|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izbirčnost otrok
21.8.2006 14:09:59   
Češpov njok
Kako vzgajaš otroka, da ni izbirčen pri hrani?

Sašo://lp
---
Češpov njok

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izbirčnost otrok
21.8.2006 14:22:18   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image  oprosti ampak smejem se tvojemu nikuuser posted image user posted image user posted image  the best

zdaj pa odg. na tvoje vprašanje:

otroka ali dojenčka? Koliko pa je star tvoj otrok? JAz sem mu na začetku uvajanja hrane dajala vse po vrsti, da se navadi okusov. Potem pa itak kasneje sam nakaže, kaj mu je všeč in kaj ne. Seveda kakšnih smokijev, čipsoov, sladkarij mu še ne dajem, ker potem bi itak samo to jedel.

Saj mi tudi nimamo radi vse hrane

(odgovor članu Češpov njok)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2006 14:26:14   
ZARA
Pomoje nič dosti ne vzgajaš. Kar jim je všeč jim je, kar jim ni - jim pač ni...Moja mulka je do leta in pol jedla vse, zdej pa samo tisto kar njej paše. Včasih seveda tudi preseneča.

lp, Mr. Njok user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2006 14:31:58   
darjatimci
Pri uvajanju prehrane še ne moremo govoriti o izbirčnosti otroka.To pride kasneje,kdaj pa je odvisno od nas samih in od kakšnih babic in dedkov,ki hočejo našim otročkom vse najbolše in jim dajejo vse kar si poželijo.Ni malo otrok,ki pri dveh letih obvladajo večino sladkarij in so že tudi pri hrani izbirčni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2006 14:35:13   
vesna.com
Ne.Mu pa vsekakor daj za probat tud tist kar ti ne maraš ali ne ješ,ker vidim da marsikdo to dela.Reče moj pa to ne je-a si že dal/a za probat-ja ne če jaz tud tega ne jem

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2006 15:00:23   
Češpov njok
Najin se bo šele rodil, tako da bo nekaj časa mami poskrbela za prehrano. Me pa v bistvu zanima, če prehranjevanje mame kaj vpliva na izoblikovanje otrokovega okusa že v času dojenja?

---
http://cespov-njok.blogspot.com/
http://andrazevitrenutki.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2006 15:30:24   
Anonimen
kar mama poje se pozna v mleku. Zato pa tudi na začetku odsvetujejo prehrano nosečnicam, ki napenja, ker lahko potem dobi krče tudi novorojenček. Seveda pa čim več vitaminčkov poje mamica, temveč jih bo dobil otrok. Pa tudi na okusu mleka se verjteno pozna, saj sem od več mamic slišala, da če je pojedla, kar takega, da se takrat otrok ni hotel dojiti.

Čestitke, ata Njok in čim več cartanja vam želim, ko se vam bo rodila bebica. Vidim, da bo fantekuser posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 21.8.2006 15:34:43 >

Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2006 19:03:35   
Marogica
Kako ga navaditi na vso hrano? Mi smo navadili oba tako, da sem jima dala enostavno vse za jest, kar sta za tisto obdobje smela. Kar hitro sta jedla obroke, midva pa zraven-kar je zelo pomembno, ker se otrok zgleduje po starših. Pa seveda je treba paziti, da sem dem enim in drugim obrokom čimmanj sladkega poje, ker otrok drugače ne bo lačen.
Glede na to, da sem jaz v nosečnosti in med dojenjem VSE jedla, bi tvoja trditev lahko držala....user posted image , vendar pa jem tudi sedaj vse, ta starejši pa že postaja izbirčen

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.8.2006 20:31:27   
KIRA
jest se podpišem pod zaro. z mojo je enako. včasih ji je všeč eno, drugič drugo. sej teb tud ni skoz za pomfri in šniclne a ne - jih pa ješ zato ker glih tist dan so.  otrok pa pač mal prebira. pakaj pol. glavno je da je.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.8.2006 21:20:19   
ana b
Kaj pa pravite na tak primer? Do 14 meseca jedel vse brez problema. Potem občasno vse kakšen dan pa nič, sedaj pa nič. Pa tudi sladkarij ne je.
Kakšna ideja kako ga prepričati, da bi kaj novega poskusil? Ko mu poskušamo dati kaj novega, samo zapre usta, glavo vstran in ne. In NE je pri nas NE, predvsem , če ga izreče on.
Primer: lani poleti jedel lubenice in melone, letos tudi do ust ne pridejo in takih jedi je še mnooooogoooooo. Lahko rečem, da je samo kruh, pa občasno krompir, še najraje v kosih kuhanega in bog ne daj kako omako gor, ker ne bo niti pogledal.
Kakšna uporabna ideja?!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2006 16:01:42   
Češpov njok
Sem dobil še tri zanimive nasvete:
  • kuhaj skupaj z otrokom (naj on meče sestavine po tleh namesto tebe)
  • ne navadi ga na izbiro (za zajtrk ne vprašaš kaj boš, ampak v najboljšem primeru ali boš to ali ono)
  • preden se navadi mesa (in sladoleda), naj spozna cel repertoar zelenjave in žitaric
---
http://andrazevitrenutki.blogspot.com/

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Pašteta, salame
dejzi

Kdaj ste svojim malčkom ponudile pašteto ali salamo? (kakšno?)

prej (14%)

10m (10%)

11m (4%)

12m (16%)

13m (9%)

kasneje (48%)

Število vseh glasov: 338

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!