metaa
|
Zanima me vaše mnenje, oz. če je kateri tako zgodaj uspelo. Vem, da je nesmiselno silit otroka pred drugim letom, da poskusi biti brez pleničk, toda moja je morda pripravljena (stara bo leto in pol). Zdej, ko je bla ta vročina, je bila skoraj ves dan, zunaj in notri brez pleničk in naga, zraven pa je imela kahlico in sem jo večkrat opomnila, da če jo bo lulat ali kakat, naj gre v kahlico. Na vsake toliko sem jo vprašala, če gre na kahlico lulat in se je šla ululat. Ko sedi na kahlici prav pritisne, da vsaj nekaj kapljic priteče, pa tudi, ko jo fejst, se sli vsede na kahlico ali prime za "lulo" (če kahlice ni v bližini) in potem jo hitro nesem na kahlico in lula. (Govori še čisto nič, razume pa skoraj vse). Zadnjič mi je tudi 2krat kakala vanjo, sama od sebe, brez opominjanja. Verjetno otroka bega, enkrat plenica, enkrat ne. Ko ji jo po dolgem času dam gor, hoče kar s plenico na kahlico, kasneje pa mirno lula v plenico, brez posebnih znakov. Mislim da jo s tem begam, a čisto brez po moje da še ni pripravljena (npr. če kam gremo ji moram dati plenico). Saj se mi nikamor ne mudi, otroka niti ne silim, verjetno bomo ornk zaštartali šele drugo poletje. A naj vseeno probam letos, menite, da bi blo možno? Je pa smotan, ker je zdej spet tako vreme, da je premraz biti brez pleničke, pa vedno hladneje bo.
|