|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oblačenje, previjanje-jok
18.8.2006 8:55:58   
Nikica
Že nekaj mesecev bijemo bitko pri oblačenju in previjanju. Star je 21 mesecev in pri tem vedno joka, se otepa. Na morju je celo, ko sem mu oblekla majico, se vrgel po tleh. Postane zelo histeričen, čeprav je drugače pravi dobrovoljček. Toda oblačenje je za nas postala prava muka. user posted image Rečem mu, naj mi pomaga, si počasi sam sezuva copate, poskuša obuti čevlje, slači jopico, ostalih stvari pa še ne počne. Toda kljub temu mi je najtežje zamenjati mu pokakano pleničko, ko moram to storiti, da leži. Ali bi bila rešitev pleničke-hlačke, ki jih samo dol potegneš oz. strgaš s strani in bi to delala, ko bi stal? Na kahlico še vedno noče. Kako gre pa vam to od rok? Vesela bom kakršnega koli nasveta. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oblačenje, previjanje-jok
18.8.2006 9:02:01   
vesna.com
Pri nas je blo isto ene dva meseca pol je pa minilo.Malo je pomagalo če sem ji dala res kaj zanimivega v roke.Najbolj moja ura,krema za ritko...,vglavnem neki kar drugač nima.Se je pa res drla ko jesihar me zmrazi ko se spomnem.Ampak sam kakšen mesec pol pa konc.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2006 10:34:57   
tina104
Pri nas je previjanje tudi drenje že kar lep čas, pa je star komaj 12 mesecev. Pomagata pa dve stvari - ne čisto vedno, ponavadi pa - previjam ga, ko vem, da je boljše volje. Nikoli ga ne grem previt takoj potem, ko se je zbudil ali če je lačen, ker takrat se tako dere, da je cel rdeč. Torej treba je izbrati pravi čas. Pa v roke mu dam različne stvari, s katerimi se drugače ne igra - krema za ritko, kaka druga krema, karte šnops, zadnje tri dni ima v rokah voščilnico, ki poje, pa noter še lučka sveti - se je še ni naveličal.
Oblačim ga pač ponavadi po delih. Nogavice zdaj, hlače malo kasneje...

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2006 10:57:56   
simone
Pravi mojster sem morala bit glede previjanja. Tudi ko je bil še čisto majčken, se je prekotalil na trebuh ,brcal z nogicami .... mislim celo, da mu postalo všeč, kako se jaz trudim, da ga previjem. Na začetku je pomagalo, da je zmeraj dobil kaj novega v roke ( tud pilota za Tv ali gsm..). Kasneje pa tud ne več, vzela sem ga v roke in sem ga pokakanega stoje previjala in ga držala v roki, tako da mi ni mogel pobegniti. Pleničko sem mu zapirala, tako da je sedel na mojem krilu ali da je sin stal... Še malo kasneje , ko je bil pokakan sem ga odpeljala v kopalnico odprla tuš in ga stuširala.Tukaj se je še najbolj pomiril. 
Hvala bogu user posted image  pri 21in pol mesecih je postal čist. Plenička samo še ponoči.
Vse enkrat mine, samo to obdobje je pa trajalo takooooo dolgo.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2006 11:36:19   
dana
Naš je star 18 mesecev in imamo tudi probleme pri previjanju. Včasih je čisto priden, včasih pa tuli brez veze. Najhuje ga je previti ko je pokakan ko ne more biti pri miru niti pol minute. Kot ena predhodnica tudi jaz čakam na boljše trenutke in ga grem takrat previti, sam ko je pa pokakan pa ne čakam. Probam ga zamotiti s kakšno stvarjo ki jo imam v kopalnici na polički, največkrat pomaga šprica za čiščenje noska, ki jo razstavi in tako mine tisti čas ko je na previjalni.
Pri oblačenju pa ni problemov (zaenkratuser posted image ).

dana

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2006 11:44:59   
Anonimen
Mi smo imeli tudi take borbe in občasno jih še imamo.najbolj pomaga,če mu dam v roke mobitel,ali kakšno ščipalko,britvico....takšne stvari ga zanimajo user posted image
No in potem se s tem zamoti in ga komot previjem

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2006 16:50:06   
ana b
A da se zamotijo z mobitelom, kremami in podobnim. Pri nas je to že pradavnina. Mogoče bi pomagalo, če bi bager kopal lukno sredi spalnice. Sicer pa borba. Zadnjič je vame zabrisal polkilsko škatlo s kremo user posted image . Bo boljš.
No ravno se pripravljam na novo borbo preden greva ven.
PA, pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2006 22:32:07   
renata79
hay,očitno obožujejo previjanjeuser posted image user posted image pri nas je isto,stara je 13 mes in takoj ko ji dam plenico dol pobegne(ne problačim jo na previjalni ampak na kavču,postelji) tako da imam verjetno rekord v lovljenju njene male usrane riti,preden se z njo usede na kavč.Ko jo končno na silo dam na plenico pauser posted image user posted image user posted image Ok ne ravno jok_TULJENJE

vsi so rekli da sem drugačna.....

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
19.8.2006 0:37:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu renata79)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.8.2006 0:45:51   
Magi*
smo imeli tako, ampak precej prej. zdaj pa mi v glavnem ona pomaga. obvezno mora sama prinesti pleničko, sicer je ne bo zamenjala. potem ji rečem, naj se vleže in da nogice gor in mi pomaga. poda mi kremo, reče naj vržem umazano pleničko stran, naj ji umijem rito... pri nas je pomagalo, da sem ji konstantno ponavljala, kaj delava in zakaj. sčasoma je postala vse bolj kooperativna;) pred tem pa smo imeli take borbe in histerije, da sem bila po previjanju čisto prešvicana.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2006 0:56:18   
GATA
Ja tud pri nas je tako. Začelo se je na morju, tako vreščanje je bilo, da so sosedje verjetno mislili da jo iz kože dajem user posted image . Doma se je zgodba nadaljevala, in sem jo tud malo bolj prijela sam kej dost ni pomagal. Tko da sem spremenila taktiko in našo user posted image  začnem cca 5 minut prej pripravljat da se bomo previl. Skoz ji govorim, da je pokakana al polulana in da je treba previt.... Se mi zdi da se kar malo pomiri. V bistvu skoz ji govorim vse kar delam. Je tud pr nas blo na tapeti vsesorte "pripomočki", pa tud kreme, ki so letele user posted image . Zdej ma v igri prste na nogah - to tako cuza, da se prou user posted image . Ko začnemo dajat plenico gor pa rata mal krize pr kremi, najhuj pa ko je treba zapakirat - ko nima več nog, no takrat v glavnem pridejo "pripomočki" - kar se da fino glodat je krasno za tisti čas.
Morm pa potrkat da je zdaj še znosno, blo je pa že prou user posted image . Pa kok se znajo to zvijat...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2006 9:09:08   
Anonimen
moja ni nikol delala andva pri previjanju. če ga je pa že hotla sem jo p amočno za noge prjela in trdo rekla mir pr miru bod previt se je treba če ti je prov al pa ne, tuki se pa ne bova sploh pogovarjali. če je še naprej težila je pa tut enkrat eno čez rit nalahno fasala pol je bla pa pr gmah za daljše časovno obdobje. blačenje, umivanje in previjanje so pač obvezni in o tem se ne pogajamo!

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2006 9:15:27   
rija
Še ena v klubu, samo moj je star šele 7,5 mesecev, pa nikak da ga previjem.user posted image  Je žilav ko stara govedina in trmast ko mula in se obrača na trebuh, pleza po previjalni, jo gloda. In žal ne gre drugače, da ga na silo obrnem na hrbet in se pač dere ko zverina!user posted image user posted image user posted image  A mislite, da ne bo sprememb?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.8.2006 12:03:51   
Anonimen
mene to da se mi otrok dere ko žvau pri takih zadevah sploh ne gane. kr nej se dere. vem da ga nič ne boli, zganja le upor ki ga ignoriram. in dretje kmalu preneha.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.8.2006 11:27:30   
JuR_ChIkA
Tudi naš mali sovraži previjanje. v trenutku ko mu hočem obleči plenico, se požene proč, vrešči, zbeži in se smeji ko ga lovim po postelji.
Upam- on vrjetno  tudi, da ne bo več dolgo treba uporabljati plenic.

Očitno imajo vsi podobne finte s tem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?