|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   je, ampak se ne redi
31.7.2006 9:32:40   
piščanc
No, ko sem že mislila, da sem preživela najhujšo krizo s tjašo v neješčosti, smo treščili ob nov izziv. žiga normalno je, ok, ogromno ne, ampak po mojih merilih čisto zadovoljivo. danes na sistematskem (18 mesecev) ima 8.600 gramov in 74 cm? zdravnica je rekla, da naj mu damo bolj kalorično hrano, ampak meni se zdi da res veliko poje (več kot 5 let stara sestrica), je tudi zelo živ in zelo samostojen. seveda ob 7h zjutraj tud slučajno ni hotel zlagati kock, gledati knjigice itd. zato moramo spet na pregled septembra user posted image

Baje je 2 kg pod povprečjem in ja, spet se sekiram. v bistvu najbolj zato, ker on je, samo redi se ne. kaka normalno, zanima pa me ali je možno, da je kaj narobe s presnovo, da ne dobi vseh snovi??

ali ima katera podobne izkušnje? upam, da bo kmalu minilo. je bil pa tudi precej bolan (hitro se prehladi), kar pa se je izboljšalo z vitaminskim dodatkom. kar me spet čudi, ker najraje je sadje.

oh, ja. sej bo bolšuser posted image

iz malega zraste veliko
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: je, ampak se ne redi
31.7.2006 11:22:39   
k1
uf piščanc, tole pa je malo. kaj ti zdravnici nič ni svetovala?? probaj mu dajat kako redilno hrano.

naša se je rodila z 1 kilo pa ma pri 18m cca 11 kg in velika okol 80.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2006 13:26:42   
darjatimci
Da ne bi preveč pametovala,ali nisi enkrat omenjala neko alergijo.Alergiki se bolj slabo redijo,naš fant je bil marca star tri leta in tehta 13,5kg.Lahko pa je še kaj drugega,to bi mogel že potem pediater ugotavljat,kaj je na stvari.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2006 13:39:37   
Anonimen
Malo čudno se mi zdi, da ti je rekla, da je prelahek.
Blaž je imel od 10-ega meseca pa tja do 16-tega meseca 9-10 kg, pa ni noben rekel, da le prelahek. Prej mi je rekla, naj bom vesela, da ni tako težek, saj je veliko otrok že zgodaj predebelih.
Sedaj ima že slabo leto približno 12 kg. Star je pa 30 mesecev. Pa vse je, najraje ima juho in solato, krompir in meso.

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2006 14:07:29   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: darjatimci

Da ne bi preveč pametovala,ali nisi enkrat omenjala neko alergijo.Alergiki se bolj slabo redijo,naš fant je bil marca star tri leta in tehta 13,5kg.Lahko pa je še kaj drugega,to bi mogel že potem pediater ugotavljat,kaj je na stvari.

imaš prav, sicer potrjene nima nobene alergije, ampak je občutljiv če je preveč alergene hrane.

mogoče se res premalo redi, ker slabo vsrkava hranilne snovi.  malo sem morala pojamrati user posted image .

sicer pa so ti pediatri res včasih na glavo postavljeni, druga zdravnica je nadomeščala žigovo pediatrinjo in kljub temu, da je prebrala, da se mora izgobati mlečnim izdelkom, je predlagala, da naj mu hrano naredimo bolj kalorično tako, da domam kislo smetano user posted image . no žiga je itak ne mara, toliko o njenih predlogih.

jeseni gremo še k alergologu na kontrolo, pa bom tam več vprašala glede pridobivanja teže

iz malega zraste veliko

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2006 14:30:27   
*goldfish*
Praviš da tvoj sin rad je, ne redi se pa ničuser posted image

Res je nekam lahke sorte, pa malički tudi, ampak zakaj za vraga že prej ni zdravnica ukrepala. Moja zdravnica je ful občutljiva bila, da se pri pol leta mora porodna teža podvojiti, pri 1 letu pa potrojiti....
Moj sin se je tudi tako majčken in droben rodil, pa gramčki so tako počasi lezli gor, pa vendar ima zdaj čez 11 kg in 82 cm, še ne pri 18 mesecih. (porodna: 2860g in 47cm)

Je pa on bil bolj izbirčen in ni hotel poskusiti nove jedi za user posted image . Pa sem mu kupila sirup Kindervital in je postal čisto drugačen. Je vse, kar pride pod roke (razen zelenjave in sadja), pa tudi pri teži se pozna.
Poskusiš lahko kupiti sirup, izgubiti pa nimaš ničuser posted image  Ker sirup tudi krepi imunski sistem. In ima milijon vitaminov.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2006 14:32:39   
tins
Piščanc- mi smo na istem, oz. je moja 14-mesečnica še večji drobiž: ima 7,5 kg in 70 cm. Je tudi še kar zadovoljivo, popije ogromno mleka, ampak ji ne gre ne v dolžino ne v širino. Imamo pa tudi mi suspektne alergije.
Zdaj pa tako: mi smo že bili na kontroli pri endokrinologu (zaradi blagega zastoja rasti), kjer so naredili v enem dnevu cel kup preiskav, ampak izvidi so bili vsi OK. Povprašaj malo pediatra, če se mu zdi smiselno, da bi to opravili tudi vi.
No, potem sem našega pediatra vprašala še, če bi šli mogoče še na gastro preiskave (presnovne motnje, itd), pa je rekel, da nima smisla, ker, če odvaja redno in normalno in pa !če sta telesna teža in višina proporcionalni!, potem so te preiskave nesmiselne.
No, meni se močno zdi, da tvoj mali ni presuh, ker je tudi precej nizek, tako da se ne obremenjuj preveč, bi ti svetovala.
Če te še kaj zanima kar vprašaj, drugače pa glavo gor in LP

< Sporočilo je popravil tins -- 31.7.2006 14:33:28 >

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2006 14:46:53   
žaba
Naš je tud lahko kategornik, pri 28 mesecih ima malo več kot 10 kg in visok nekje 90 cm. user posted image  Je pa včasih več kot pa jst. Zjutraj poje čist konkreten zajtrk - 2 rezini kruha po tamalem in potem malca in kosilo -  vse od juhe in potem še meso in prikuhe. Pa potem popoldne spet malca in spet konkretna večerja. Krožnike ima vedno napolnjene najmanj do roba in po večini vse poje. Tud kakšna kinder čokoladica vmes pade in razna peciva, ampak na KG pa nič. Kadar je v vrtcu potem ko pride domov poje še kompletno kosilo in potem čez tri ure že večerjo. Vmes pa še kake prigrizke.

Nisem več tak pametna kaj naj mu še dam ja pojest.

Sicer je tud skoz aktiven, sploh sedajle poleti ko je večina časa zunaj.

Nas je pa sedaj tudi zdravnica poslal na gastro preiskave, ker je ob zadnji virozi ko je zbolel rekla, da bi se mogel več zredit.

A mora otrok pri teh Gastro preiskavah ostati noter v bolnici. Mi imamo namreč rok konec avgusta in me malo zanima kako to kej poteka. Neki so rekli, da mu bodo pregledali blato in kri, me pa zanima če še kaj drugega?

Včasih smo res na koncu zaradi teh kg, ampak se ne damo a ne!!!user posted image

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2006 16:10:25   
piščanc
no sem vesela, da nisem edinauser posted image

septembra gremo na kontrolo k alergologu, bom omenila, ampak kakšne panike ne mislim delati po nepotrebnem. saj raste in redi se tudi, samo po svojih merilih.

imamo pa že večjo punco, ki je bila tudi taka, majhna, suha, no zdaj pri 5 ih letih je pa prerasla vse vrstnike. samo ona je tud jedla bolj malo in je bilo to za pričakovati.

dajem pa mu sirup sanosvit z železom (res pomaga pri prehladih), mogoče bomo prešaltali na kindervital, sem že slišala, da potem začnejo več jesti

iz malega zraste veliko

(odgovor članu žaba)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2006 21:25:47   
Anonimen
Kaj pa drugače, je zdrav, živahen, zadovoljen?

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?