|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1M po abraziji
2.8.2006 12:20:50   
Anonimen
Pozdravljene punce,

danes sem dobila prvo M po abraziji, ki sem jo imela 23.7 v 8,5T, prazna vrečkauser posted image .Boli me kot user posted image , nikoli nisem imela bolečih M, sedaj pa tole.Še kolki me zraven bolijo, da ne vem ali bi sedela, ležala ali jokalauser posted image .

Kakšne so bile vaše prve M po SS ali abraziji?
Vesela sem vsaj, da sem še na dopustu in sem še doma, da mi ni treba tega prenašati v službi.

Povejte mi, ali ste vse čakale na 3M, preden ste začele spet delati na user posted image , ali pa je katera zanosila prej in je bilo vse ok?Midva sva se takoalitako trudila leto in pol, da je vsaj nekaj ratalo in nebi rada zapravljala spet mesece.Jaz bi že kar probala, itak bo spet trajalo....
Po drugi strani me je pa strah spet zanosit, kaj če gre spet vse narobe, ne vem kako bi to že spet prebolela.Vedno sem bila prepričana, da ko bo ratalo bo vse ok, pol se je pa vse skupaj nesrečno končalouser posted image .
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1M po abraziji
2.8.2006 12:24:54   
Naja31
Bogica!

Jaz ti v bistvu ne znam svetovati. Jaz sem zdaj v stirih dneh imela 2 abraziji, ker prvic niso vsega ven vzeli. Ravno tako prazna vrecka v 8t.user posted image
Meni je moja G preden sem sla na abrazijo rekla, da lahko ponovno poskusiva ze po prvi menstruaciji. Zdravnik na urgenci pa da pocakava na 3,4 cikluse. Tako da niti sama ne vem kaj bova naredila. Itak moram se na kontrolo k moji G pa jo bom se enkrat vprasala.

Drzim pesti da vama koncno uspe!!!!

To si pa hitro dobila M. Po 10 ih dneh, ne? Sem mislila, da dalja casa traja da jo dobis po abraziji.

Naja

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 2.8.2006 12:26:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2006 12:48:46   
Anonimen
Ups, sem se zatipkala, abrazijo sem imela 23.6!Pred 40 dnevi.

Meni je moja G rekla, da naj počakava vsaj 3 cikluse, ker se drugače lahko zgodi, da bo spet prazna vrečka.Se pa res sprašujem kaj ima to vezeuser posted image .

G, ki mi je delala poseg, pa mi je rekla, da imam čvrsto maternico in zdravo in da naj počakam na 1M in naj kar poskušava.
Se mi zdi, da ima morda G, ki je delala poseg bolj prav, saj je le ona tista, ki je imela dejanski vpogled znotraj mene in ve, kaj je videla.

No, ne vem no, morda res še počakava en ciklus, več kot to pa sigurno ne, ker ne želim spet čakat leto in pol.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2006 13:12:27   
sonchek
Ojla srček mislim, da sama najbolje veš kako in kaj...
Meni je vsak rekel drugače...sicer je pa najbolje povedala genetičarka...
...no, jaz sem namreč splavila v 23-tednu...rekla mi je da se sicer telo obnavlja 6-mesecev, ampak, da če mislim,da sem psihično že pripravljena, naj kar user posted image ...mislim, da bom počakala še na rezultate preiskav ki jih moram dati skoz...pol pa veselo na delo..
mislim da v tvojem primeru je več kot dovolj 1user posted image ...vsaj tako sem seznanjena...kar se tiče pa psihe, moraš pa sama ugotoviti...
...ne vem sicer kaj in kako je bilo pri tebi, mislim glede tega da sta delala na user posted image  leto in pol...a sta naredila kakšne preiskave..predvsem velik razlog bi bila lahko pregrada...samo če G. ni ničesar nasel...GO FOT iT!!!

pa srečno....do user posted image

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2006 13:12:45   
polona25
Tudi jaz sem v podobni situaciji. Včeraj je bilo 14 dni po moji abraziji, ker je otročku v 9 tednu nehal biti srček. Splav  so mi naredili v 12 tednu.

Zdaj pa čakam na pregled pri svoji G in seveda na user posted image . Upam, da bomo čim hitreje lahko spet začeli delat na user posted image .

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2006 14:53:16   
lana38
Meni je G rekel naj počakam eno user posted image , zdaj so pa mimo že skupaj štiri in tri od takrat, ko spet delava na user posted image . Prvič sem čakala leto in pol, da sem zanosila, drugič pa 15 mesecev, pa ni z nobenim od naju nič narobe. Tako, da vidva kar začnita po prvi user posted image . Meni bi tudi bilo žal, če ne bi kar začela, ker tako treba čakati, da se pojavi user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu polona25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2006 17:09:06   
Anonimen
Sva oba že bila na preiskavah, pa je pri obema vse ok, jaz sem bila tudi na Hsg, vse kot je treba, torej je bil le čas potrebenuser posted image .Res ne vem, kaj je šlo narobe, baje se to dogaja iz nepojasnjenega razloga, marsikdaj niti ne vemo da smouser posted image .

Psiha se je hitro popravila, vidim, da sva pripravljena, ker naju ni prvič nobena panika grabila, jaz pa sem imela ves čas občutek, da nekaj ni ok.Je kar je, ne vem zakaj se je to moralo zgoditi.....Samo ne želim več dati tega skozi, ker so mi dali tisti grozno injekcijo prej za krče, ki je nisem prenašala, dve uri v mukah in bolečinah....tega ne želim več nikoli doživeti!!!!Porod ja, to je nekaj čisto drugega, na koncu dobiš user posted image  v naročje, pri abraziji pa dobiš samouser posted image .

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2006 8:53:15   
Špela100
Srček zelo mi je žal, da se ti je to zgodilo.
Jaz sem imela novembra lani tudi prazno vrečko in čiščenje v 8t5d. Zanosila sem pa po 9 mesecih.
Potem sem počakala na prvo M in spet smo delali na user posted image , zanosila sem že takoj prvi mesec po prvi M, vendar se plodek ni razvijal ok. In sem imela spet čiščenje v 10t.

Tako, da ne vem kaj bi ti svetovala po eni strani kdo ti garantira, da se bo takoj prijelo...tako sem jaz razmišljala in se bala, da bom morala čakati spet 9 mesecev in se je takoj prijelo in ni bilo uredu. Zdaj bom verjetno dobila že peto M po drugem čiščenju. Pa smo tudi začeli delati takoj po prvi M.

Morda bolje, da počakaš dve M in greš spet v boj.

Ali sem prav razumela, da nisi bila čiščena v narkozi? Da so ti inekcijo dali? Zakaj?

Pa vabim te, da se nam pridružiš na forumu zanositev, upajmo skupaj, upanje po splavu. Tam nas je kar nekaj...žal...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.8.2006 18:03:25   
Babybea
Pozdravljene!

Tudi jaz sem imela abrazijo v 14t6d ker se plod ni razvijal 28.6. Ker me niso dobro sčistili sem morala 6.7. ponovno na čiščenje. 15.7. sem imela rjav izcedek ter mogla odležat v bolnici zaradi visokega betaHCG (73 čez dva dni 45). 25. 7. to je 27 dni po prvi abraziji pa sem dobila user posted image . Sprva mi je bilo čudno, da sem jo tako hitro dobila, vendar sem bila pri G in je rekla, da je tudi oni rjavi izcedek že bil začetek user posted image . Priporočala pa mi je, da naj počakam kake 4 mesece na ponovno user posted image . user posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.8.2006 20:04:55   
Liona
Hojla srček. Tuda jaz sem imela ss v 8t5d. Srček ni utripal. Abrazijo sem imela 25.5., menstruacijo pa sem dobila šele 11.7. Joj, bojim se da to pri tebi ni menstruacija, ampak da je kaj zaostalo v maternici. Nujno k svoji ginekologinji ali ginekologu, da ti naredi UZ. Prva menstruacija pride od 4-7 tednov po abraziji, nikakor pa ne po 10 dneh, saj se v tem času nov cikel z obnavljanjem sluznice še niti ne začne. Res ti predlagam, da greš na pregled.
Drugače pa mi je moj g rekel na pregledu po čiščenju, da lahko po prvi menstruaciji že poskušava.
Srečno

(odgovor članu Babybea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2006 13:12:45   
Babybea
Oj!

Da ne bi prišlo do pomote. 15.7. sem bila v bolnici na preiskavah in takrat so mi naredili tudi UZ ter mi rekli, da v maternici ni ničesar ostalo. Po pregledu ginekologinje in po krvnih preiskavah pa so mi rekli, da lahko začnem krvaveti že čez kak teden dni. Sprva so mi hoteli narediti še tretjo abrazijo, vendar je ginekologinja to odsvetovala ter rekla, da se naj vse skupaj sčisti po naravni poti, to je z user posted image , ki jo lahko pričakujem kaj kmalu. Prejšnji teden sem pa bila še pri svoji ginekologinji, ki mi je rekla, da je verjetno tudi rjavi izcedek zaradi katerega sem bila v bolnici že bil znak prve mensruacije.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2006 19:08:47   
PIKA
Jaz sem po prvi abraziji v 9.tednu dobila M po 5 tednih. Prvih nekaj ur je bila tako močna, da sem mislila, da bom izkrvavela. Nato sem imela prvi G pregled, kjer mi je G dovolil ponovno poskušanje, čeprav je prej rekel, da bom morala pavzirati vsaj tri mesece, vendar je UZ pokazal, da je vse O.K. Prijelo se je po drugi M, nato pa zopet abrazija v 7.tednu. Obakrat ni bilo utripa. Sedaj pa sem M dobila po 25.dneh in je čisto normalna, čeprav sem zopet pričakovala poplavo. Tokrat sem se odločila, da sploh ne grem na pregled in ko bom zopet user posted image , bom G poklicala šele v 8.tednu. Dovolj imam namreč teh maltretiranj in negotovosti od 6.tedna naprej. Če pa bo takrat zopet kaj narobe (v 8.tednu se bo utrip že moral videti), bom pač šla na abrazijo že tretjič. Sedaj mi je že ravno. Že drugič sem šla v bolnišnico sama, pa tudi domov.

(odgovor članu Babybea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2006 9:53:16   
spes
Srček,naj te malo potolažim še jaz;
Praviš,da sta se "matrala" leto pa pol-midva sva delala na tem 7 let!!!!!Ja,po 7 letih nama je končno ratalo(ko sploh nisva več načrtovala in planirala-že kar nekaj časa).Pri meni so jajcevodi zelo slabo prehodni,pa endometrioza:
Lani sem bila celo na IVF,ki ni uspel.
Zdaj pa spontana nosečnost(10t)-prazna vrečka-nedelja grozljivi krči in poplava krvi(ss)-ponedeljek abrazija,.....

Jaz nisem nobenega G spraševala koliko časa naj čakam pred ponovno zanositvijo,sem pa slišala sto varjant.
Midva bova živela kot doslej,brez zaščite,brez opazovanja,štetja in čakanja na ovulacijo,...Normalno pa,da bova zdaj dva tedna po abraziji s spol.odnosi malo pavzirala.

Srček,samo nič se obremenjevat,pa bo!Če je nama ratalo po 7 letih (čeprav le za kratek čas,ampak ratalo je!)..........

Lp,Spes

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.8.2006 14:05:25   
Anonimen
Jaz ti iz svojih izkušenj ne morem veliko pomagati, je pa imela kolegica okt 05 SS, so ji rekli, da mora 4 mes počakat( z možem sta že čez 30 stara), sta počakala in probala- zdaj je v 18 tednu! Tako da jaz bi počakala, telo rabi določen čas, da si opomore, abrazija ni tako nedolžna stvar! Pa potem veš da je vsaj iz tega stališča vse v redu, ker lahko se zgodi, bog ne daj, da zanosiš in se ti SS ponovi, ker si maternica še ni čisto opomogla!

Želim pa ti, da bi že naslednje leto pestovalauser posted image !

(odgovor članu spes)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.8.2006 15:06:27   
smotka lonib
Zdravo dekleta!

Sem dons prvič na tej strani in sem brala vaše probleme s splavi. Tudi jaz sem imela že nekaj splavov. Prvega sem imela že pri 7 tednih, ko so v porodnišnici v Kranju na ultrazvoku ugotovili, da je vrečka prazna. Namesto, da mi naredili abrazijo takoj, sem se matrala celo noč s krči, nazadnje pa mi je vrečka padla na WC-ju. Grozno!!  To še ni vse. V kranju so me premalo sčistili, tako, da se potem ponovno šla v bolnišnico v Ljubljano.
Moj G mi je rekel, da naj vsaj pol leta počakal, da se telo spočije. Ponovno sem zanosila točno po enem letu, vmes pa sem imela še neke ciste na jajčnikih. Po rojstvu otroka sem doma skoraj skrvavela, ker so mi po porodu pustili v maternici del posteljice. Takrat sem si rekla, da ne bom imela nobenega otroka več. Po Treh letih pa sva z možem vseeno razmišljala še o drugem otroku. Ko po enem letu nisem zanosila, me je moj G poslal na HCG, kjer so ugotovili, da se mi je po abraziji maternica zlimala skupaj oziroma da imam notri pregrade. Moj G me je poslal h doktorju Tomaževiču v Ljubljano, kateri mi je dejal, da skušal narediti vse kar je v njegovih moleč. Po operaciji mi je rekel, da misli, da mu je nekako uspelo, dal neke tabletke in dejal, da moram čimprej zanositi. Po dveh menstruacijah sem zanosila, vendar v 7 tednu splavila, vendar je moj G videl na ultrazvoku, da abrazija ne bo potrebna, ker se mi je vse sčistilo samo, kar je zame tudi bilo boljše. Po dveh mesec sem ponovno zanosila, vendar tudi nesupešno, ista zgodba kot prej. Vsi so mi že rekli kva se matram, jaz sem bila trdno odločena, da bom skušala vse narediti, da donosim še enega otroka, četudi pri 40 letih. V tretjič gre rado, pravijo in tudi to se je zgodilo. Rodila sem deklico težko 4.880 g in dolgo 59 cm. Pravi velika proti prvemu sinku (3320 g in 53 cm). Tik po porodu pa sem spet zakrvavela in bila spet na čiščenju. Od takrat dalje sva rekla z možem, da ne bova več imela otrok. Za zaščito je mož uporabljal kondome. Pred pol leta pa jih nisva več uporabljala, ker sva pač mislila, da se mi je najbrž spet zlimala maternica, pa še menstruacijski ciklus se mi je skrajšal na 22 dni, vendar sem se uštela. Pred 14 dnevi sem ugotovila, da sem noseča. Malo sem oklevala, ker se bojim krvavitve pri porodu, vendar sem se odločila, da otroka obdržim. Me je pa malo strah, ker sem že pred enim tednom malo krvavela, tako, da sem sedaj doma in počivam. Take težave sem imela že prvi otrokih, ker sem imela planceto previo (spredaj ležečo posteljico). Strah je pri meni še vedno pristoten, ali bom donosila ali bom izgubila.

Malo za vspodbudo. Punce ne se sekirat, saj imate še šanso, da zanosite, ker zadnje čase tudi zdravniki delajo čudeže. Tudi jaz sem pri prvem splavu mislila, da bo konec sveta. Zdravnik mi je zmeraj govoril, da mati narava naredi svoje, da se ne bi rojevalo še več defektnih otrok.

Lep pozdrav in čim več otrok vam želim!        Polona

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?