|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   patronažna
18.8.2006 13:38:00   
Anonimen
živjo..mene samo zanima kako je s patronažno sestro...a pride sama na dom..jo obvsetijo v porodnišnici...kako je če rodiš v jeseniški porodnišnici....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: patronažna
18.8.2006 13:42:51   
tažana
v kraju kjer živiš moraš čimprej oddat kartonček v zdravstveni dom. user posted image

tako je bilo v Kranju. (v porodnišnici so mi dali potrdilo o porodu ali nekaj podobnega- se ne spomnim čist točno, jest sem pa mogla to stvar oddat v ZD tržič)
nisem pa vedela da je povsod drugačuser posted image

< Sporočilo je popravil tažana -- 18.8.2006 13:46:19 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: patronažna
18.8.2006 13:42:59   
Mina1
Porodnišnica jo avtomatično obvesti in pride tista, ki pokriva tvoj konec. Tebi nič ni treba narediti, razen če bi rada imela prav neko določeno osebo.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: patronažna
18.8.2006 13:43:42   
crci06
ne poznam odgovora, bi pa, če smem, razširila vprašanje...

Nekje (mogoče v materinski) sem zasledila, da nosečki pripada 1 posvetovalni razgovor s patronažno še pred rojstvom...

kaj pa je to? A je to samo nekaj, kar teoretično obstaja, al se nosečka obrne nanjo če ima vprašanja, al kaj?

THX!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: patronažna
18.8.2006 14:52:32   
sonccnica
Nekje (mogoče v materinski) sem zasledila, da nosečki pripada 1 posvetovalni razgovor s patronažno še pred rojstvom...


Žal je moja izkušnja taka, da kljub vpisu na seznam (že v materinski šoli) nismo bili deležni nobenega obiska pred rojstvom otroka.
Po rojstvu pa so nam pozabili dati kartonček in ko že 3. dan ni bilo nikogar, smo veselo klicali naokoli, da so nam le poslali patronažno sesetro. Tako, da bo najbolje če se že v porodnišnici dodobra pozanimaš kako in kaj. Pa srečno.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: patronažna
18.8.2006 18:25:10   
Anonimen
Jest sem pa kar poklicala patronažno službo in jih prosila za kakšen obisk že pred samim porodom. In sploh ni bilo kakšnih problemov, fino je mogoče že zaradi tega, da te potem lažje najde. Bomo pa videli kako bo to pratkično izgledalo.

(odgovor članu sonccnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: patronažna
18.8.2006 18:27:58   
Ezi
Moj_moj, prav imaš. Vsaki ženski oz. bodoči mamici PRIPADA en obisk pred porodom. Po vsej Sloveniji. Tudi jaz tega nisem vedela, dokler me en teden pred drugim porodom ne ustavi neka blazno prijazna ženska in me sprašuje okoli nosečnosti, PDPja ipd. Ko sva tako klepetali in ji povem, da nikjer ni znano, da naj bi patronažna prišla pred porodom, je bila čisto iz sebe. Res pa je, da bi mamica seveda mogla sama poklicati v lokalno patronažno službo, verjetno je to v ZD in se pogovoriti o tem.

Tako da, bodoče mamice, pozanimajte se okoli tega, jaz vem, da sem imela pred prvim porodom kljub vsem čtivu in RR-ju še kar nekaj vprašanj. Takšnih, bolj praktičnih kot npr., kako v malo kopalnico stisniti še banjico, ali kam postaviti previjalno mizo pa take nore ... ampak takrat nisem vedela koga vprašati. Saj ne morem kar folk vabiti k sebi, da bi mi svetovali ... no, saj razumete ... na vse to mi je potem odgovorila patronažna medicinska sestra. Seveda po porodu.


(odgovor članu sonccnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
19.8.2006 0:26:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: patronažna
19.8.2006 12:42:54   
Anonimen
Nosečnici res pripada en obisk patronažne še pred rojstvom. Je treba samo pokli8cat v lokalni ZD in prosit za obisk. V praksi se to sicer bolj malo izvaja, ker je patronažnih premalo oz. imajo preveč dela.

Kako je z obiskom patronažne po rojstvu, pa je odvisno od porodnišnice in kraja bivanja. V Ljubljanski porodnišnici sporočajo podatke v ljubljanske ZD, drugam ne in morajo mamice same poklicat. V šoli za starše v Ljubljani so sicer rekli, da moramo vsi poklicat in sami obvestiti ZD, ker to porodnišnica naj ne bi več delala zaradi varstva podatkov, a so nam potem na oddelku rekli, da delno še vedno sporočajo podatke naprej.
Vprašaj torej na oddelku v porodnišnici, drugače pa pokliči v ZD, ko prideš domov.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
19.8.2006 13:21:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: patronažna
19.8.2006 15:01:38   
stuhica
Patronažna je pršla naslednji dan ko smo prišli iz bolnice! Smo pa isti dan odnesli papirje v zdravstveni dom- čeprav pr nas je bla tko meme taprva patronažna k se ji je tolk na dopust mudilo, ta druga je pa prav zlata!

čav bav

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: patronažna
19.8.2006 15:28:03   
Anonimen
V NOvem mestu sami obvestijo in potem patronažna pride.jaz sem jim sicer rekla,da bom bila pri mami,tako da sem drugi nalsov pustila v porodnišnici.Patronažna je pa prišla čez cca 2-3 tedna prvič k nam in je prišla vsega skupaj samo 3x,ker je videla da brezveze prihaja,da že vse vemo user posted image

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: patronažna
19.8.2006 15:44:40   
crci06
kako je prišla čez 2 do 3 tedne????
A ti ne okopa ona prvič dojenčka in poskrbi, da je s popokom vse OK...?

Jaz iamm pa tolk vprašanj, da bi najraj res povabila patronažno (malo pred "mojim časom" na kavo, sam jo na videz poznam, pa glih ne vem, če se mi bo ta "kavica" izšla tako, kot si jo zamišljam. Je bolj stara in oštra ženska...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: patronažna
19.8.2006 15:51:08   
Anonimen
Ni ji bilo potrebe okopati mojega sina,niti popek pogledati,saj sem sama oskrbovala,pa tudi mama mi je pmagala,če nisem kaj vedela.
saj je rekla,da bi prišla še manj,ker je brezveze hodila k nam in da bi bilo boljše da bi večkrat šla h kakšni ,ki je pomoči res potrebna,pa se ji rekla da kar naj gre,da je ne rabimo,pa je rekla da vidi ja user posted image
še to,ko je prišla 3x je samo vzela mojo kartico in potegnila čez z tisto napravo al ne vem kako se že reče tistemu user posted image .
V našem kraju pač primanjkuje teh patronažnih in se velikokrat zgodi da pride zelo pozno


(odgovor članu crci06)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: patronažna
19.8.2006 18:33:02   
Anonimen
Vsak otrok, pod pogojem da je zdrav, ima v prvem letu pravico do 6-ih obiskov patronažne. Običajno pridejo v prvih dveh tednih 3-4x, naslednjič ob uvajanju goste hrane in še enkrat ob prvem rojstnem dnevu. Lahko se ti obiski tudi malo razlikujejo. Če je potreba po obiskih večja (npr. kakšna bolezen, počasno celjenje popka, težave mamice,...), potem pride tudi večkrat, nalog za to napiše zdravnik.

Pri meni je bilo takole: v prvih dveh tednih je prišla 4x, vsakič je pogledala in očistila popek, jaz sem jo vprašala vse, kar me je zanimalo, pomagala je z nasveti okoli dojenja (zaradi zamašenih vodov), zadnji dan je user posted image  okopala. Njen najboljši nasvet, ki sem se ga že itak držala, je bil: ne komplicirat. Dala mi je telefonsko številko, kamor jo lahko kadarkoli želim pokličem in povprašam za nasvet.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: patronažna
21.8.2006 13:06:04   
andrejaz
Jeseniška porodnišnica nikogar ne obvešča. Na dan odpusta dobiš poseben kartonček, ki ga moraš nesti v zdravstveni don na območju kjer živiš. Naslednji dan naj bi prišla patronažna.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?