|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako pomembno je spanje na boku?
13.8.2006 22:07:12   
Anonimen
Mal se sekiram, ker naša punca noče in noče spat na boku.

Ko jo postavim na bok in založim z povštrčkom, da se nebi prevrnila se prične jok in potem ni nič od spanja...ko je na hrbtu je vse ok i tako lahko prespi celo noč.user posted image

Naj vztrajam kljub joku?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako pomembno je spanje na boku?
13.8.2006 22:17:06   
TVN
Sicer ne vem, koliko je stara, ampak praviloma to ne bi smel biti problem. Spanje na boku je pomembno predvsem takrat, ko dojenček veliko bruha, ko so težave s podiranjem kupčka, itd.

Mi sicer nismo imeli problemov s preobračanjem z boka na hrbet, ampak če tvoji tako odgovarja, jo pusti. Nima smisla vztrajati, če ji bolj paše na hrbtu. Da le mirno spi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.8.2006 22:24:10   
tt79
Naša že skoraj 3-mesečna punčka ni še nikoli spala na boku, ker prav tako nočeuser posted image user posted image Tudi včasih popoldan, ko se skupaj uleževa na posteljo, jo stisnem k sebi, tako da je na boku, pa se v trenutku začne jok in klatenje, potem se prevrne nazaj na hrbet in je spet veselje na obrazu.user posted image user posted image

Po moje ni panike, če ne bruha. Baje da je spanje na boku bolj pomembno zato, da se ponoči ne zaduši z izbruhanim mlekomuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.8.2006 22:39:39   
petra81
Ja, spanje na boku je pomembno zato, da ne pride do zadušitve med spanjem.
Sej ko čisto mali dojenčki, tja nekje do 3 mesecev, spijo na hrbtu obrnejo glavico vstran tako, da je tudi to v redu.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.8.2006 22:49:38   
babylove
Dojenček mora spati na hrbtu in ne na boku.
Tako svetujejo že od 1980. leta strokovne službe v zahodni Evropi, ZDA, Skandinaviji itd. Slovenija pa še kar po principu iz daljne preteklosti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.8.2006 22:58:58   
Max-Mara
Moj 3-tedenski malcek stalno spi na boku, ker so nam ze v porodnisnici rekli, da na hrbtu ne sme spati -zaradi zadusitve! Jst se tega drzim in tudi malcek zeli spati samo na boku!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.8.2006 23:14:39   
kapesanta
user posted image  naj bi izmenično spala na bokih zato, da se kosti v glavici spravijo v pravilno lego (da nima zamaknjene glavice) - mi mamo še mal zamaknjeno glavico in nas je zdravnik na sistematskem posebej opozoril, da se moramo tega držat.
Glede bruhanja pa je res, da tudi na hrbtu drži glavo na stran in lahko steče ven.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Max-Mara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.8.2006 8:22:36   
SašaR
Nam pa so v porodnišnici zatežili, da mora malček spat na hrbtu. Jaz sem jim ugovarjala, da naša veliko bruha in da se bojim. Potem je rekel pediater, da naj bo in je lahko na boku.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.8.2006 10:57:43   
Anonimen
Ma, saj vsakič drugače povejo. Ko sem bila sama dojenček, so težili, da morajo dojenčki spat na trebuščku. Potem so ugotovili, da se, če otroci spijo na trebuščku, pojavi več primerov smrti v posteljici. To naj bi v prvih mesecih preprečevala uporaba dude, ki pa spet ni dobra, ker lahko povzroči nepravilno rast zobovja in poškodbe dlesni. Potem pa naj se človek prav odloči?!

Mislim, da se je pri vseh stvareh fajn malo držati svoje lastne intuicije. Prebrat in upoštevat vse nasvete, potem pa narediti  svojemu user posted image  primerno, neglede za kaj se gre, za spanje, dojenje, oblačenje,... Nekaj je povprečje, a vsak otrok vsaj nekoliko odstopa od povprečja, torej se ne more delati vse po knjigah ali napotkih in izkušnjah drugih, ker je vsak primer nekoliko drugačen.

Načeloma naj bi bilo najboljše spanje na boku ali hrbtu. Na boku, če veliko poliva, da se ne zaduši. Naša se je že od prvega tedna dalje obračala na hrbet, sem jo nekajkrat podprla z dekicami, pa se je vseeno  obrnila. Pediatrinja je rekla, da je vseeno, le da moram pazit, da vedno podere kupčka. Če vseeno veliko bruha, se mu pa dvigne vzglavje.

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.8.2006 11:16:51   
ElaM

Naša tud noče spat na boku, če jo dam na bok je takoj jok, pa zdaj se že tudi sama obrne na hrbet. Tako, da jaz jo dam preden zaspi na trebušček, potem pa jo obrnem na bok.

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.8.2006 13:38:50   
pearl
Naša pupa tudi noče spati na boku. Na boku ji uspe, če ji podložimo nogice zaradi širokega povijanja, zgornji del telesca pa ima na hrbu, glavo pa na strani.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.8.2006 16:49:32   
rozica11
Ah ta mnenja so si pa vedno tako različna, jest sem brala da pediatri v ZDA in ne vem kje še priporočajo spanje na hrbtu; naša je skoz spala na hrbtu, veliko polivala in smo jo podložili da je bila pod kotom 30 stopinj. Zdej imamo problem ker se obrača na trebušček pri 3,5 m. tko da me edino to skrbi; če bi bla na boku al hrbtu me ne bi. Tko da smo jo zdej spet začel zalagat da bo vsaj na hrbtu ali boku; pravijo da je za spanje hrbet za igro pa trebušček.

LP

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.8.2006 17:02:25   
dory
Tudi moj se je branil na vse pretege...zakaj bi ga matrala...pa sem nehala...tako smo vsaj mickeno spali....

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.8.2006 21:43:41   
Dashenka
Prav nič pomembno, ker je najbolj varen položaj za spanje novorojenčka HRBET in ne bok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.8.2006 22:35:34   
LEJLA
Joj nam pa pediatr (v ZDA) in vsi tezijo, da mora spati na hrbtu zaradi SIDS!
Nas pa noce.  vcasih mi uspe, da zaspi na boku ampak najlepse spi na trebuscku.
In pol skos hodim cekiratuser posted image

Drugace pa zdrav dojencek se ne bo zadusi, ce bi bruhal, ko je na hrbtu, ker bo nagnil glavico v stran.

Kako vam uspe, da zaspijo na hrbtu?
Sem ze probala ama skoraj vse.
Ga dati budnega spat..
Ga dat na hrbet, ko je ze trdno spal pri meni..
Ga "prevrnit" iz boka na hrbet, ko je ze spal ....
pa se potem vedno zbudi in joka in potem mormo ze spet "jest"...tko par pozirkov da se pomiri...tudi duda ne pomaga

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.8.2006 14:10:03   
lenika
Naš že en mesec leži na trebuščku, ker mu tako najbolj ustreza.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.8.2006 14:32:48   
mojsoncek
Bok gor, bok dol... najbolj vazno je, da se malcki naspijo! Nas malcek je star tri mesece in ze kaksna dva tedna spi celo noc na trebuscku, ker drugace noce vec zaspati. Tudi pomiri se samo na trebuscku. Prej je spal na hrbtu in sem ga sredi noci obrnila na trebuscka, ko je zacel nekaj stokcati in je spal naprej. Kaksen je rezultat? Spi po devet ur v kosu.

Ce mene vprasas, poisci njen najljubsi spalni polozaj, pa bosta imeli obe najvec od tega.

lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.8.2006 17:14:43   
štručka
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Dojenček mora spati na hrbtu in ne na boku.
Tako svetujejo že od 1980. leta strokovne službe v zahodni Evropi, ZDA, Skandinaviji itd. Slovenija pa še kar po principu iz daljne preteklosti user posted image

Leta 1980 (moj letnik) je tudi Slovenija obračala otroke na hrbet...zato pa ima polovica mojih vrstnikov "tumpaste" (oprostite izrazu) glave. Mene je mami, hvala bogu, polegala na trebuh. In pri tem pazila, da sem imela dovolj trdno ležišče. Nisem se zadušila in si danes z lahkoto privoščim kakršnokoli kratko frizurouser posted image . Svojega sem polegala na bok, kot svetujejo v starševski šoli, a sem imela srečo, da je želel tako spat. Ker ima še vedno lepo oblikovano, okroglo glavo, se sedaj (pri 6mes), če slučajno zaspi na hrbtu, glava enostavno prevali na stran.
Imam pa kolegico,katere sin ni hotel spati na boku in trebuhu inn ima glavo kot likalnik. Žalostno, če pomislim, da bo kdaj imel kratko frizurouser posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?