Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 15.8.2006 11:20:54
|
|
|
|
nelli
|
Prosim vse, ki ste imele podobne izkušnje, da jih delite z mano. Že od samega začetka imam probleme: nizka posteljica, krvavitve v 1. in 2. tretjini, krči, bakterije v urinu.... No sedaj sem v 34. t, moji krči pa so se spremenili v popadke, ki pa so vedno prenehali sami od sebe. Posledica teh je bila, da mi je včeraj G na pregledu povedala, da sem 1 cm odprta, glavica močno pritiska navzdol in vse je že zmehčano. Svetovala mi je počitek in čimbolj umirjene gibe, da bi zdržala vsaj še 3 t (to bi bilo idealno). Prepovedala mi je tudi predporodno telovadbo , ki jo bom najbolj pogrešala. Sedaj me pa zanimajo vaše izkušnje, res si želim, da ne bi rodila še do 37 tedna. Lep pozdravček vsem!
|
|
|
|
RE: Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 15.8.2006 11:59:32
|
|
|
|
eva1
|
Jaz sem bila v 35 tednu odprta 1 cm, rodila v 38 tednu pa še to z elektivnim CR, če bi čakali na spontani porod, pa bi pomoje lahko čakala do roka! Tako da ni panike!
|
|
|
|
RE: Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 15.8.2006 13:56:05
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: nelli , da sem 1 cm odprta, glavica močno pritiska navzdol in vse je že zmehčano. Pri meni je je bilo podobno in to že v 31/32 tednu zato POČIVAJ, POČIVAJ, POČIVAJ.Resno. Jaz nisem delala res ničesar. Vse je prevzel moj mož, od gospodinjstva, prvega otroka, nakupovanja, niti kuhati nisem smela, ker so rekli, da ni šanse, da bi eno uro skupaj stala........ Jaz sem samo ležala, kar sem vstala je bila pot do WC-ja, v kuhinjo(jest), včasih do poštnega nabiralnika in kar sem se premaknila iz postelje v dnevno sobo, na kavč. Vendar sem kljub temu rodila v 36. tednu. Zato še enkrat, ne se šalit, vzami opozorilo ginekologinje zelo resno. Pa dosti sreče......
|
|
|
|
RE: Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 15.8.2006 14:01:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam,če imaš možnost da nekdo vse postori potem naj. jaz sem bila v 34 tednu odprta kar 3 cm ali 4 cm,se več ne spomnem v glavnem jaz žal nisem mogla počivati,saj sem mogla iti delati,ker smo bili brez denarja in hrane.tako da mi je ostalo samo da grem delati,pa še to na črno in težko delo.Sem pa rodila v 37 tednu.Z otročkom je vse ok.
|
|
|
|
RE: Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 15.8.2006 14:02:43
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Jaz sem bila od 20. tedna naprej odprta "par centimetrov", imela sem zelo nizko posteljico in oslabljen maternični vrat, dolg 2 cm. Takrat mi je G svetoval čim več ležanja na levem boku, gibanje pa sem imela omejeno na pol ure na dan. Rodila sem pri 36 tednih. Tako da ti tudi jaz svetujem, da res upoštevaš navodila ginekologa. Srečno!
|
|
|
|
RE: Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 15.8.2006 17:45:53
|
|
|
|
SašaR
|
Podobna situacija, imela strogo mirovanje, brez stopnic, najdaljši sprehod od postelje do Wc. Začelo se je v 32.tednu. Končalo srečno en dan čez rok. Punca, miruj in ne delaj neumnosti. Vse se bo srečno končalo, tudi če greš sedaj rodit, vendar s samodisciplino lahko prideš čisto do konca.
|
|
RE: Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 15.8.2006 18:52:30
|
|
|
|
anajmad
|
Jst sem prvo rodila v 34. tednu. Počivaj,ne bo ti škodilo. en lp D.
|
|
RE: Kaj lahko pričakujem? 1 cm odprta? 16.8.2006 11:41:09
|
|
|
|
kaja11
|
V 37t sem bila odprta 2-3 cm.... brez kakršnihkoli omejitev sem rodila 2 dni čez rok, na začetku odprta 2-3 cm. Na tvojem mestu bi resno upoštevala navodila G in počivala... pri meni je bilo vseeno, ker je bil mali že "zrel".
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?