|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Konec porodniške - kaj pa zdaj
11.8.2006 10:02:10   
tamala83
meni se zdaj 18. poteče porodniška in bom brezposelna. Vem, da se morem v roku 8 dni javit na borzi. zanima me, v kolkem času dobim socialno pomoč, in kaj vse še mi pripada ČE SEM SAMOHRANILKA?? Nevem, kaj naj si še probam zrihtat.

lp

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Konec porodniške - kaj pa zdaj
11.8.2006 10:06:35   
total
Če si samohranilka ti pripada socialna podpora,ki si jo urediš na CSD-ju,sam moreš imet zrihtano preživnino,prijavljena na Zavodu za zaposlovanje,kjer ti iščejo službo in otroške doklade,dajo pa tudi enkratno denarno pomoč,sam to je odvisno od CSD,ker baje zadnje čase ful preverjajo.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2006 11:06:05   
darjatimci
Prva pot na zavod za zaposlovanje,kjer ti bodo določili tvojega svetovalca,tam potem dobiš vse nadaljne informacije.Napotijo te na CSD še za ostale stvari,potem se greš še zavarovat kot samoobčan.
V glavnem,če imaš srečo in naletiš na dobrega svetovalca,ti je prihranjena marsikakšna pot,pa srečno.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2006 15:40:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tamala83
meni se zdaj 18. poteče porodniška in bom brezposelna.

To pomeni, da si do sedaj dobivala starševski dodatek.

Vem, da se morem v roku 8 dni javit na borzi. zanima me, v kolkem času dobim socialno pomoč,

Vlogo za DSP oddaj v avgustu. Oddaj jo zase in za otroka. Zate bi bila polna 48.000 SIT, za otroka pa malce manj kot 15.000 SIT. Če si samohranilka, potem ti pripada še 15.000 SIT dodatka za enostarševsko družino. Skupaj torej cca. 78.000 SIT. Vendar ti bodo gledali dohodke zadnjih treh mesecev pred mesecem vložitve vlohe, torej za maj, junij in julij. Ker si imela takrat starševski dodatek, se ti le ta šteje v dohodek (bila si zavarovana), torej ti bodo ta znesek odšteli. Zate bi ti pripadalo torej samo 8.000 SIT. Če pa živiš doma, pri starših (ne glede na to, ali imaš prijavljeno ločeno gospodinjstvo ali ne), pa ti od polne DSP odštejejo 10%, kar je skoraj 5.000 SIT. Po končni računici bi zase dobila samo cca. 3.000 SIT. Vendar samo prve tri mesece. Četrti mesec že dobiš polni znesek oz. vsaj 40.000 SIT. Če pa živiš s starši v istem gospodinjstvu, potem pa bodo smatrali, da te starši tudi hranijo (poleg tega, da bi nudijo stanovanje), zato ti bodo odbili 50% polne DSP. DSP za otroka boš dobila polno, ne glede na to, kdo si in kje živiš. Dodatek za samohranilstvo oz. za enostarševsko družino pa boš dobila samo v primeru, da imata z otrokovim očetom sklenjen dogovor o preživnini ali pa, da je le ta sodno določen.

in kaj vse še mi pripada ČE SEM SAMOHRANILKA?? Nevem, kaj naj si še probam zrihtat.

Poleg tega ti 2x v koledarskem letu pripada še enkratna DSP, ki pa skupaj letno ne sme presegati zneska 91.000 SIT. Meja enega nakazila ni določena, odvisna pa je od tega, za kaj potrebuješ enkratno DSP in od presoje socilane delavke. Enkrat letno ti pripada tudi enkratna pomoč od občine (vsaj v LJ je tako), zneska pa sta določena - ali 15.000 ali pa 30.000 SIT. Pripada ti še paket prehrane enkrat na 6 tednov na območnem Rdečem križu. Tam in pa na Karitasu lahko tudi 1x na 6 tednov dobiš pomoč v obliki oblačil in obutve zase ali za otroka, posteljnino, posodo in podobno, na Karitasu pa lahko dobiš tudi pohištvo in belo tehniko. Kot prejemnici DSP ti pripada tudi brezplačen vrtec za otroka.

(odgovor članu tamala83)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2006 20:33:41   
tamala83
Kerensa hvala, samo jaz sem mela prav porodniško, ker sem prej bila zaposlena (med nosečnostjo zgubila službo). Bo to še kaj znižalo?
Preževnino imam urejeno, tak da to ni problem.

So vsi obrazci tukaj navedeni, ali si moram iti kaj iskat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2006 21:01:42   
KIRA
Tamala, ko to berem, vidim, da si v podobni situaciji kot jaz - le da sem jaz še poročena. user posted image user posted image user posted image no saj je vse v redu. user posted image user posted image user posted image

sem pa tud jaz zgubila službo, ampak pred nosečnostjo - slab trenutek za zanosit, vem, ampak sva bla v postopku IVF in ga tako brezzveze ne gre prekinjat.user posted image

hotela sem ti povedat, da so mene punce tukaj napotile na Zavod za zaposlovanje, naj dvignem delavsko knjižico, da se mi vpiše porodniška - z njo moram baje na ZPIZ. Pol pa z knjigico nazaj na zavod, ker mi po zakonu pripada še 3-mesečna pomoč oz. nadomestilo (ker se porodniška očitno šteje enako kot plača). Želela sem te opozoriti, da se pozanimaš tudi o tem (ker si bila pred porodniško zaposlena) itd.... Meni se porodniška sicer izteče septembra (2. otrok), tako da ti ne bom vedela prej javit. Bom pa enkrat te dni klicala naZPIZ, kako in kaj, pa ti pol javim, če želiš...

LP

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2006 21:09:23   
tamala83
ja, lahko mi javiš, bom pa tudi jaz klicala na ZPIZ, ker kolko berem tu gori, ma vsak kraj drugače.
meni so dal knjižico domav, tak da jo imam pri sebi, ker še baje takrat niso vedeli kdo bo porodniško vpisal v knjigo. Meni pa še pripada CELE 4 dni nadomestila iz zavoda za zaposlovanje, ki se mi je preneso, ker sem prej začela z porodniško. Hvala, da si me opomnila, da mi še pripada 3 mesece, bom poklicala in se pozanimala

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Otroci brez varstva
kili kili

Ali bi vozil-a otroka v varstvo v Kamnik ,če bi ga v prihodnosti kdaj odprli?

Ja (19%)

Ni pomembno kje je samo, da dobim varstvo (4%)

Mogoče (12%)

Nevem (13%)

Ne (38%)

Nikoli (13%)

Število vseh glasov: 52

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!