Marelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Baucka Pa tisti zvočnik se mi je zdel tako neoseben. Ko si poklical sestro, se ti je preko zvočnika oglasila in si moral kar tako povedat v čem je problem. joj, si me spomnila, kako je mene prvič šokiralo, ko sploh nisem vedela kaj rečt. Enkrat sem imela pa problem, ko se mi je začela dojenčica davit zaradi plodovne tekočine in v paniki mi je bilo prav grozno razlagat situacijo. Sem že videla tamalo, kako se bo prej zadušila, preden bo sploh sestra uspela prit. No, na srečo se ni. To tudi meni ni všeč. Drugače pa sem že ene parkrat hotela povedat, da je čisto od primera odvisno, v kakšni luči si najbolj zapomniš porodnišnico. Jaz sem rodila v MB in nisem imela ravno lahkega poroda, trajal je pa 12 ur (6 ur umetnih popadkov). Sem dala skoz ravno vse tri izmene in sploh ne vem, katere babice so bile. Kot prvo sem bila ful razočarana, ker je taprva kar nadrla moža, češ naj gre domov, ker bo še lep čas trajalo (meni je odtekla voda, živimo pa 50 km stran od MB). Pa skoz so mi vrata puščali odprta, da je ful pihalo, redko redko je sploh kdo prišel gledat in ko je končno šla skoz tazadnja faza (je že glavica ven gledala) so rabili celo večnost, da so prišli. Če ne bi bilo zraven moža bi se mi kar utrgalo. Ja, pa to da so kar takoj prerezali popkovino in nič dali na trebuh me je tudi razočaralo. Zašili so me res super, čeprav sem pa čutila tudi vsak vbod z iglo. Pa to se lažje pozabi kot grdi šiv. No, kasneje na oddelku res nimam pripomb, so bile res na voljo in večinoma zelo prijazne. Edino kar me je še motilo , da so nas na dan odpusta po tako hitrem postopku natirali iz sobe (sicer vljudno od čiščenja in pripravljanja postelj), da sem komaj uspela oblečt dojenčico in sem bila totalno mokra in nervozna od tega, ker so že kar novi mamici z otročkoma pripeljali. Mene je pa še kosilo na pladnju čakalo. Pa nimam pojma, a je bila res taka prostorska stiska tisti dan... Kljub vsemu bom zelo verjetno spet šla v MB, čeprav živim v UE Ptuj (vendar tudi daleč od mesta). Ker dela mož v MB in lahko kar z njim grem mimogrede na CTG. Zadnjič so me tako notri zadržali. Aja, o Ptuju pa sem slišala tudi že nekaj slabih izkušenj, tako da ne bi s samim veseljem šla tja.
|