|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaše mnenje
10.8.2006 13:28:57   
Anonimen
Moja 15 mesečnica počasi začenja govoriti prve besede. Pred kratkim me je prvič poklicala mama. Saj veste kakšen je občutek ko prvič slišiš to besedo, a ne? No in včeraj se igramo na dvorišču, moja mama pa mora itak vedno kadar pridemo na luft zraven bit. Hčerka me pokliče mama in moja mama ji reče ja kaj je? Lepo sem ji že nekajkrat razložila, da ona je babica, jaz sem pa mami. Menda res ne razume. Jaz sem jo sam mal čudn pogledala. Ona pa mi reče nazaj ja kaj je? Saj zato je pa ne bo pobral, če se oglasim ko pokliče mama. Bla sem totalno začudena. Včasih mam občutek kot da moja dva ob moji hčeri še enkrat podoživljata naju z sestro. A sem res jaz mal čudna ker ne dovolim, da jih kluče mama in ata, ampak babi in dedi. Ali zahtevam preveč? Ali pa imata onadva prav? Mal lažje mi pa je ko sem se spovedala. 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaše mnenje
10.8.2006 13:31:54   
Anonimen
Moj bo star kmalu 16 mesecev in včasih vse kliče mama user posted image
bi pa rekla mami,naj se ne oglaša,ker potem bo otrok mislil,da je tudi ona njegova mama.Naš pa babi kliče baba user posted image
pogovori se z njo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2006 13:34:38   
Anonimen
Midva sva prvi dan ko je ta tema padla povedala, da ima najina hčerkica samo eno mamo in enega atija. Stari starši so: baba, dede.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
10.8.2006 13:37:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2006 14:28:52   
AnBan
to je čisto odvisno kako je človek navajen...jaz sem iz primorske priseljena na gorenjsko in sem se kar težko navadila na te njihove fore.

pri nas so starši mama in tata, stari starši pa nona in nono. Tu pa sostarša mami in ati, stari starši pa mama in ata.

Tako smo malo pokombinirali in sva mi2 mami, ati, stari starši tu mama, ata, na primorskem pa je nona (nono je žal že pokojni). Smo upoštevali želje vseh, ker vem da tastu in tašči ne bi bilo tudi slučajno všeč, če bi jih klicali dedi in babi...to je preveč "meščansko"user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2006 14:37:57   
lu155
jst ko sm bla enkrat v službi pa lih tisti dan v jaslih...pa me je en...malček..poklicav kr mami...pol sm pa njegovo mamo prašela (ko ga je prišla iskat)pa je rekla da on kr vsakega pokliče mami kdaiuser posted image no ja malo čudno ampak smešnouser posted image

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2006 14:50:45   
Maxica
Jah, pri nas je glede tega kr mal zmešnjave, res. Po moževi strani so namreč navajeni, da se babice kliče mama IME. In tako ima mož še obe babici živi, moj otrok pa potemtakem dve prababici, ki sta mama X in mama Y, potem je tu moževa mama, ki je mama Z, moja mama je pa rekla, da ona bo pa stara mama, ampak jo posledično še njo kličemo mama P. Isto je pri moških - vsi so ata, pa ime. Midva z možem sva pa "samo" mama in ata, brez imena.  Ampak po moje otrok že ve, katera je njegova MAMA. Tako da jaz se zaenkrat ne obremenjujem s tem.
Če ti pa to ni všeč, jim pa probaj lepo dopovedati, da želiš, da so stari starši babice in dedki ali karkoli že. Moja mama vedno trdi, da bi to morali prav uzakonit - stare starše se kliče tako - in pika. Pa bi bilo urejeno.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu lu155)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.8.2006 15:21:32   
Ancy
Men je pa čist logičn da so mame pa ati.... vrjetn k sm tko navajena. Mami pa kličem mami in ne mama in mi je velika razlika.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.8.2006 15:35:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ali zahtevam preveč? Ali pa imata onadva prav? Mal lažje mi pa je ko sem se spovedala. 

Naš kliče mamico MAMA. Pa mene pokliče MAMA. In če gre na cesti mimo kuža in ga želi hitro poklicati ga kliče MAMA, MAMA, MAMA. Ali pa če ga kdo ogovori se dela da mu je vseeno, ko pa se tisti obrne in gre naprej ga pa kliče MAMA. Ali pa kliče EJGA, EJGA. MAMA navadno ko se mu mudi s klicanjem.

Ne boj se. Ti boš za tvojega otroka MAMA. Tudi potem ko bo razumel pomen besed. In naš bo klical mamico MAMICA, očeta OČI, dedka DEDA in ATA ter babici BABI in MAMA. Ko bo razumel.

Lahko otroku razlagaš kdo je kdo, sekiranje nekoga ker reagira na otrokov klic (a ga naj ignorira?) pa ne bo nič izboljšalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2006 15:37:32   
Pikabu
Pomojem je čisto odvisno od navad. Pri nas je tudi tako, da so vse stare mame in ati, pa prababica in pradedek mama in ata, midva sva pa ati in mami. Moževi starši so imeli že prej vnuke, ki so ju tako klicali in nisva imela niti najmanjšega namena tega spreminjat, za moje starše je bila Ema prva vnukinja in sva jima rekla, naj sama povesta, kaj želita biti. Potem sta pa še moja stara starša, kjer smo jo pa tudi začeli navajati kar na mama in ata. Zdaj, ko pa že vse govori, jih sama kliče mama + ime, ata + ime. Ko sem jaz odraščala, je bilo isto, vsi sem klicala mama in ata, starše pa mami in oči, zato mi ni nič čudno, da bo tudi pri mojih otrocih tako.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2006 15:57:58   
gojska
Kolk sem jest razumela te moti odziv tvoje mame in ne kako tvoja hči koga kliče.
Mislim pa tudi, da ker se gre za tvojo mamo stvari ne bo težku doreči.
Težje bi bilo če bi ti tašča s takimi sralauser posted image user posted image user posted image

Morš pa vedet, da tvojo mamo vidve z sestro že celo večnost tako kličete in normalno, da se odzove. To je že mehanizem. Kar lepo se zmen z njo.
Tako kot bi rada da se bo tvoja odrasla hči nekoč pogovorila s tabo.

pa lepo se imej mami zlata

gojskal 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2006 16:47:53   
Marogica
Jaz mislim, da se je tvoja mama čisto spontano odzvala na besedo "mama", saj je bila dosedaj edina mama v družini. Tako, da ne vidim nobenega problema v tem, razen, da se bo pač morala tudi ona navaditi. Pri nas se je že tudi zgodilo, da sem moža pred otroci poklicala "ati", pa se je moj oče oglasil.

Tako, da ne komplicirat, mislim, da samo malo pretiravaš.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2006 17:42:31   
Magi*
ja, Marogica, tudi jaz mislim, da ni to nič takega. pri nas so vse babice in prababice "babi", mama ali mamica sem jaz, pa včasih moja mama. saj se konec koncev tudi jaz kdaj zmotim, pa rečem tamali, te bo mami npr. oblekla in pri tem mislim na mojo mami, torej njeno babi. ah, saj je vseeno kako se kličemo, glavno je, da se imamo radi;)

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?