|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DSP in služba?
19.8.2006 13:19:08   
Anonimen
Hja, to ravno ne more iti skupaj a ne. Zanima me samo prehod, ko ti DSP velja še 3 mesece (določeno za 6m, 3 mesece že prejemala), in vmes dobiš pogodbo za službo (več kot za tri mesece). To je sprememba, ki jo javiš v 8 dneh na CSD in kaj potem user posted image  A ti kar takoj ukinejo al kako? Ker prvo plačo dobiš šele naslednji mesec, tak da bi vsaj en obrok DSP še moral priti (v tistem mesecu ko podpišeš pogodbo za pretekli mesec, ko je še nisi imel) in ker nakazujejo za nazaj še en obrok DSP (za isti mesec ko podpišeš pogodbo, nakažejo pa potem naslednjim mesec, ko je že prva plača). A je sploh razumljivo napisano?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DSP in služba?
19.8.2006 23:47:25   
Anonimen
Kot prvo - DSP in služba gresta prav lepo skupaj, če zadevo znaš skombinirati. Ampak, kakor sem enkrat že napisala, ne smem javno pisati o tem, kako se izvaja kazniva dejanja. user posted image
Drugače pa... najbolje, da ti napišem kar na primeru (upam, da sem tvoj post prav razumela)... DSP ti je bila npr. odobrena 1.1.2006 in to za 6 mesecev, do 30.6.2006.
31.3.2006 pa ti podpišeš pogodbo za zaposlitev za od 1.4.2006 dalje. Kar pomeni, da prvo plačo prejmeš 15.5.2006.
To je sprememba, ki jo "moraš" na CSD javiti v roku 8 dni, ja. Beseda "moraš" je seveda namerno v oklepaju, ker ljudje tega ne počnejo. Ampak izhajajva iz predpostavke, da naj bi se to naredilo, kot se mora.
Ti moraš torej do 8.4.2006 to javiti na CSD. Ker je DSP prejemek, ki ga prejmaš za tekoči mesec, ti v aprilu 2006 izplačila še ne ukinejo, ker plače še nisi dobila. Maja pa ne več.
Do pred kratkim (ne vem točnega datuma) je veljal zakon, da če med prejemanjem DSP začneš prejemati periodične dohodke (npr. plačo), se ti prve tri mesece ne upoštevajo (da se "spraviš k sebi", če me razumeš), naslednje tri mesece pa se ti kot dohodek upoštevajo samo v polovičnem znesku (kar pomeni, da si ti DSP zmanjša za polovico). Zdaj pa ta zakon ne velja več. Prvi mesec, ko delaš (in ko plače še ne dobiš), DSP še prejemaš, potem pa nič več. MDDSZ je začel šparati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2006 0:14:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Kot prvo - DSP in služba gresta prav lepo skupaj, če zadevo znaš skombinirati.

Legenda, legenda Kerensauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2006 21:43:39   
m_m
Ha Kerensa a to tudi gre user posted image  Sicer res ni logično, je pa zanimivo...

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2006 22:35:50   
Anonimen
Osebno poznam osebo, ki je imela na svoje ime odprt s.p. in je istočasno prejemala DSP.
Potem pa razmišljaj, kako oz. koliko so med sabo povezani DURS, RZZ in MDDSZ.

Slovenija - ljubim te! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.8.2006 23:01:11   
Anonimen
Jaz jih tudi nekaj poznam ko dobijo DSP in hodijo v službo. Tudi nekaj študentov je med njimi. Nič novega. Tega je ogromno, samo so vsi tiho.
Kaj češ, bog je reko znajdi seuser posted image
Jaz pravim, če teh slabih "socijalnih" 50000 sit investiraš za svojo boljšo prihodnost mi je čisto ok. Če pa to delajo neki luftari, ko ne vejo kaj si naj počnejo z življenjem in zapravljajo na bedarije-to pa je druga zgodba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2006 14:54:11   
naja13
Jaz bi pa rada sam to povedala da sem bila tud v taki situacijipa so mi rekil na CSD-ju da jih moraš obvestiti da si zaposlen in SDPprejemaš dokler ti ne poteče pogodba od le tega.To je bilo 3 mesece nazaj.Upam da zdej ni drugačVprašaj na CSD-ju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2006 23:18:23   
Anonimen
Zdaj ni več tako. Zakon je spremenjen. Če se zaposliš npr. 01.09.2006, odločba za DSP pa ti velja do 31.12.2006, potem DSP še prejmeš v septembru (ko še ne dobiš prve plače), od oktobra dalje pa ne več. Prejšnji zakon je bil tak, da ti plače prve tri mesece prejemanja niso upoštevali (in si DSP normalno prejemal dalje), naslednje tri mesece pa so ti plačo upoštevali samo v polovičnem znesku (kar pomeni, da se ti je DSP zmanjšala za polovico). Zdaj pa tega ni več. Zdaj MDDSZ špara. user posted image

(odgovor članu naja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2006 14:06:44   
Anonimen
Kerensa hvala za odgovor. Samo da ni vmes izpada v prihodku. Sam ko takle razmišljam, res ni najbolj pametno bi pošten... Od kdaj pa velja ta novi zakon, a to kako leto ali manj, več?

Aja, pa mogoče še nekaj... Kaj pa če bi doblila DSP za 6 mesecev, prejemala bi jo 1 mesec (se pravi da mi ostane še 5m) v tem pa bi dobila službo za določen čas 2 ali 3m? IN kaj če služba sploh ni za polni delovni čas?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2006 14:14:26   
Anonimen
Pa eno "nepošteno" vprašanje: Kako to zgleda na CSDja ne obvestiš o spremembah? DSP ti poteče, pa če ne daš nove vloge... , a te kaj preverjajo, pokličejo, obvestijo, da ti je potekla in opomnejo da daj novo vlogo? Ker v tem primeru bi takrat moral povedati, in to bi bilo več kot 8 dni po spremembi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2006 23:09:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Sam ko takle razmišljam, res ni najbolj pametno bi pošten...

Če odmislimo moralo, potem se še nikoli ni finančno izplačalo biti pošten.
Od kdaj pa velja ta novi zakon, a to kako leto ali manj, več?

Na-a. To je razmeroma sveža reč. Nekaj mesecev, se mi zdi. Točnega datuma pa žal ne vem.
Kaj pa če bi doblila DSP za 6 mesecev, prejemala bi jo 1 mesec (se pravi da mi ostane še 5m) v tem pa bi dobila službo za določen čas 2 ali 3m?

Če hočeš biti poštena, potem to na CSD poveš. In ti DSP ukinejo. Po poteku službe pa tako ali tako 3 mesece ne dobiš nič, ker ti gledajo dohodke zadnjih treh mesecev.
In kaj če služba sploh ni za polni delovni čas?

Vseeno. Plača za polovični delovni čas je takorekoč enaka višini polne DSP. Kar pomeni, da je za njihov cenzus to zate dovolj.
Pa eno "nepošteno" vprašanje: Kako to zgleda na CSDja ne obvestiš o spremembah? DSP ti poteče, pa če ne daš nove vloge... , a te kaj preverjajo, pokličejo, obvestijo, da ti je potekla in opomnejo da daj novo vlogo? Ker v tem primeru bi takrat moral povedati, in to bi bilo več kot 8 dni po spremembi.

Preverijo te takrat, ko oddaš vlogo. Pa še to ne vedno. Včasih kar verjamejo papirjem. Med samo odločbo pa so preverjanja redka, ker nate enostavno pozabijo, ko izdajo odločbo. Kje pa imajo cajt in voljo še s tem se ukvarjat? Edino, če te RZZ odjavi iz svoje evidence, potem se zna zgoditi, da obvestilo o tem pošljejo tudi na tvoj CSD. Takrat ti pa ukinejo DSP, ja. Ko pa ti odločba sama od sebe poteče in če ti ne oddaš nove vloge, se pa niti po pomoti ne bo zgodilo, da bi te kdo s CSD poklical ali ti pisal in te spomnil, da oddaj novo vlogo. Predvidevajo pač, da DSP ne potrebuješ več, in si oddahnejo, da ne bodo imeli spet dela s tabo. Če se ti razmere spremenijo v zadnjem mesecu prejemanja DSP, ti na CSD ni treba nikogar o ničemer obveščati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?