|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaspan dojenček
16.8.2006 19:16:14   
Sandra*
Oj!

A ima katera kakšen dober predlog kako novorojenčka med dojenjem obdržati v budnem stanju. Naš Mark se že od včeraj zvečer doji po 10 minut potem pa zaspi za eno uro in po eni uri je spet lačen in spet 10 minut dojenja in ura spanja...

Mislim da premalo poje (premalo časa) in zato tudi ne spi 3-4 ure kakor je prejšne dni. Če ga potem po 10 minutah spet zbudim pa tudi noče več jesti.

Kaj naj naredim, mleka imam dovolj, le dete je zspane sorte?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaspan dojenček
16.8.2006 19:24:10   
DrejcDrejc
Tudi  moj ni bil (in še ni) kak poseben jedec, že v porodnišnici mu ni bilo kaj prida mar za hrano, je raje spal. Pomagalo je, da sem ga še pravočasno pobockala, tako s prstom po lički ali bradici, kaj na glas povedala, včasih pa tudi nič ni pomagalo in je zaspal trdno. Tudi zdaj je podobno, ko mu ne paše jest, ne bo odprl ust, ali pa se bo obrnil stran ali začel dret, pa včasih potem naredim flašo, pa običajno tudi te ne spije (včasih pa jo), ne glede na to, da pri prejšnjih obrokih ni naredil več kot nekaj požirkov...skratka.... sam si kroji svoj urnik. kaj naj ti rečem... pristavljaj ga po večkrat, pa če ne bo pomagalo, naredi mogoče ravno kontra - pristavi ga na tri ure, ne glede na to, koliko poje - mogoče bo potem ugotovil, da je res lačen in bo več pojedel... pa hrani ga takrat, ko je še lepo buden, po previjanju recimo, to otroka običajno prebudi.
Jaz sem se precej presekirala, ker malček ne je veliko, ampak vidim, da kljub temu lepo napreduje in je živahen in ni videti, da bi mu kaj manjkalo. Saj ko je otrok rs lačen, običajno je. Delaj po občutku...
Upam, da sem kaj pomagala.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaspan dojenček
16.8.2006 19:41:14   
ElaM




Naša je ista, jedla bi skoraj vsako uro, poje pa za komaj pol obroka. Na začetku sem komplicirala, zdaj pa ji pač dam za jesti vedno, ko je lačna in takrat poje kolikor pač poje.
Očitno, da si vsak otrok ustvari svoj ritem glede na svoje potrebe, hranjenje na 3 ure je bolj po šolsko, niso pa vsi frocki enaki.




_____________________________

:)

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zaspan dojenček
16.8.2006 19:58:59   
tulip
Ko je lačen, ga pristavi in če hitro odneha, ga požgečkaj pod bradico, kar fajn, da se predrami in sesa naprej. In to ponavljaj, dokler se ne naje dovolj, pri našemu je pomagalo....Jaz bi ga vseeno pristavljala tako pogosto, kot vpraša in mu ne bi vsiljevala svojega ritma, sicer pa, če lepo napreduje, je vse ok, tudi ritem in št.obrokov se z meseci spreminja, tako da bo kmalu bolje!
Pa pred obrokom ga previj, da se dobro prebudi.
Mogoče bo pomagalo!user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zaspan dojenček
16.8.2006 21:28:22   
Anonimen
Morda je varianta, da ga greš previjat, ko zaspi. Včasih se s tem prebudijo. PA prostor naj bo normalno "hrupen".

Sicer pa imam sama zelo slabo izkušnjo. Posledica zaspanosti in nezadostne hrane je bila namreč kar huda zlatenica. Zato opazuj otroka in če se ti res zdi, da poje premalo, prosi patronažno za kontrolno tehtanje.

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zaspan dojenček
16.8.2006 21:35:21   
sazi
eni nekam znano, le da je naš mali jedel samo 3-5 min, spal 15-20 min in potem spet lakota in jok. Sploh se ga ni dalo držati budnega - malo je pomagalo, da ga je mož med hranjenjem masiral po podplatih - je še nekajkrat potegnil, preden ga je zmankalo. Tako približno  1 mesec, potem smo pa preklopili na flašo, ker tako res ni šlo nikamor - nihče ni spal, ker nisem bila spočita, se mi je delalo premalo mleka... začaran krog. Nekaj časa sem si mleko črpala, potem ga je pa zmankalo. Sicer ne rečem, da obupaj - morda ti bo uspelo z dojenjem - meni ni, sicer mi je pa pediatrinja rekla, da ne napreduje dovolj hitro in da naj mu dodajam po steklenički. Trudi se maksimalno vsaj do prvega pregleda pri pediatru, potem boš pa že videla, če je ta trud tudi obrodil sadove.
pa srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zaspan dojenček
16.8.2006 21:46:29   
Seven*
Od zacetka je vecina taksnih. Daj casu cas.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zaspan dojenček
17.8.2006 3:54:38   
fuzzy
Meni se zdi najbolj pametno, da se ti prilagodiš otroku. Na začetku sem imela tudi jaz neke ideje o dojenju na 3-4 ure, pa se je user posted image kar naprej drla. Ko pa sem jo začela dojiti takrat, ko je sama hotela, je zadeva stekla.
Ker smo bili strašno pametni, smo hoteli uvesti 'red' tudi pri kopanju. Običajno smo jo kopali okoli 9-ih, enkrat je pa spala in smo jo zbudili. No, tisto noč nismo zaspali do 5-ih zjutrajuser posted image . Saj mogoče pri nekaterih deluje to, da jih vztrajno navajaš na svoj red, ampak pri nas vseeno radi spimo user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zaspan dojenček
17.8.2006 8:56:32   
Enchantress
Sandra tudi meni secje to dogajalo. Že v porodnišnici Zarja ni hotela jesti, je kar spala, tako da so ji dajali zraven adaptirano mleko. Dojenčica še vedno ni hotela vleči, tako da sem se doma potrudila, da zdaj lepo jeva.
Tudi jaz sem se sekirala, ker sem mislila da ne pridobiva na teži, ker se v petih do desetih minutah naje, potem pa zaspi. Sem jo prebujala, masirala po pdplatih, pa ni nič pomagalo. Bila sem v strahu, da je otrok lačen.
Tako ti povem, da če bi Mark bil lačen, nebi bil zadovoljen, tako da se ne sekiraj.
Tako kot so ti že druge svetovale, po previjanju pojdita jest, med dojenjem ga večkrat pobožaj po vratu, da bo začel sesati, če zaspi.
Meni so rekli v posvetovalnici, da je dojenje več kot deset oz. petnajst min. le še cartlanje.
Tako, da RES se ne sekirat, ker tvoj Mark gotovo poje zadostiuser posted image

Lep pozdrav




_____________________________

Običajno je, da starši skrbijo in vzgajajo svoje otroke, vendar lahko tudi otroci včasih razsvetlijo starše in jim pomagajo pri preoblikovanju.

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zaspan dojenček
17.8.2006 22:50:39   
Anonimen
Pomaga žgečkanje po podplatih ali po bradici.

Najbolje je, da pustiš otroku, da si ustvari svoj ritem. Tako majhen otrok ga večinoma še nima. Ustvari si ga nekje do 2 oz. 3. meseca.
Pa čim manj se zaradi tega "sekiraj". Otrok to čuti in bo še bolj igral po svoje user posted image .

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zaspan dojenček
19.8.2006 14:58:40   
stuhica
Sandra!

Ah naš je tud zaspanček pa morm rečt da je pa pregnan ko se doji sploh noče dat bradavice ven in pol če mu jo hočem izmaknt se pa spet predrami in nadaljuje so mi pa že sestre v bolnice rekle da ga malce podregnem po bradici ali pri ušesku in pa z masiranjem stopala na nogah oz da kr mal bolj pritisnem tko da se res potem predrami in je naprej! Našmu gre to mlečno sesanje kar dobr od rok samo da mene ful boli na začetku kljub temu da imam nastavek pol gre pa tud brez nastavka!

Upam da vama uspe! Je pa res da so vsi otroci različni!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zaspan dojenček
20.8.2006 21:46:37   
miši
hej Sandra

naša mala je še kar zaspanka in lenobica. Pri dojenju (prvih 14 dni) smo jo špikali, ščipali, žgečkali....nič, ona vleče "glih za glih", zbujala se je vsako uro, seveda-bila je lačna, pri meni je premalo pojedla in tudi teža je šla premalo gor, tako da je blo treba v akcijo, mleko si črpam in ga dajem po flaši, jo pa še pristavim k prsim in se čuti,da že močneje sesa. Ko smo ji dali prvič flašo je dobesedno poeksala 60ml, na prsih pa je pojedla le 20ml.
Bodi pozorna, morda tvoj sinko prešvoh sesa, zaspi in poje toliko, da je zadovoljen in potem ga lakota spet kmalu zbudi. Moram pa tut povedat,da se naša joka, če je res hudo lačna, za silo pa so tudi rokice fajn user posted image  -tako vemo, da je lakota. je pa res, kot pravijo punce, rabiš čas....
veliko uspehov ti želim!!!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zaspan dojenček
21.8.2006 10:42:02   
Splet.Ka
Sandra, pri nas je podobno, ampak samo na 3-4 dni.

Kake tri dni mala zdrži v ritmu 3 urnega hranjenja, potem pa se ji približno vsak četrti dan čisto vse na glavo postavi. Sesa od 3 do 10 minut, potem zaspi. Ko podiramo kupčka, se zbudi in išče bradavico. user posted image

Pri nas potem ta enourni nori ritem prakticiramo kakšnih 24 ur. Sva z user posted image  že čisto obupana, da nimam dovolj mleka, da je z malo nekaj narobe...potem pa zaspi za 6 ur in se ponovno vrne nazaj v 3 urni ritem.

No, danes je očitno tisti dan, ko bomo jedli na eno uro...

Upam, da se kmalu porihtateuser posted image

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?