karin412
|
Ker je zdaj dosti tem glede stanovanjskega problema mladih, sem se odločila, da napišem moj primer. Zanima me vaše mnenje, ker v bistvu ne vem, kaj naredit. Zdaj sva s partnerjem in v najemniškem stanovanju, ki ga plačujeva 300 evrov. (Kredit za stanovanje, če bi ga kupila, bi lahko vzel partner, ampak po nacionalni stanovanjski shemi šele spomladi naslednje leto, pa še to dobi ven samo 7 mio. Torej si stanovanja ne moreva kupit.) Jaz nimam redne službe. Moji starši so na Primorskem, njegovi ločeni-vsak si je ustvaril novo družino. Stvar je v tem, da se zdaj njegov oče dogovarja s svojo sestro, da bi mi prišli živet v staro hišo njegove pokojne mame (partnerjeve stare mame), ki je na isti parceli kot tast. To pomeni, da bi s tastom in njegovo drugo ženo ter hčerko živeli praktično skupaj. In tu nastopi problem - jaz se ne razumem s tastom (ker je tak posesiven, aroganten, vzvišen, vse ima on prav, nima odprtih kart in nikdar ne vem, kaj si misli, vse se dogovarja samo z mojim dragim, mene kot da ni...), moj partner pa je njegov sin iz prejšnjega zakona in oče ga ne obravnava tako kot svojo zdajšnjo hčerko, kar je logično. Meni ni všeč tastov odnos ne do mene ne do mojega partnerja, ki ga imam zelo rada, ne vidim pa rada, da se mu moj dragi sili v rit, po domače povedano, samo zato, ker bi nama tast omogočil bivanje brez najemnine. Po drugi strani pa ima tast veliko bajto, samo niti omenil ni, da bi se začasno lahko vselili pri njemu, v primeru da bi staro hišo podrli in gradili novo (kot je bila ena od variant). Naj povem, da je to stara hiša za preuredit, ker je sicer za podret. Pa moti me, ker je plesen noter (to nama je povedala njegova teta, ki sicer živi v tujini, je pa bila zdaj na dopustu v tej hiši. Oče plesni niti omenil ni.) Kako naj bi z živeli v takem stanovanju. Torej če izpostavim - tast mi že zdaj ni všeč in mislim, da me ne mara preveč, ker sem tudi jezikava, povem, kar mi gre in me zato ne mara. Moj parter se mu pa ne upa in se meni osebno smili, da je tak, ampak kaj čem. Saj mu rečem, da se mu ne sme pustit, potem pa reče nazaj, da je to edina možnost, da se znebiva najemnine. Tastova žena je poglavje zase, ampak ker ni ta prava mama, mojega dragega seveda ne more imeti rada. A naj rineva z glavo skozi zid? Ali naj raje počakava? Ali naj greva čim dlje od sorodnikov?
|