|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako odvzeti pleničke?
16.8.2006 19:28:28   
sonjasunny
Spoštovane in spoštovani!

Spet se na vas obračam z vprašanjem in vas prosim za vaša mnenja.

Sin je star 22 mesecev in pol. Od 17. meseca dalje je šel pred vsakim previjanjem na kahlico in je vanjo bodisi lulal ali kakal ali oboje. Velikokrat je tudi sam vnaprej povedal, da ga tišči kakat.

Poleti (julija) smo kar naprej nekje bili in kar nekako ni bilo časa za "toaletni trening" doma. Ob zdajšnjih napovedih lepega vremena, smo sklenili, da bi pa morda vseeno poizkusili in sinu vzeli pleničke.

Včeraj smo poizkusili. Oba s partnerjem sva bila pripravljena, da bo sin kar naprej moker. (Seveda, sva mu prej na dolgo in široko razlagala, kako bo šel zdaj samo na kahlico in kako mora povedati, kdaj čuti, da ga tišči, itd...) Ampak dejansko stanje nas je vse kar precej vrglo iz tira. Sin je bil polulan na 15 minut in vsakič se je zraven začel jokati, kljub temu da sva mu govorila, da ni nič hudega. Ves dan je bil slabe volje in se kar ni mogel razživeti.

Vsi smo bili konec dneva izčrpani. Matic pa se je zraven še prehladil, saj mu danes teče iz noska in smrka. Tako da je zjutraj spet dobil pleničko.

Očitno še nismo pripravljeni. Kaj menite in kaj nam svetujete, da bi bil ta prehod čim manj boleč, predvsem za sina?

Hvala v naprej za vse vaše nasvete.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako odvzeti pleničke?
16.8.2006 19:38:20   
Ezi
Mislim, da bi jaz enako ravnala kot sta vidva, da mu prej vse lepo razložiš.
Očitno pa Maticu še ne odgovarja in jaz ga sploh ne bi silila. Naj bo po njegovo, brez siljenja, saj ima še čas. Verjemi, da boš videla, ko bo pripravljen. Poskusi čez nekaj časa spet načeti to temo.
Srečno!

(odgovor članu sonjasunny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.8.2006 19:54:35   
lstand
Tudi pri nas je bilo nekaj podobnega. Nekje po 2. letu smo tudi mi začeli tako, da smo ga čez dan pustili brez pleničke in se pogovarjali kako bo na kahlici, itd... Pa nekako ni šlo, saj prej ko je povedal je že bil moker.user posted image Zato nisva več vstrajala in sva dala nazaj pleničko.  Pa se je začelo dogajati, da kljub temu, da je imel pleničko se vanjo ni polulal, ampak je čakal na kahlico. Večkrat je sam rekel, ali pa smo ga opomnili. Kakati pa je že hodil na kahlico prej, tako da s tem ni bilo problema. Tako smo mu čez nekaj časa zopet odvzeli pleničko in je potem nekako steklo kljub temu da je še bil kar nekajkrat moker.  Nikoli pa ga nismo zato kregali, ker se je polulal. Mislim, da je to zelo pomembno, saj ga je treba predvsem spodbujati in veliko o tem pogovarjati. Želim veliko sreče!user posted image

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.8.2006 21:19:12   
sneška_
ne razburjaj se okrog pleničk.mi dva z možem sva pustila našo tamalo sarico 15 dni brez pleničk.vse je bilo mokro pa polulano a ko se je pokakala je bilo že hudo takrat je bila prestrašena Samo dobra volja pa in moćni živci.Bila sva dežurna ampak je ratalo.zdaj se pripravljamo da bo brez pleničke tudi po noći.bomo videli kak se bo to obneslo upajmo dobar user posted image  

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.8.2006 22:39:50   
bini
meni se pa zdi, da vama je Matic jasno pokazal, da še ni pripravljen... in to, da bi 15 dni dežurala in pomivala user posted image .. to se meni zdi mal preveč na silo, no...

mi smo poskusili tako kot vi, pa smo dali pleničko nazaj.... očitno še ni čas, čeprav bo stara že 26 mesecev... zadnje dni celo pove - mami lulala sem (v pleničko), ampak če ji rečem a dava pleničko dol pa da bi šla na kahlico ali školjko, dobiva oba vedno jasen NE - in pri tem ostaja...no, občasno si zaželi zabave na kahlici, ampak to je samo afnanje...
ko bo pripravljena, bo že povedala... in takrat ko je otrok pripravljen, je tudi suh hitreje.. vsaj tako pravi praksa... in če bo pri nas to šele pri 3eh letih, bo pač takrat... je pač njen razvoj trenutno usmerjen v druge stvari (pri nas je to trenutno mentalni razvoj - učenje knjig na pamet, ogromno besed, pesmic...)...

tako je moje skromno mnenje user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.8.2006 23:00:15   
sjug
Pozdravljena. Matic zelo dobro ve, za kaj gre. Zato je tudi jokal, nad neuspehom kontroliranja uhajanja urina namreč. Kot so predlagale predhodnice, planičko lepo nazaj. Fantek še nima dovolj razvit mehur in občutek, kdaj ga res tišči lulat. DO tretjega leta imajo po besedah naše pediatrinje, pravico imeti planičko. Moja tastarejša jo je imela do dveh in pol. Potem pol leta samo ponoči, sedaj pa je brez , a jo moram še pri 4,5 dajati ponoči lulat, da ni nesreče. Vsak otrok ima svoj tempo razvoja. Pa lepo se pozdravite.
Sandra

Never Ever Give Up!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2006 8:17:30   
noe
Vid bo sebtembra star 2 leti,pa smo že tud mal poiskušal bit brez pleničke,pa je povedu zmeraj potem, ko se je že polulal.Na kahlo pa sploh noče, se vsede in hitro dol.Jaz sem se odločla,da ga sploh ne bom sila,bo že, ko bo sam hotel dati pleničko stran. lp

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.8.2006 9:36:04   
lexl
Jaz pa mislim, da je malčka samo zeblo in je zato lulal vsakih 15 minut in se ni dobro počutil. Ker je sedaj mrzlo in ker ni bilo pleničke, ga je hladilo čez ledvička in ritko. Mogoče pa bi bilo potrebno obleči spodno majčko...

(odgovor članu sonjasunny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.8.2006 13:53:20   
Ezi
Ja, za tale mraz sem pa tudi jaz že slišala. Pa še mamica Nejčeve "sošolke" mi je rekla, da imajo ponoči gor še spodjo majčko in bokserice in da je mala zdaj tudi ponoči suha, zaenkrat brez nezgodic. Tudi jaz bom našega junaka še oblekla, pa da vidimo. Ni fajn, ko ponoči včasih joka, da ga lulat.

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.8.2006 18:41:36   
sonjasunny
Spodnjo majčko je imel oblečeno. Je pa res, da vseeno ni bilo ravno vroče zunaj. (Čeprav tudi zelo mrzlo ni bilo, razen zjutraj, ko smo bil itak notri.)

Sva pa bila z Maticem danes pri zdravniku, ker je včeraj zvečer bruhal in imel malo vročine ter bil danes zjutraj čisto "hin". Sem se ustrašila, da si je morda prehladil mehur. Ampak, na srečo, je bil izvid popolnoma v redu.

Očitno je tako "burno" reagiral, da bi nama pokazal, da še ni pripravljen.

Hvala za vsa vaša mnenja. Jih bomo upoštevali in temo ponovno odprli čez nekaj časa.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.