugače pa sama ne jemljem kontracepcijskih tabletk in si včasih mislim, ko bi se vsaj ponesrečilo- pa se ne. In moj me še nikoli ni opomnil na to, kot da mu je mogoče tudi vseeno. Vem pa tudi, da bere ta forum, enkrat mi je omenil in sem ga vsa začudena vprašala, ani to forum za mame in nosečnice, ampak se je izgovoril, da ja,ampak da ful fajn stvari gor najde... user posted image hm, ejj sploh ne vem, mogoče si oba isto želiva.

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2006 17:10:19   
soncece24
Pogovori se z njim in mu povej kot si nam tukaj. Mogoče si jih pa res želi, pa ti ne veš. Je pa za mene pravi čas takrat, ko so osnovni pogoji izpolnjeni (streha nad glavo, zagotovlejni dohodki za preživetje) in si otroka oba želita + da je odnos med partnerjema dovolj trden. Pri nas še kak faktor manjka, zato moram pač še malo potrpet, upam, da tebi ne bo treba, če si otroka želiš.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2006 18:00:54   
Anonimen
Moja izkušnja:

Vedno sem si želela imeti 4 otroke, a ne še tisti trenutek. Nekoč v prihodnosti...
Potem je zanosila moja kolegica, prvič, čez kako leto še drugič. Mene ni še nič prijelo user posted image . No, potem je zanosila še druga kolegica. Z njo sva skupaj delali in se o otrocih veliko pogovarjali, gledala sem, kako je napredovala njena nosečnost... in kar naenkrat sem dobila močno željo, da bi tudi sama imela otroka, recimo temu materinski nagon. Neka nezavedna močna notranja želja. S partnerjem sva se pogovarjala, on je bil za (ker je nenazadnje že dovolj star user posted image user posted image user posted image user posted image ) in sva rekla, da bova še malo počakala, da jaz končam faks, dobim službo, si zrihtava vse zadeve,... In sva razmišljala in čakala še pol leta, v temu času je najina želja postala močnejša, ugotovila sva, da komplicirava, da če bova čakala na prave pogoje, bova čakala večno, ker se vedno najde kaj, kar ni popolno,... in tako sva naredila otročka. Pravzaprav je bilo tako, da sem ravno končevala faks in sva rekla, kar bo prej, služba ali otroček. Pa je prišel otroček, najina lepa punčka.
Če bi se danes še enkrat odločala, potem bi imela user posted image  že kakšno leto prej.

Sva pa se prej veliko pogovarjala v tej smeri in sva si oba želela otrok. Tako da je verjetno najprej fajn se uskladiti glede želja. Jaz sem zelo realističen človek in se mi je življenje spremenilo tako, kot sem pričakovala. Nekomu drugemu pa so spremembe po rojstvu otroka lahko hudo breme. Itak pa seveda na to nikoli ne moreš biti 100% pripravljen.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2006 19:27:19   
Anonimen
ne vem, js bi se z njim dol usedla pa pogovorila. pa je. js sem si že tut otroka precej prej zaželela kot on (mela sem redno službo, bla sva na svoje) on je pa še študirov, pa delov mal prek študnta,. pa je reku ja bova mela ko doštudiram in dobim slžbo in se poročiva. no pol je k sreč službo dobu še predno je doštudiral, kmal tut iplomiral, pol sva se poročla in pol nardila otroka :) vse po planu k sreči! e bi mi pa reku ne vem al čez 5 let al pa nikol, bi mu pa rekla miško odloč se, k js pa s tabo ne bom let zgublala, k trok je pa zame bistveni del ružine, tko da če nikol, si iščem druzga in čao!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2006 20:06:25   
Gina
Jaz najbrž nisem pravi naslov za to, kdaj je za žensko pravi čas. Jaz sem od nekdaj vedela, da si otrok želim. Najbrž od 20. leta sem si otrok zelo želela. Ko sva se pri mojih 24. letih s partnerjem zmenila, da zdaj pa enkrat v roku enega leta bova imela otroka, sva nehala uporabljat zaščito in potem sva najprej seksala samo ob varnih dnevih. Ti varni dnevi so se pomikali vedno bolj proti malo manj varnim in tako sem takoj, ko je prišlo do 3 dni do ovulacije...kar zanosila. Za drugega otroka sva se odločila skupaj. Tretjega si je pa moj partner ful želel. Tudi jaz, jasno. Zdaj imam dovolj otrok, čeprav bi moj še kakšnega.user posted image user posted image

Če ti čutiš veliko željo po otroku, on pa ne, je to bolj zoprna situacija. Če pa ti še nisi čisto prepričana, potem je pa vseeno, se bosta že zmenila. Bi bilo pa pametno ga vsaj vprašat, kako načrtuje prihodnost vsaj okvirno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2006 20:29:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
potem po nesreči zanosiš, predenj sploh delaš eno leto...

Tukaj, kaj postavit na prvo mesto, kariero ali otroke, si še pravzaprav sama nisem na jasnem.

V današnjih časih ob takšnih možnostih kontracepcije težko zanosiš "po nesreči". Razen če nisi eden od tistega enega procenta, ko kontracepcija ni zanesljiva.

To moraš pa kar sama razjasnit. Namesto tebe ne more nihče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?