KIRA
|
punce, sedaj pa imam jaz vprašanje glede šivov. in sicer sem imela 2 CR. pri prvem so me baje precej zdelali in imam znotraj vse v brazgotinah. ampak so me šivi nehali bolet po 3 ali 4 mesecih. tud vleklo ni nič ali špikalo. sedaj po 2 CR pa so me šivi boleli dobrih 7 mesecev, ne stalno , proti kraju bolj občasno. pol pa samo, če sem se nepravilno obrnila itd... ob slabem vremenu me še vedno včasih vleče in špika, prav tako pred menstruacijo. kadar se preveč "pretegnem", me pa tud precej vleče. zadnje čase sicer manj, ampak vseeno dovolj da cvikam. zanima me pa, kako dolgo se lahko to pojavlja - je to normalno??? ker moj g je v poporodnem pregledu rekel, da je vse o.k. poleg tega pa je pri sexu tud včasih bilo zelo neprijetno in prav boleče v prvih mesecih po porodu. kar dolgo nisem upala nič konkretnega delat - se pravi kakih položajev spreminjat, ker me je bolelo. zunanji šiv tudi, pa notranji tudi. včasih eden bolj, včasih drugi. pa direkt čutim, da me neka mišica tam dol vleče, da je bila orenk prerezana, pa se ni dobro zacelilo. je to možno ali si samo domišljam? premišljevala sem, če bi delala kegljeve vaje, ampak dvomim, da bo kak učinek, ker me preveč boli. pa strah me je, da se ne bi še kaj dodatno poškodvala. ne bi rada kaj narobe naredila, ker sem jih itak že pol pozabila. imam pa grozen trebuh, ki me ful moti, ker je velik, pa še povešen zaradi poroda. rada bi vsaj malo zmanjšala obseg, vsaj da ne bi bil taka "cota" itd... pa ne vem, katere vaje lahko delam, če sploh, ali pa naj raje še malo počakam?? mi lahko katera kaj svetuje? ima še katera take težave s šivi?? LP
|