Anonimen
|
... sta ga začela mal "srat" On je star 58 let in že nekaj časa dela samo 4 ure (ostalo penzija) in zdaj je še celo na bolniški oz. dopustu, ker je bolan. Kaj točno mu je, ne vemo, ker niti noče o tem govorit. Samo se že takoj vidi, da poleg astme, sladkorne in ne vem česa še, ne štima še nekaj drugega. Glede na to, da je zdaj cele dneve doma in si nima kaj za začet (dela pa res čisto nič, nič od nič - leži na fotelju in gleda tv, niti malo se mu ni za razgibat), pa je začel še pit. In to tako, na skrivaj... Zdaj pa tona tabet in alkohol - ni najboljša kombinacija S taščo imata tak čuden odnos, noben ne sme kam brez drugega, vsepovsod supaj... In tukaj se zatakne. Ker sta se en na drugega tako oklepala, sta posledično ostala brez prijateljev (no, tast bi si še našel kakega pivskega kolega), ona je čisto sama. Nasploh sta res dobra, se trudita za nas ostale (čeprav se tako ne bi bilo treba), samo zdaj imata res krizo. Tašča napihuje krizno stanje ker je obsedena z (edino) vnukinjo in bi jo najraje imela 24/7 pri sebi, drugače je slabe volje, užaljena in sitna. Tast si nima kaj za začet in ga pije v kleti, na skrivaj in to tudi, kadar je tašča doma. Zadnji čas se to dogaja kar pogosto - prepogosto, kar seveda precej škodi njegovemu zdravju (dvakrat je celo skup padel). Zdaj pa tako, meni je grozno, da se jima to dogaja, ker če bi tašča nehala biti tako obsedena z vnukinjo, bi mogoče tudi med njima bilo kaj boljše... Po drugi strani me je strah za tasta, ker si uničuje življenje, ker ne skrbi za zdravje. Občutek imam, da si sama ne znata pomagat. Ampak, če jima nihče ne bo ???? Rada bi nekaj nareedila, ne jaz, moj mož, pa sva čisto obupana, ker samo gledava, kako hodita dan za dnem korak navzdol. Mož se jezi na mamo, samo tako, pri nama doma, da samo jaz slišim, njej pač nič ne reče... Zaenkrat smo še vsi štirje tiho (sinova + dve snahi), samo sami pri sebi vemo, da to ni to. Je to res samo stvar njiju dveh, ali se lahko mednju vmešamo tudi mi (oz. sinova), ki nas zanju skrbi???? Škoda se nam zdi, da prihajajo dnevi, ko k njim ne moremo, ker je spet prišel en tak alkoholni dan, ko se pa imamo drugače prav fino
|