cuma
|
Pozdravček vsem mamam in atijem! Razmišljala sem o prehrani naše : ZAJTRK adaptirano mleko z linoti (grisolino, rižolino..) MALICA sadje kuhano (breskve, jabolka, hruške, marelice) surovo (banane, jabolka, breskve, hruške) z dodanim navadnim jogurtom ali brez KOSILO zelenjava (korenček, bučke, cvetača, špinača, melancani) s krompirjem ali testeninami ali rižem ali polento in 4x tedensko meso (pišč., puranje, zajčje, jagnjetino, goveje) MALICA sadni jogurt ali sadje VEČERJA sadne skutke OBČASNI DODATKI: Plazma keks v mleko ali sadno kašico, olivno olje v mineštrico ali zelenjavne pirejčke, maslo v testenine, malo soli PIJAČA: razredčeni sadni sokovi brez sladkorja, nesladkani zeliščni čaji, voda To je to. Moji pomisleki glede prehrane se tičejo kruha/prepečenca/piškotov itd. Malo me je strah, da bi se dušila, pa odlašam s tem...Kako naj začnem? Naj ji koščke namočim? Sicer tudi drugače ne mara koščkov npr. korenčka v juhi ipd. in ji miksam hrano s paličnim mešalnikom. Včasih noče jesti neke jedi, ki jo je imela vedno rada (npr. bučk), ali se je že naveličala? Ima premalo pester jedilnik? V primeru, da noče kosila in joka, ji ponudim npr. sadni jogurt in poje celega z užitkom. Je to ok? To se sicer ne dogaja več kot 1-2x na teden. No, sicer je punca na zgornji meji višine in kilaže ampak, saj veste...prvič sem mama in ne vem, če prav ravnam?! Kak nasvet, komentar? Hvala! cuma
|