|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehrana 8 mesečnice
18.8.2006 17:31:07   
cuma
Pozdravček vsem mamam in atijem!

Razmišljala sem o prehrani naše user posted image  :

ZAJTRK adaptirano mleko z linoti (grisolino, rižolino..)
MALICA sadje kuhano (breskve, jabolka, hruške, marelice) surovo (banane, jabolka, breskve, hruške) z dodanim navadnim jogurtom ali brez
KOSILO zelenjava (korenček, bučke, cvetača, špinača, melancani) s krompirjem ali testeninami ali rižem ali polento in 4x tedensko meso (pišč., puranje, zajčje, jagnjetino, goveje)
MALICA sadni jogurt ali sadje
VEČERJA sadne skutke
OBČASNI DODATKI:
Plazma keks v mleko ali sadno kašico, olivno olje v mineštrico ali zelenjavne pirejčke, maslo v testenine, malo soli
PIJAČA: razredčeni sadni sokovi brez sladkorja, nesladkani zeliščni čaji, voda

To je to. Moji pomisleki glede prehrane se tičejo kruha/prepečenca/piškotov itd. Malo me je strah, da bi se dušila, pa odlašam s tem...Kako naj začnem? Naj ji koščke namočim? Sicer tudi drugače ne mara koščkov npr. korenčka v juhi ipd. in ji miksam hrano s paličnim mešalnikom.

Včasih noče jesti neke jedi, ki jo je imela vedno rada (npr. bučk), ali se je že naveličala? Ima premalo pester jedilnik?
V primeru, da noče kosila in joka, ji ponudim npr. sadni jogurt in poje celega z užitkom. Je to ok? To se sicer ne dogaja več kot 1-2x na teden.
No, sicer je punca na zgornji meji višine in kilaže ampak, saj veste...prvič sem mama in ne vem, če prav ravnam?!
Kak nasvet, komentar?
Hvala!
cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehrana 8 mesečnice
18.8.2006 21:37:48   
Anonimen
Jaz sem mnenja, da zmiksana hrana, pa četudi je vedno drugačna je vedno istega okusa. Zdaj je pa res že dovolj stara, da bi ji lahko nehala miksati in bi ji pretlačila samo z vilico. JAz mu samo pretlačim od 4,5 mesecev. Praviš, da ne mara, če je kakšen košček. Sem mnenja, da ne da ga ne mara, ampak da ni navajena in ga zato ven poriva. Pa praviš, da ne mara več tisstega kar je prej marala- mogoče zato, ker je zmiksana hrana istega okusa.

Nič se ti ni treba bat, da bi se zadušila. Na začetku je normalno, če malo kašljajo, ker se tako učijo jesti in jih bolj dražijo koščki hrane v žrelu, kot pa da bi se zadušila. Jaz mu dam keks v roko in prepečenec že od 6.m., da ga sam je. Prav tako grisinije, ki so trši. Pri 8,5. mesecih si je sam držal bedrco v roki in jo jedel. Res, je da imamo že 7 zob, vendar tudi, ko nismo imeli zob nam je pediatrinja rekla, da se mora čim prej naučiti uporabljati dlesni in da naj sploh ne miksamo hrane.

Nič strahu, pa kar pogumno, da se bo pupa prej navadila na pravo hrano. Saj, ko je si itak zraven.user posted image

JAz če noče kosila, ga pustim. Nič mu ne dam jogurta ali kakšnih skutk, ki jih ima rad. Če je potem lačen mu spet ponudim ali kosilo in če je lačen šele za kakšno uro, mu potem dam drugo hrano, če je kosilo takšno, da se več ne more pogreti.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 18.8.2006 21:40:23 >

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2006 21:47:22   
Anonimen
Zraven ji lahko še za kosilo ponudiš kakšne testenine. Naš obožuje testenine (zelene-špinačne rezance) s smetansko omako in porom.

Kaj pa rumenjak ste že probali?
Pa avokado je zelo zdrav,. Pa mango, melono, ananas? JAz mu dostikrat naredim polento z mangom in jabolko ali marelico. Pa sadne skutke mu sama naredim.
Mislim, da imaste precej pester jedilnik. Drugače pa mislim, da bi zdaj počasi že lahko jedla skoraj vso hrano, ki jo jesta vidva z možem. Tako so vsaj meni v posvetovalnici povedali. Seveda razen svinjskega, močno konzervirane hrane, breskev, kivija, jagod, lešnikov, arašidov...

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2006 22:23:38   
cuma
Ja, res bo treba delat na koščkih!user posted image

Danes jo je pri večerji presenetil košček marelice v jogurtu in je bruhnila pol večerje nazaj na mizo user posted image  revica.
Drugače pa je čisto odvisno od dneva... včasih lepo je pretlačeno hrano, drugi dan pa ji želodec obrača user posted image ?!
Tako da se potem jaz predam in vklopim mikser user posted image .
Meni se sicer nikamor ne mudi in nimam posebne želje po tem, da bi Ema čimprej sama jedla bedrco ipd. ... je pa res, da je za pravilen razvoj zobovja in čeljusti žvečenje zelo pomembno in res je kar praviš, da miksanje hrane  pri tej starosto ni priporočljivo oz. je odsvetovano....
Jaz ji ponudim najino kosilo, ko se mi zdi primerno zanjo, delamo na tem, da bi njen jedilnik postal vsak dan bolj družinski a ostal čim bolj zdrav, po drugi strani pa se nam nikamor ne mudi. Pomembno je, da bo do vrtca (jasli) čez približno 4 mesece jedla skoraj vse kar bo v jaslih na jedilniku - pa brez miksanja upam user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2006 9:04:54   
Anonimen
No, potem pa si si itak dala vse odgovore sama

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2006 11:00:36   
cuma
user posted image  a da sem si že odgovorila? No fajn, pol pa morem samo še enkrat prebrat, pa bom vedela vseuser posted image !
Hvala urška za tvoj nasvet, si bila zelo prijazna, da si mi odgovorila user posted image .

Ima še mogoče kdo podobne težave kot jaz, ali ste vsi že v prvo zagrizli svet prave hrane brez odklanjanja in bruhanja? user posted image

Lep dan!
cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.8.2006 11:16:01   
Anonimen
Meni se sicer nikamor ne mudi in nimam posebne želje po tem, da bi Ema čimprej sama jedla bedrco ipd. ... je pa res, da je za pravilen razvoj zobovja in čeljusti žvečenje zelo pomembno in res je kar praviš, da miksanje hrane pri tej starosto ni priporočljivo oz. je odsvetovano....
Jaz ji ponudim najino kosilo, ko se mi zdi primerno zanjo, delamo na tem, da bi njen jedilnik postal vsak dan bolj družinski a ostal čim bolj zdrav, po drugi strani pa se nam nikamor ne mudi.

Pomembno je, da bo do vrtca (jasli) čez približno 4 mesece jedla skoraj vse kar bo v jaslih na jedilniku - pa brez miksanja upam

nisem hotela biti user posted image , temveč ti pomagati. Jaz bi takoj vrgla mikser vstran. Tole so pa tvoji odgovori, ki sem jih odebelila. Hotela sem ti samo povedati, da si si sama dala par odgovorov in da si moje preskočila.user posted image

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.8.2006 11:24:40   
cuma
user posted image  
Ema je pojedla svoj prvi keks brez davljenja!user posted image
Častim user posted image ! A prideš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.8.2006 11:28:57   
Anonimen
user posted image  za Emo. Le pogumno naprej!!!

Glede na to od kod si, pridem s celo familijo za par dniuser posted image

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.8.2006 10:19:48   
cuma
Čau!
Da malo poročam:
Ema je koščke kruha! Natrgam ji ga na majhne koščke, ona pa jih potem sama jemlje z mize in daje v usta user posted image
Tudi banano ji sedaj samo na grobo pretlačim in poje vse!
Mi je pa moja tašča dala en dober nasvet:
moja user posted image  je vso hrano do sedaj takoj sprejela na sredino jezika (tako se pač hrani na žlico) in pogoltnila. Ko je na jeziku začutila košček, ga zato ni znala poriniti na dlesni in zgristi in ji je šlo na bruhanje. Potem pa sem ji piškot/košček kruha/korenčka prislonila na dlesni in ga držala, da je ona začela glodati kot hrček in počasi delati gržljajčke. Sedaj ji tudi koščke na žlici ponudim tako, da jih sprejme najprej z ustnicami , jih zgrize in šele potem pogoltne. user posted image  kaka znanost a? Nam ta tehnika pomaga, mogoče bo pa še komu!
Lep dan in veselo grickanje user posted image !
cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Praznovanje rojstnega dne otroka
Volga

Ali vaši otroci praznujejo RD doma ali kje organizirano (TUŠ, Mcdonalds, drugo)?

doma (85%)

organizirano (15%)

Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!