|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jogurt, skuta
2.8.2006 12:00:48   
monja79
Pravkar sem iz posvetovalnice in tam so mi rekli, da user posted image  naj še vse do 10 meseca ne bi jedli jogurtov, skute (vseh takšnih mlečnih nadomestkov). Na seznamu uvajanja goste hrane, ki mi ga je dala patronažna pa lepo piše, da jogurt in skuto lahko je že po dopolnjenem 6. mesecu (dojenje dopolnjuješ z mlekom in mlečnimi zamenjavami).  

Res nisem več pametna okrog tega uvajanjauser posted image . Eni tako, drugi drugače, pa vse je kar alergeno ... ne vem, no ... kaj naj mu pa še sploh dam. Star je 7. mesecev in že tako noče riževih kašic s prilagojenim mlekom (se začne histerično dret) in jogurt je bil edino, kar je od t. i. mlečnih nadomestkov jedel. Že nasplošno to gosto hrano bolj slabo je in bi se še kar samo dojil, ampak nimava več dovolj in morava še druge stvari poskušat in jest.

Kako ste pa ve ravnale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jogurt, skuta
2.8.2006 12:06:03   
hubi
Od dopolnjenega 7 meseca dalje je jedel najprej navadni jogurt ali skuto s sadjem, potem pa še otroške sadne jogurte in kakšen Lumpi puding.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2006 12:06:15   
Anonimen
Mi smo začeli gosto hrano uvajat pri 4 mescih, pri 6 mescu sem ponudla malemu mlečne izdelke po nasvetu pediatrinje.user posted image
Mnenja so fulll različna, tako da boš težko kaj zvedla user posted image

(odgovor članu monja79)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2006 12:40:41   
Anonimen
Mi tudi to jemo že od 7.m. A je imel tvoj user posted image  mogoče kakšno alergijo ali občutljivo kožo? Mogoče vama pa je zato tako svetovala.

Probaj pa bosta videla, kako bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2006 13:49:24   
nana 27
Pediatri se pa res ne znajo poenotit v mnenjih user posted image  Nam je pri pol leta rekla, da lahko jemo navadne jogurte in skutke. Do takrat je zagovarjala strogo dojenje. Na zadnjem pregledu pri devetih mesecih je rekla, da naj bo na adaptiranem mleku do 18. meseca user posted image  Od šestega meseca lepo je navadne jogurte in ni nobenih težav. Kuham mu po občutku. Riževih kašic ali doma kuhanega gresa in podobnega ne mara, zato je jogurt super nadomestilo. Včasih pomljaska tudi puding ali pa v jogurt vmešano sveže sadje.  

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2006 14:02:20   
BLAŽIKA
Tudi mi smo pri šestih mesecih že veselo papali jogurte in skutice in ni bilo nobenih alergij.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2006 14:54:53   
cmokec
Jaz sem ravno danes praševala pediatra, kolikmleka mora popiti 9 mesecev star dojenček. Pa mi je dejal, da ni predpisane količine, ker je že tudi druge mlečne jedi. Potem me je pa prav vprašljivo pogledal in sem mu povedala, da je jogurte in skuto, pa mlečni gres, ... od 7 meseca dalje in je njen najljubši obrok poleg sadja. Sva bili pohvaljeni.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.8.2006 15:05:39   
monja79
Zaenkrat ni imel še nobenih alergij ali občutljive kože; tudi ko sem mu že dala jogurt, ni bilo opaziti reakcije. Jaz mu bom kar lepo še naprej dala jogurt in skuto; teknejo mu, reakcij pa tudi ni bilo opaziti. Če mu to paše, bo pač to jedel; nekaj pa tudi mora jest, al kakouser posted image  Se mi zdi, da mu tako zelo škoditi jogurt in skuta tudi ne moreta.

Mah, vedno pridem slabe volje iz posvetovalnice ... saj kar naprej neki "narobe" delamuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.8.2006 15:29:32   
monja79
No vidiš, eni tako, drugi drugače o dojenju in uvajanju; mi pa potem čisto zmedeni user posted image  in zmešani. Bomo kar lepo jedli jogurt še naprej. Če ste bili vi pohvaljeni, se bomo mi potolažili s tem, da bi bili vsaj pri vaši pediatrinji pohvaljeni, če že pri naši ne.user posted image user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.8.2006 15:53:07   
nova_mamica
midva tudi ze jeva skutko - najraje fruchtzwerge ali roby iz spara pa jogurt pa ni nic narobe - od 7 meseca naprejuser posted image

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.8.2006 18:34:43   
pat
oj!
jogurte in skutke se lahko je že od 6. meseca naprej - čeprav je mlečni izdelek;samo s mlekom bi se naj počakalo do 1. leta.
naj živijo jogurti  !user posted image mi smo stari 7 mesecev in ne vem kaj bi brez njihuser posted image

(odgovor članu nova_mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.8.2006 20:43:25   
Aleksandra
Probaj mu narediti kosmiče z riževim mlekom. Tudi naša Lara prilagojenega mleka ne mara (meni to grozno smrdi), z riževim mlekom pa vse z velikim veseljem popapcamo.

LP
Sandra

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.8.2006 21:06:12   
ALINA55
Jaz mu dajem skute in jogurte ter pudinge od dopolnjenega šestega meseca dalje, seveda po nasvetu pediatrinje.
Tudi naš ni maral kosmičev na adaptiranem mleku, zato mu še zdaj dajem Milupine mlečne kašice, ki jih obužuje. Poskusi, mogoče mu bo teknilo.
Glede mleka pa tako. Ko sem bila v posvetovalnici pri devetih mesecih mi je pediatrinja rekla, zakaj mu še ne dajem kravjega mleka. Ko sem rekla, da bom počakala do enega leta me je začudeno pogledala in rekla, da je že dovoj star za kravje mleko in naj kar začnem.
Jaz bom raje še počakala ter okrog enega leta začela z mlekom pripravljat kosmiče.
Zdaj pa vedi, kaj je prav in kaj ne user posted image .

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.8.2006 21:22:36   
Anonimen
Navaden jogurt in skuta sta med najboljšimi mlečnimi izdelki. Za nekaj okusa lahko vanju vmešaš sveže sadje.

Najprej sva ji dajala tiste otroške skute, potem pa sem v nekem članku prebrala, kako zdrav je navaden jogurt.

Od takrat je dnevno na sporedu in res ga poje, mljask mljask user posted image

(odgovor članu monja79)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
4.8.2006 14:58:20   
Peli
Jaz sm Aljažu dala jogurt in skuto pri 5 mesecih, ker ne mara mleka in je rekel pediater naj probava z drugimi mlečnimi izdelki, rekel je da lahko je tudi domačo skuto in kravje mleko - če ga le hoče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?