|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok , navezan na mamo 100/H
31.7.2006 19:24:20   
Anonimen
Ja..vglavnem.Mali je star dobro leto in je nor name.Atija je do zdaj bolj malo videl, babice in dedke pravtako.Nimam ga komu dat , da bi se malo družbe navadil, in zdaj je prišlo do tega, da se joče takoj ko grem stran, za mano hodi na stranišče,ko koham stoji ob meni,..

Kak nasvet mogoče?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok , navezan na mamo 100/H
31.7.2006 19:36:32   
polona2
Večkrat ga po minutko puščaj samega, skoči na wc, potem to minutko izvajaj tudi na obisku pri babicah in dedkih. Pa podaljšuj jo. Pa ne poslavljaj se vsakič, ko skočiš na wc, zamoti ga in pojdi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2006 19:50:13   
sasa
to bo minilo samo od sebe in sploh ni odvisno od tega, koliko je otrok navajen drugih ljudi. vsak malcek da v milejsi ali hujsi obliki cez fazo "mamitisa", ki je pravzaprav posledica njegovega psihicnega odrascanja. ce poenostavim gre za to, da se zave tega, da mati in svet nista del njega, kot je preprican na zacetku. tako da ni panike. ne bo se te drzal za krilo do sole:)

sa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2006 19:53:03   
Olivija
Pri nas je bilo zelo podobno,pa je imela vedno dosti ljudi okoli sebe. Včasih se mi je prav obešala na noge in vreščala, če jo je kdo drug vzel. Mi je bilo takrat prav hudo za mojega user posted image , ker se je res ful trudil okoli nje. Pa je tudi ta faza minila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2006 20:10:55   
mamči
Pri nas imamo ravno tako fazo, pri 11.5 mesecih, pa je malček vedno v stiku z drugimi ljudmi. Ampak trenutno je vse samo "mama". Tako fazo smo že dali skoz pri starejšem sinu, mali je pa še veliko bolj name navezan.
Naredit ni kaj, naš se splazi povsod za mano od wc-ja do hodnika, skratka ni kjer ni. Samega in jokajočega ga ne puščam, pač sem se navadila, da ga zraven vzamem, oz. da on priplazi  za mano.
To je čist normalna faza, ki jo otrok preraste pogosto ko shodi, pa pol raziskuje in se ukvarja z okolico. Lahko pa, da traja še dlje.
Očitno mu največ trenutno pomeni mama in nesmiselno se mi zdi, da bi ga nalašč nekje samega puščala in v nekaj silila. Čez par dni grem v službo, pol bo pa itak šok za njega in za mene, tako da se cartama vsak prosti trenutek.
Se mi zdi pa možno, da je nate še bolj navezan, če je res samo s tabo, vendar naš še pri babici ne vzdrži včasih več  kot 5 min, pa smo v isti hiši.

Sama presodi po občutku, pa ne boš nič narobe naredila. Če se ti zdi prav, ga pusti pri komu za kako urico  da se navaja ostalih ljudi, če ne pa pač sprejmi njegovo željo po tvoji stalni prisotnosti,  ker to zdaj rabi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2006 21:19:36   
Anonimen
Postopoma in z ljubeznijo ga navadi, da poleg tebe obstajajo še drugi ljudje.

Ločevanje od mame se začne v mamini in ne otrokovi glavi. Ko si boš ti zaupala, da mu bo dobro pri drugih ljudeh, bo otrok to čutil. Če boš ti "panična", bo čutil prav tako.

Odloči se, potem pa vztrajaj, da bo otrok redno v drubi drugih ljudi. Če imaš možnost, ga vsak dan pelji v določeno drubo, najprej za kratek čas, potem postopoma več. Naj vama spoznavanje in druženje z drugo osebo postane prjeten ritual.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2006 23:05:41   
mammy26
Sin je sedaj pri svojih 7 letih malo manj privezan name, medtem ko obe hčeri 5 in 1 leto, sta pa privezani name z železno kuglo, ki je ni mogoče sneti dol. In to ne samo 100/h ampak 25h/dan, ne samo 24h/dan.

A tko pač je. Mame smo pač zakon. Upam samo da bo bolje, ko bosta večje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.8.2006 7:45:17   
SaaS
Tudi mi smo dali to fazo skozi, tam nekje pri 11,12 mesecih. Mami mami.... Tudi na stranišče je šel z mano. Očija res ne vidi toliko kot mene, in za tolažbo sem vedno jaz. Se kar veliko čuva pri babicah, ampak vseeno pride do tega mami, mami..
Zdaj bo star 21 mesecev in je čez poletje z mano doma, ni v vrtcu. V tem času se mi spet zdi, da se je zelo navezal name. Sem pa ugotovila, da če jaz grem je jok in stok maaaaamiiiiiii, maaaaaaamiiiiiii! Če pa pride kdo ponj, na primer tašča gor in ga pelje ven, pa samo da ga vpraša, če gre z njo, mali že vpije: čevlje gor, čevlje gor, adijo mami, adijo mami. Če gre on stran od mene pa nobenega problema - adijo mami.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.8.2006 8:08:42   
muki1
Ja, tudi moja hčerka je tak navezana name, da kar boli. Res ne vem, kaj naj naredim, nonstop se me drži za krilo. Ko gre k babici ali kaj, je čisto okej, ko pa pridem po njo, se me drži za krilo in niti na WC več ne morem brez nje user posted image . Pa je stara že 27 mesecev. Pride faza, ko malenkost popusti, pa jo spet prime. Ne vem, če sem kaj naredila narobe pri vzgoji, ali pa je taka nežna dušica. Namerno je nikoli nisem nase tak navajala. Očeta včasih sploh ne šljivi, sicer pa mislim, da bi se v takem primeru naši dragi morali sami malo bolj angažirati. Malo več truda vložiti v animacijo otroka, pa bi se dal kaj pregovoriti. Moj se je zadnjič, kao, zmenil z njo, da gresta v kopališče. Mala je ves čas vedela za ta dogovor in se je tudi strinjala, pa še govorila je, kak se bosta z atijem peljala po toboganu itd. Ko je prišel čas za odhod, ji je rekel, češ, pridi, da se zrihtava in greva, potem pa v jok, češ, jaz bi pri mamici ostaaaaalaaaaaaaaaaa.
Moj dragi se je kar lepo vdal, ker baje noče z njim, kaj naj jo zdaj vleče?
Pffff, mislim, da mu je tako ustrezalo. Mogoče bi jo potem morala jaz prisiliti, da gre, sigurno bi tam bilo vse okej, bi se do kopališča umirila in bi uživala, ter preživela lep dan z očetom. Ampak saj je on verjetno tudi to vedel.
Tako, da..........

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.8.2006 10:19:14   
kati*
pri nas je bilo tudi tako obdobje (trajalo kak mesec dni) in verjetno bo še kakšno. Samo da me ni videl, je začel jokati in se potolažil le, če me je zopet videl ... se mi pa zdi, da je bolje, če greva malo ven med ljudi. Pokliči kako kolegico, ki ima tudi otroka in pojdita kaj ven in naj se igra z njim. Lahko gresta sama kam ven, kjer je več ljudi. Glede na njegovo starost - kaj pa vrtec?

lp, K

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.8.2006 14:36:21   
SISI25
PRi nas je isto pa imamo dvojčka. vsepovsod hodita za menoj, tudi na wc, vse moram jaz naredit, ker ati ne sme (ju previt, dati za jest, ju uspavat....) Kamorkoli se premaknem greta za menoj....
Upam, da bo kdaj boljše, jaz ju poskušam zamotiti s čim in vmes grem stran, ampak takoj ko vidita da me ni me že iščeta vsa v joku. Če ju pustim pri mojih starših je vredu, ampak ju morata tako zamotiti, da niti ne opazita da sem šla,  ko pridem nazaj pa spet vse na novo.
Najhuje je ko se kar tepeta za mene, se prerivata, odrivata, roke stran vlečeta.
Je pa res, da če je kakšen otrok kje pa greta in se lahko z njim zaigrata in tudi če nisem ves čas zraven me ne pogrešata takoj.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.8.2006 15:12:47   
Urška*
Joj, kako mi je to znano.user posted image  Moj Žan je tudi fuuuuul navezan name. Star je pa 19 mesecev in bi lahko rekla da je tako že od samega začetka. Jaz sem že razmišljala, kje sem ga "polomila" pri vzgoji, pa sem nekako ugotovila, da sem naredila napako, da ga nisem nikjer puščala v varstvu pri babicah, teti,...Pač ni bilo potrebe po tem. No, razen če sem imela kakšen nujen opravek, kjer ga pač nisem mogla zraven vzet. Edino ko sta moja mama in sestra pri nas, takrat pa jaz nisem več zanimiva. Ju obožuje.
user posted image

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

ime
SINEJA

Aljaž (45%)

Blaž (31%)

Tjaž (24%)

Število vseh glasov: 272

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!