dm#101
|
ob vsem prebranem ne morem mimo, da ne bi še jaz prispevala svojega. Trdim, da v stanovanju živita oba in da so obveznosti od obeh. prav tako pri vzgoji in nego otrok. žal moški večinoma, v veliki meri, obveznosti, kolikor se da, z veseljem in brez slabe vesti zaradi ž-izgovorov prepustijo ženam. Moj sicer postori določene stvari, a so skrčene na minimum. zdaj, ko je punčica stara že skoraj 2 leti in ko sem si opomogla tako psihično kot fizično in si uredila stvari po svoje, me to niti ne moti toliko. Ampak, ta prvo leto, ko sem bila doma, noro utrujena zaradi prihajanja k sebi po porodu, celodnevnega ukvarjanja s hudo živahno/zahtevno malčico, nočnega (ne)spanja, je bilo pa včasih za znoret. ti kar vztrajaj pri deljenju obveznosti, pa poskušaj čimveč počivati, pa vem, da ti tole trenutno ne more preveč pomagati, ampak utrujenost mine in ko se boš ti bolje počutila, boš imela tudi veliko več potrpljenja, pa bo bolje. Poskusi si poiskati malo več mamic z otroki, pa se družiti z njimi, meni je to zelo pomagalo. drži se. Metka zone, dokler nimaš svojih otrok, si tudi pod razno ne moreš predstavljati, kako je. in prosim, ne delit nasvetov v smislu, jaz pa lahko, zakaj pa ti ne....
|