Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dobili bomo bratca ali sestrico 10.8.2006 22:07:09
|
|
|
|
rainbow
|
najprej čestitke Sicer nimam ravno takih izkušenj, kot jih iščeš ti, pri nas je razlika 18 mesecev; mislim pa, da ne bi smelo biti problema; lahko jo lepo pripravita, je že dovolj velika, skozi kakšno knjigico, pupo, razložiš v zvezi s trebuhom.... seveda je pač potem treba paziti, da posvečata njej dovolj pozornosti, da jo čim več vključita ipd. bo še katera kaj več povedala
|
|
RE: Dobili bomo bratca ali sestrico 10.8.2006 22:16:47
|
|
|
|
Marogica
|
Najprej čestitike tudi od mene . Pri nas je razlika 3,5 let in imamo dva fanta. Midva sva "delala" že od začetka na tem, da sva ta starejšega vključevala v mojo nosečnost in ga pripravljala na prihod bratca/sestrice. Torej smo mu skoraj takoj povedali, da ima mami dojenčka v trebuščku, da lahko boža, lupčka, mu kaj zapoje in da mora biti previden, da ne bi mamice po nesreči udaril v trebuh, ker bi to dojenčka poškodovalo in bi jokal. Doma sva tudi pogosto gledala knjigico, kjer je prav za otroke prirejeno, opisano in narisano, kako nastane dojenček in kaj se z njim v 9 mesecih dogaja. Naš je bil zelo navdušen in vedoželjen, tako, da sva morala to kar pogosto ponavljat. V glavnem, da ne bom dolgovezila-čim bolj se z njo o tem pogovarjat, jo vključevat pri pripravi na dojenčka, da ne bi kasneje bila preveč ljubosumna. Ko se je bratec rodil, sva ta večjemu kupila majhen avtomobilček in mu povedala že v porodnišnici, da mu ga je prinesel njegov mlajši bratec. Nisva hotela, da bi bil ta starejši preveč ljubosumen, ko pa je ta manjši dobival darila ob rojstvu. Nikoli nisem opazila ljubosmja, ta starejši je bil od vsega začetka zelo nežen z njim, zaščitniški in predvem pazljiv. Pa seveda vedno pazim, da ta večji ne igra "varuške", samo zato, ker je starejši. Tega pri nas ni.
|
|
|
|
RE: Dobili bomo bratca ali sestrico 11.8.2006 9:16:35
|
|
|
|
sanasan
|
jaz sicer še nimam takih izkušenj, sem se pa zadnjič tudi malo zamislila nad tem in tudi mene zelo zanima, kako se mamice 'spopadate' s tem... moja je stara 21m in je pred parimi tedni za darilo dobila babyborna (od prej ima še enega manjšega dojenčka, pa ni bilo problemov)...joj, na začetku ga sploh nisem smela prijeti v naročje, takoj je začela cviliti in mi lesti v naročje, potem je pa še hotela na njegovo kahlico, pa zlesti v njegovo posteljico, pa piti iz njegove stekleničke...prav hecno je bilo! v njegovo posteljico je hotela zlesti kar nekaj dni , pa posteljnino mu je tudi 'ukradla' in si jo odnesla v svojo posteljico sem jo morala kar nekaj časa prepričevati, da je to 'njen dojenček'...sem bila čisto šokirana, ker do sedaj ni bila nikoli preveč ljubosumna na druge otroke... no, tole je moja 'izkušnja'
|
|
|
|
RE: Dobili bomo bratca ali sestrico 11.8.2006 10:06:40
|
|
|
|
RAČKAPK
|
pri nas sta tretjega lepo sprejela sem pa že v porodnišnico vzela s seboj dve darili tako da pri prvem obisku je starejšima dojenček prinesel darilo to je bilo šele navdušenje
|
|
|
|
RE: Dobili bomo bratca ali sestrico 11.8.2006 21:38:15
|
|
|
|
Barči78
|
Ojla, no mi bomo tud marca dobili še enega člana, takrat bo naša pupica stara okoli 21 mesecev. Pa že pokaže kje ima mamica dojenčka, mogoče to le še ni taka razlika, da bi otrok občutil, ali pač, bomo videli. Zaenkrat naše ne moti, če imam v rokah drugega dojenčka, kaj bo pa potem, se pa pustimo presenetiti. Bomo jo pa seveda poskušali od vsega začetka vključevati zraven, kar bo seveda razumela. Drugače pa se pridruži v čvekanju marčevk, če te še ni tam. Je kar pestro. Pa čestitke za tvojo nosečnost.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Baby showerMichonne RRAli ste imele zabavo pred rojstvom otroka (Baby shower)?Da-organizirala sem jo sama (
26%)
Da-organizirale so mi jo prijateljice (
23%)
Ne-takrat tega še nisem poznala (
13%)
Ne-to mi je totalno mimo (
38%)
Število vseh glasov: 39Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!