|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
30.7.2006 12:32:01   
DrejcDrejc
Doma imamo skoraj štirimesečnega razgrajača, pa se mi je nabralo lep kup vprašanj. Izkušene mamice, prosim za pomoč! Vam so to že banalna vprašanja, mene pa žrejo od znotraj in mi ne dajo spati… SOS!
 
1. POTENJE; TEMPERATURA
Kadar miruje, je normalno topel, ko pa nekajkrat pobrca, postane vroč in se začne potiti. Vem, da je v vročini to normalno, otrok se pač hladi skozi glavo, pa vendarle… je to normalno, da je v tem trenutku še normalno topel, čez minutko pa že prav goreč in  moker?
 
2. NEMIR, TEŽKO ZASPI, VELIKO TEČNOBE
Do pred kratkim z njim ni bilo nobenih posebnih »težav« - malček se je znal sam zaposliti z igračkami na loku ali vrtiljakom in to je lahko trajalo tudi po eno uro. Bil je relativno dobre volje skoraj ves dan. Tudi zaspati je znal sam, lahko si ga položil v posteljico še budnega, samo rahlo zaspanega, pa se je sam pomiril in zaspal. No, zdaj pa se je vse obrnilo… Spi samo še ponoči, s tem da mi zaspi na dojki, in zmore lepo svojih 8 ur (moram potrkat, da to zna že skoraj od rojstva). Podnevi pa običajno zakinka po pol urce, redkeje več, pa čeprav se mu vidi, da je zaspan, sploh proti večeru. Ne vem, kaj ga zbudi, ampak kr siten postane… Preprosto se zamoti z vsem kar je okoli njega, vse ga zanima in ne more zapret oči, pa če je še tako siten in zehajoč. Je pa velikokrat siten in jokav. Vse bi bilo vredu, če ne bi proti večeru postajal že prav hudo siten. Takrat mu že nič ne paše, cel je že prenapolnjen z dogajanjem, hkrati se smeje in joče, katastrofa za moje živce, saj ga ne morem z ničimer uspavati, dokler ni ura vsaj 10 zvečer, ko mi počasi zakinka na prsih, pod pogojem, da je sploh kaj lačen. Ves čas se je treba ukvarjat z njim, saj je precej težaven, spreminjati okolje, se vozičkati, nositi na rami, igrati enkrat tako, drugič tako….  Obstaja kakšen recept za uspavanje ali vsaj umirjanje otroka??? Če bi se čez dan vsaj nekaj naspal, bi bil gotovo veliko boljše volje.
Bila sem že vesela, kako se moj otrok zna lepo samozaposliti. Zdaj pa upam, da ima le eno obdobje, ko se ne zna, ker je pač preveč dražljajev iz okolice, ki ga na novo zanimajo. Pa vseeno me je strah, da ga bom »razvadila« zdaj, ko mu moram ves čas posvečat pozornost, da se bo tega navadil… groza me je ob misli, da nimaš niti urce časa zase! Pa razmišljamo o dopustu… Res imam rada svojega otroka, ampak zame bi bil edini pravi dopust en teden popolnega izklopa na kakšnem potovanju – brez otroka, samo z možem, da si napolniš baterije. En teden morja – komu na veselje? Saj bo enako kot doma, le morje bo tam in še več gneče, ki bo otroka tako zaposlila, da spet ne bo podnevi spal in bo popoldne že prava tečnoba… Grozen je občutek, ko ti kontrola uhaja izpod rok, ko otroka ne obvladaš več, ko nastopijo dnevi, ko se moraš ti stlačit v njegov urnik, ne pa on v tvojega. Porodniška je 24 urna služba, svaka čast tistim, ki zmorejo po več otrok hkrati, pa se jim ne strga… Pa tako je luštno bit mama, in hkrati tako prekleto naporno…
 
3. KOLIKE??
Večerna tečnoba – ja, to poznamo že dolgo, malček je nejevoljen, utrujen od dogajanja, zvečer običajno tudi kaka in to mu je zmeraj projekt, ob katerem je potrebna slaba volja, včasih še jesti ne more zaradi vsega tega, le kopanje je tistih 20 minut, ko je vse lepo in prav. No, pa nič ne de, malček pojokca, postoka, pa se ga da nekako pomirit in v končni fazi zaspi. Včeraj pa… imeli smo piknik, polno ljudi, čez dan je nekaj podremaval v vozičku, ampak je zmeraj nekdo delal buc buc vanj, poleg tega sem prvič jedla nekaj svinjskega mesa… in sklepam, da ga je od tega tudi nekaj zvijalo in da se mu je nabralo čisto preveč vsega in je zvečer pred kopanjem planil v tak jok, kot bi ga iz kože dajali. Kopanje ni nič pomagalo in nobena tolažba ni prijela, za nekaj sekund je pomagalo, da je strmel v curek tekoče vode, potem pa znova in ves čas in to je trajalo dobre pol ure, neprekinjen kričeč jok, ki ga ni znal ustaviti… Groza me je bilo, najraje bi se pogreznila v zemljo in nikoli ne bila mama, ko mi je bitjece paralo srce s svojim neumornim kričanjem! Nisem še doživela česa takega in ne predstavljam si, kako zmorejo to tisti, ki imajo vsak večer »kolike« na sporedu. Katastrofa!!! Baje po petih minutah otrok ne ve več, zakaj sploh joče in joče samo še zaradi joka… in malček se je le počasi ustavil, ampak je tako hlipal, da ga je vsakih nekaj sekund kar streslo, kot bi imel kakšen krč, od utrujenosti mi je zaspal na rami.
Je možno, da se otrok tako nasiči celega dne, da na koncu izbruhne v tako hud jok? Seveda takoj pomislim, da ga mora kaj boleti, da je bolan, da je nekaj hudo narobe… ampak vendarle, ko berem, da eni otroci vsak večer celo po več ur tako jokajo…??? Haloooo??? Kaj je mati narava tako krutega naprtila tem malim bitjecem, da jih požene v tako strašen jok?
 
4. KOLIKO POJE NA PRSIH
Ko berem, koliko popijejo zalivančki pri tej starosti, si ne morem predstavljat, da bi lahko moj otrok pri prsih toliko pojedel. Zjutraj ima še recimo dva mirna in normalna obroka, potem pa čez dan precej manj je, pa ga poskusim večkrat pristavit, pa nič kaj ne pomaga, včasih ga vse skupaj spravi v jok, tako da sklepam, da preprosto pač ni lačen. Sploh zvečer včasih sploh noče jest, ker ima že polno glavo vsega in je samo siten in utrujen in bi rad samo zaspal, pa mu ne uspe, dokler ni prava ura… Glede na to, da nimamo problemov s pridobivanjem teže, imam očitno s hranjenjem probleme samo jaz, otrok pa ne… Pa vseeno… Je možno, da se otrok z nekaj požirki dovolj naje??? A v tej starosti naredi en požirek veliko večji, kot pred tedni? Sploh si ne predstavljam… Včasih pa recimo noče dojke, flašo pa spije. Ampak tu je maksimum 100 ml, kaj več je že znanstvena fantastika. Po tem sklepam, da na splošno tudi iz prsi poje malo – da poje po moje polovico »predpisane« količine za to starost… Je pa res, da kaka v povprečju enkrat na dan. Rada bi slišala mnenje tistih, ki so tudi imele neješče malčke – a so se normalno razvijali, je to okej…?
Naj omenim, da ne mara niti čaja in vode, sicer zdaj že popije po par požirkov, vendar nikoli ne spije niti pol deci čez dan. Polulan je redno, le zjutraj je prva plenica skoraj zmeraj suha.
 
5. KOMARJI, KLOPI
Doma smo sredi narave, pa čeprav se ne vozičkamo po gozdu, sem že našla na malčku klopa. Upam, da ni bil s čim okužen… Saj pri malčkih velja enako kot pri odraslih, a ne? Če se pojavi madež, takoj k zdravniku, sicer pa … se pač zgodi.
Eno jutro je imel na roki štiri rdeče pike – predvidevam, da si ga je lepo privoščil en komar. Zdaj mu vklopim tisto zadevo, ki izpareva tekočino, pa me zanima, če je lahko zanj to kako škodljivo. Ali je bolje uporabit tiste lučke, ki oddajajo ultrazvok?

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
30.7.2006 12:53:17   
mia-2
1. Po moje je to čist normalno naš ima iste probleme.Včasih mu glavica kar žari ampak vročine pa nima.A vaš tudi niuma vročine?Če ne potem je vse ok.

2.Po moje je to samo obdobje.Naš je vedno šel spat sem brez uspavanja.Pri 4, 5 mescih ga je nekaj prijelo da pa on ne bi šel več sam spat-je blo isto kot pri vas.No to je trajal do 7 meseca od takrat pa spet hodi sam spat kot prej.

3.Po moje niso bile kolike.Bolj bi rekla da je bil pod vtisom celega dne.Našemu se je tud to dogajalo če je videl preveč ljudi, dogodkov,in če tisti dan ni veliko spal.Zvečer je vpil kot nor pa še ponoči se je včasih zbudil.

4.Na to ti ne znam čisto odgovoriti ker sva se dojila samo en mesec.Ampak dokler sva se, je bila vsakič ko sva se previjala plenička pokakana.Sicer pa naš tudi na stekleničko ni pojedel veliko; pri 4. mesecu 120 ml ampak je imel kak obrok več.Sedaj pri enem letu tudi ne poje veliko ampak ga ne silim dokler normalno pridobiva na teži.Če veš normalno pridobiva na teži mislim da se nimaš česa bati.Pač ma drugačen ritem hranjenja.

5.Lučke na ultrazvok ne pomagajo nič!Preizkušeno!Nam pomaga samo Baygon kjer izpareva tekočina; res pa je da imamo okno priprto da ni ta tekočina preveč koncentrirana v zraku.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
30.7.2006 13:31:44   
total
Vse to kar si napisala je del življenja,ki ga ima vsaka mamica izmed nas.In vse se srečujemo z istimi težavami,ena mogoče več ene manj. 4 mesečni otrok rabi mamico 24 ur na dan in boš videla,da kasneje te bo še 2x več potreboval.Napisala si da spi celo noč,ko bi vsaj moj bil tako,pa ni pa je star 22 mesecev,pa si rečem bo že.Potem pa pridejo zobki in druge težave pa spanje ni.....Jaz si ne predstavlajm dopusta brez otroka,življenje se spremeni in nisi več sam,imaš še enga človeka ob sebi,ki ti pomeni vse. Glede hrane in kolikov so pa otroci različni in mu pomagaš na vse načine če jih ima,ker je to za user posted image  prav zoprno.Glede klopov pa bodi previdna,ker je za tako majhnega še posebaj nebarno,za komarje pa dej na okno merežo pa bo bolje.
Manj se boš obremenjevala bolje bo zate,tudi otrok zraste in gre in smo zopet sami,takšno je pač življenej.Jaz rečem manjhno otroci majhne težave,veliki otroci velike težave,ampak živiš samo enkrat in uživaj.Lp

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
30.7.2006 13:47:26   
Gina
Uf, toliko si napisala, da sem se komaj prebila čez. Ne vem pa, če sem si vse zapomnila.

1. To je čisto normalno, nič skrbet okrog tega.

2. Tudi to je čisto normalno, sploh za obdobje po 4. mesecu. Nekateri otroci rabijo veliko varnosti + ne znajdejo se še v tem svetu. Ko je siten, ga vzami v naročje, stisni k sebi, ali pa malo nosi okrog. Saj se navadiš vse počet z otrokom v eni roki. Se ne hecam. Ko bo dobil dovolj varnosti, bo pripravljen se tudi sam zabavat. Vsak otrok enkrat to fazo skozi da. Nekateri kot majhni, drugi kasneje. Moja dva fanta sta bila oba točno taka, kot opisuješ, deklica pa ne. Se je prvo leto ful sama zamotila. Ampak....ko je začela okrog hodit, pa je ni bilo ravno tako ničesar strah, je počela take neumnosti, da si jo moral ves čas veliko bolj imeti na očeh in se ukvarjati z njo, kot ti zdaj z dojenčkom. Bilo je pa vse skupaj strašno nevarno in resnično mnogo bolj naporno za starše, kot če otročka 7kilskega po rokah vlačiš cel dan.  Boš videla, to obdobje mine. Več ko ga boš crkljala, prej bo čutil varnost, ne mu tega odvzet. Ne znajde se še tvoje dete v tem našem čudnem svetu, nič drugega ni. Ne izsiljuje te nalašč. In ne moreš ga razvadit. Misli si, da se je luštno crkljat in da ne veš,kdaj se boš naslednjič lahko stisnila k taki mali štručki, ki rabi samo tebe. Saj v bistvu ti ga ni treba potem ure in ure nosit. Nosi ga 10 minut ali manj in ga odloži - saj bo pozabil medtem, da mu ni bilo všeč v lupinici. Ali si pa prinesi voziček v kuhinjo. Jaz sem včasih z nogo guncala voziček, pa lupila krompir. Saj ni tako hudo kot se sliši. Aja, ko bo pa hotel biti sam, ga pa kar pusti samega ves čas, ko to hoče in je s tem zadovoljen. počasi se bo navadil.

3. po moje niso bile kolike. Ali pa tudi. Samo ponavadi se otrok pri kolikah zvije skupaj od krča. Potem pa to traja minuto, dve, tri ko se dere ker ga tako zelo boli, potem pa kar naenkrat krč neha in otrok neha jokat. In čez pol minute spet. Se skrči.... Meni je zgledalo kot popadki pri ženskah. Meni so otroci takole sitnarili, kot opisuješ, kadar so bili zelo utrujeni ali ko nisem imela dovolj mleka pa so bili lačni ali ko so bili preveč razdraženi od preveč zunanjih dražljajev.
4. otroci jedo zelo različne količine. Naš ta mali je pojedel že v porodnišnici čez 120user posted image , ta srednja je jedla pri 4. mesecih okrog 40ml na obrokuser posted image user posted image . Oba sta imela pri enem letu skoraj iste kile in velikost. odvisno je torej, koliko človek kuri. Če kuri slabo, mu zadostuje čisto malo hrane, če kuri zelo dobro, porabi ogromno hrane.
Ko so se moji otroci vedli tako, kot ti zgoraj opisuješ, da niso hoteli jesti, pa sem jim ponujala. oz. ko so zgrabili poskusili in niso hoteli več....je bil en zelo preprost razlog. Jaz nisem imela mleka dovolj. Pri prvem otroku tega še nisem vedela, ker vedno je nekaj ven iz joške priteklo, knjige so pisale, da če priteče ven, mleko še je, otrok se je pa drl in drl in drl. Pa smo ga nosili, pa poskušali ne vem kaj vse...on se je drl. Bil je lačen. Ampak jaz sem verjela v zakon ponudbe in povpraševanja in mu nisem dala jesti. Sem bila prepričana, da bo nastalo dovolj mleka. Saj ga je bilo...za silo, toliko da se je še nekako redil, dovolj pa ne. Zjutraj je bilo mleka za izvoz, bolj kot je šlo proti večeru, bolj je mleka zmanjkovalo, bolj je otrok jokal. Pri naslednjih sem vedela v čem je fora in nista bila več lačna. Tudi jokala nista. Poskusi mu takrat dat dodatek, pa bo mogoče nehal jokat.

5. ukrepi so enaki, ja. Vendar moraš pri tako majhnem otroku še veliko bolj paziti, da ne dobi klopa, oz. da ga daš takoj ven, ker meninigitis pri prvih par mesecih starosti redko kakšen otrok preživi, tako huda reč je to. Obleci ga v bele reči, ne ga dat na travo, takoj mu zamenjaj oblačila, če sta bila v gozdu, tudi sebe preobleci, ker moji so npr. že dobili klopa od očeta, ki se ni takoj preoblekel, ko je šel v hosto. Lahko ga tudi namažeš s kakim sredstvom proti klopom - po oblekicah . Vendar pazi, da je tisto res namenjeno otrokom. Se dobi v lekarnah.
Bajgon je strupen, vendar ob odprtem oknu po moje ni panike. Pa ne zraven glave dajat to otroku, najboljše bolj daleč od posteljice.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
30.7.2006 15:24:08   
irena111
samo na kratko ker imam tudi sama zivahnega 5 mesecnika. Vrocina: mi smo od 11h pa do 17 doma in se kopamo v banjici na balkonu in mu ful pase. glede kolik je nasemu pomagalo samo razvit plenicko, masirat trebuscek in namakat v cebricku. glede klopov pa sem nabavila v lekarni sprej z naravnih olj in ko greva v gozd pospricam vozicek, njega pa se sebe, pa nas nic nepika. pa lepo se imejte!!

_____________________________


(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
30.7.2006 22:10:25   
soncicaT
DrejcDrejc...user posted image

1. Tudi moj 4,5m user posted image  se zeloo poti! Tudi čez dan ima včasih ful vročo glavico in mu izmerim T, pa je (hvala bogu) nima. Da ne govorim zvečer, ko ga skopam, se greva dojit..takrat ga sploh ne oblečem v body, mu pustim samo pleničko, saj mu ga lahko po podoju zamenjam, ker bo čisto moker..Potem mu dam seveda body gor tik preden ga dam v posteljico, ko že spi..Tako pač je v tej vročini..user posted image  Moj nasvet tebi: včasih ga čez dan okopaj v mlačni vodi, pa po glavici ...da se bo ohladil..
 
2.Glede nemira..hm...našega moram kar animirat, se pa tudi sam zamoti...Skoraj vedno ko postane "tečka", je zaspan...se greva podojit in spi..Ko je naspan, ima usta do ušes. Moj nasvet: Najprej se umiri, globoko dihaj... potem pa začuti ljubezen, ki jo čutiš do otroka, ki je nebogljeno bitjece, ki nujno rabi tebe in tvoj objemček ter občutek varnosti. TI SI MU VSE. Poskusi: Začnita poslušat glasbo, moj obožuje Neisho, poj mu, cartajta se, veš po moje on čuti, da si nekoliko "naveličana" in zato je naveličan tudi tvoj otrok! Izbori si malo prostega časa, predvsem je pomembno, da otročka sprejmeš in da začneš uživat z njim...Veš moj je malo več kot 4m in je že doooosti bolje....zdaj se najlepše začne..sej boš videla! PA NAREDI KAJ ZA SVOJO DUŠo (si kupiš kaj lepega, itd, itd..)

3. KOLIKI...aha, tu pa se najdeva. Midva se polno dojiva skoz in skoraj nikoli ni bilo groznega joka. Če ga je malo črvičilo, sva se malo pocartala na dojki, je zaspal, sploh ni bilo problerma. Kakih 14 dni nazaj, ko sem mu poskušala dat malo sadja, pa ga je zvijalo kot še nikoli...No sedaj se spet samo in izrecno dojiva, ampak ima vsak dan kolike...Pa poleg tega trdo kaka...Tako da mu sedaj ponujam čaj in je bolje.. Moj nasvet tebi: Ponudi mu vmes čez dan čimveč tekočine! Po možnosti čaj proti kolikam.
 
4. POJE TOLIKO, KOLIKOR RABI... Če lepo napreduje na teži, je skrb odveč! Midva se polno dojiva, dam mu, ko hoče...čeprav si je zdaj že sam en ritem ustvaril...jeva kar na 3,4 ure....mi pa zdaj v vročini več čaja spije.
 
5. Klopa pa sem imela letos že jaz, samo upam lahko da se kak ne bo prijel mojega user posted image
 
Lepo se imej, UŽIVAJ s tvojim bitjecem...ko samo pomislim, kako se ene namučijo, da sploh zanosijo in donosijo, lahko me res sijemo od sreče...Polubčkaj ga, rada ga imej, kajti on ima rad tebe z vsem srcem, samo ti ga moraš odpret..user posted image
 
 

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 30.7.2006 22:13:24 >

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
30.7.2006 22:36:39   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: DrejcDrejc

Grozen je občutek, ko ti kontrola uhaja izpod rok, ko otroka ne obvladaš več, ko nastopijo dnevi, ko se moraš ti stlačit v njegov urnik, ne pa on v tvojega. Porodniška je 24 urna služba, svaka čast tistim, ki zmorejo po več otrok hkrati, pa se jim ne strga… Pa tako je luštno bit mama, in hkrati tako prekleto naporno…



Jah, takle mamo. Pride kak tak dan, ko bi se najraje izpisala. Recimo danes. Ura je pol enajstih zvečer, tavečji je pravkar začel klicat "ata, ata", namesto da bi že vsaj dve uri spal, tamanjši se trudi zaspat že kake tri ure, pa mu ne rata; jaz sem danes ugotovila, da imam zgleda malo povešeno maternico ali vsaj steno nožniceuser posted image . Skratka cel žur.

Ampak preden je šel Vasja spat (pardon, v posteljo, glede na to, da še ne spiuser posted image ), je samoiniciativno zlezel h Kajetanu in ga celega poljubčkal, ga pobožal in mu rekel pa-pa. Pa svojo pupo je vzel in jo kao podojil. V takih trenutkih se mi pa srce stopi in za nekaj časa pozabim tudi na to, da se ob umivanju zob dere kot jesihar...

Kako že gre tista pesem - I take a little bad with the good...user posted image

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
1.8.2006 11:27:35   
pat
hej!
vem da se bo čudno slišalo, ampak sem vesela, da ima še kdo takšne težave. čeprav jih nikomur ne privoščim... potem vsaj vidim, da smo normalni...
naša pupauser posted image je stara 7 mesecev, šli smo čez večino istih problemov. zaradi njenih 4 zobkov in grizenja smo prenehali dojiti pri 6. mesecih - s tem nismo imeli problemov. začeli smo dodajti humano in pri 4. mesecih smo začeli z uvajanjem goste prehrane.

1. VROČINA: zaradi vročine zunaj. vsi zgoraj navedeni nasveti so super! normalno je, da imajo vročinkse vale - predvsem, če kaj delajo, če so v naporu, če se aktivno igrajo ali prehranjuejo. naša je zakuhala tako, da ji je dol teklo. ko dojiš pa sploh. poskusi ga imeti čimanj oblečenega. naša je v najhujši vročini spala samo v bodiju in nič pokrita, pa še okno imamo skoz odprto. lažje spijo in se ne zbujajo, če jim ni vroče...

2.KOLIKE: mi smo jih prinesli tqakoj iz porodnišnice---in smo jih imeli nekje do 3 meseca. čez dan smo zelo malo spali in se večino časa drli,da me je bilo strah, da bojo sosedi poklicali socialno. nič ni pomagalo. tišina je bila samo pri nagi riti in pri dojenju. pomagal nam je sirup proti kolikam od slovenjgraške lekarne. sicer smo ga up. v malih količinah zaradi sladkorja in smo ga dajal zvečer, ko smo bili že vsi crknjeni in ni nič druga pomagalo. ker je glukoza za pomirjat, smo ji ga dali in je potem zaspala - po parih urah drenja. jst sem skor obupala. večino časa sem bila sama, in nisem mogla prenašat njega dretja. od občutkov, ko bi se najrajš vrgla čez balkon, od joka, do samopomilovanja.user posted image ko se spomnim na une čase, mi je kr slabo.... zdaj sem se že navadila, čeprav ni nič bolje. user posted image
smo do 3. meseca spali večino noči - 2x na noč smo se dojili, amapk ni bilo hudega. pri točno njenih 3 mesceih pa smo se začeli zbujat - najprej na 1 uro, potem na 2. vsi smo bili crknjeni.user posted image začeli so ji rastit  zobje. user posted image user posted image . pri tej starosti se začnejo otroci zelo razvijati in potrebujejo veliko večjo količino hrane. pri 4 .ko smo začeli dodajati še drugo grano, smo se zbujali 2-3na noč...potem pa smo ugotovuili, da je zaradi njenega manjšega popvpraševanja (jedla je drugo hrano in se čez dan ni več toliko dojila) začelo primanjkovati mleka, zato smo pri 5 mesecih začeli zvečer dodajat flaško. in je bil bolje. zdaj pri 7 se zjutraj in zvečer vedno pocartamo z mlekom, čez dan pa user posted image je enako kot mi. in spimo malo bolje. 1 na noč postane lačna in takrat malo spije.

3. KOLIČINA POPITEGA: tudi meni se je zdelo, da nikoli ne poje na prsih toliko,  kot ostali preko flaške. stavr je v tem, da je tvoje mleko veliko kvalitetnejše in ga potrebuje manj. ko smo prešaltali na flaško tud naša rebeka ni niti približno pojedla količino, ki je bila primerna njeni starosti- kvečjemu tretjino ali polovico, če je imela trenutek. postopoma smo pojedli vedno več, tako da smo zdaj ne predpisani količini. čeprav ponoči poje 60-100ml (naj pa bi 230) ampak, če ji paše tako, jo ne bomo silili.

ne obupat! čeprav je bolj slaba tolažba, da se vsega navadiš, sam je res. in ko se nečesa navadiš pride neka nova stvar. tud jst bi velikokrat vrnala tamalo... pa ti pol čez neki časa pokaže tiste 4 zobke pa pomaha papa, pa si rečem: eh, naj bo....
mame smo res čudna bitja;)


< Sporočilo je popravil pat -- 1.8.2006 11:30:59 >

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
9.8.2006 8:21:10   
DrejcDrejc
Punce, hvala vam vsem za odgovor! Že samo dejstvo, da je pri nekaterih še hujše, včasih pomiri user posted image .
Zadnje dni je malček spet bolj takšen, kot sem ga bila vajena, pa je napetost popustila. Saj nikoli ne veš, kaj te čaka naslednji dan user posted image

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu pat)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: štirimesečnik - pomoč izkušenih prosim!
13.8.2006 22:37:23   
Pilar
Naša Leja ima tudi 4m. Noč mi je kmalu po drugem mesecu prespala, zdaj se pa vsaj dvakrat prebudi. In spomnim se, da ga je Jure pri tej starosti tudi začel malo sračkat, trajalo pa je do devetega meseca. I
S tem, da se mi zdi Leja veliko bolj nemirna pred spanjem, sploh zvečer...kot da premalo čez dan počiva in je preutrujena, da bi za lahko noč normalno zaspala...kot da ne zna zaspati....v bistvu je kar kriza uskladiti ritem dveh majhnih otrok...

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?