|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ugriz psa v petem mesecu nosečnosti
29.7.2006 16:27:45   
tralala
Živim v majhni istrski vasici in pred dvemi dnevi sem se odpravila do sosede po domača jajčka...pa jih nisem prinesla domov. Izza vogala sta pritekla dva psa in me napadla. Eden me je ugriznil v desni bok. Psa sta od soseda in ponavadi vedno zavezana. Po navadi gre z menoj po jajčka moj 2-letni sin. Tokrat privič ni šel. Na srečo je bil moj mož doma, da me je lahko peljal na urgenco in nato na šivanje. Danes so mi prvotne šive odstranili in zategnili nove šive in s tem tudi zaprli rano (dva dni je ostala odprta). Šok, ki sem ga doživela je bil kar velik. Sedaj pa ne vem, kako ravnati do soseda. Poznam ga ne. Napad njegovih psov sem prijavila na policij, šla sem v antirabično ambulanto, kjer bodo poslali na teren veterinarje in preverili, če sta psa ceplena. Na urgenci so me tudi cepili za tetanus (po predhodnem posvetu z ginekologom).
Pozna kdo koga s podobnim primerom. Kako zgleda tožba? Vse kar jez vem, je da ne želim več srečati teh psov, še manj pa da jih moji otroci srečajo. Ta sosed ima namreč 3 pse in ni ravno premožen, tako da po moje niso niti cepljeni. Prosim, povejte mi tudi, kaj ima ta sosed od psov, ki so cele dneve na ketni in jih vsake toliko spustijo, da napadajo mimoidoče (prem mesecem so napadli tudi 4-letno punčko v vasi)????? Prosim, lastniki psov ali poznavalci primerov, mi lahko kaj razložite? Jaz že tretji dan hodim po ambulantah in podoživljam napad preden zaspim. Da ne govorimo o steklini, na katero nočem niti pomisliti in za katero vem, da obstaja zelo majhen procent, a vseeno. Sekiram se tudi za dojenčka v meni, ki je skupaj z mano doživel adrenalinski šok. Mogoče se vam zdi vse skupaj pretirano, a zdravniki so ob pogledu na mojo nogo kar obstali....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ugriz psa v petem mesecu nosečnosti
29.7.2006 16:33:39   
Anonimen
O groza, tralala. Ne znam svetovati, le sočustvujem s teboj. Boga, upam, da čimprej potisneš vse to skupaj nekam zadaj, da vsaj malo pozabiš. Saj se bo našla katera, ki bo vedela svetovati. Joooj, grozno.

(odgovor članu tralala)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.7.2006 16:50:31   
Shania
tralala enkrat sem o tem že pisala tu na RR, pa bom še enkrat. Izredno mi je žal, da si morala to doživet. Naj ti povem, da te popolnoma razumem, saj sem tudi sama pred nedavnim doživela napad psa name in na mojega psa. Trenutno bijem bitko s Policijo, Vursom...nadaljnje grem v tožbo. Tako da postopke nekako poznam, zate pa iskreno upam, da jih boš upoštevala. Me zanima, kaj so storili starši 4 letne punčke?!? So prijavili??

1. Praviš, da je zadeva ptijavljena na PP. Ali so policisti naredili zapisnik? Kaj so ti povedali, kakšen bo nadaljni postopek? Veš ime policista? So si zapisali ime in priimek lastnika psa? Če sem prav razumela, si poškodbeni list s strani Urgence dobila v roku 24h od napada, ne?
2. Preveri (pokiči na PP IN VURS) ali so posredovali naprej na VURS prijavo o napadu psa?

Na PP dostavi vso dokumentcijo (poškodbeni list iz Urgence, antirabičnega...), pokliči na VURS in še njim podaj pisno prijavo z vso dokumentacijo! Najdi si odvetnika! Policija mora predati zadeve naprej na tožilstvo saj je šlo za napad psa na človeka in kršenje marsikaterega zakona (Zakon o živalih, Zakon o javni varnosti...). Poleg tega pes ni bil na vrvici...Vprašanje če je cepljen...itd. PROSIM, ne pusti zadeve na miru.

In še: BUDNO SPREMLJAJ delovanje Policije. Meni so skoraj ves primer zašuštrali...Resnično groza. Niti tega niso vedeli, da morajo obestiti Vurs itd.

Kaj so storili Policaji, ko si jih poklicala??

Resnično upam, da boste zadeve prišli do dna in poskrebeli, da lastnik dobi kazen. Jaz bi se na vešem mestu (in tudi se bom, pri svojem primeru) spustila v tožbo!!

lp,
Shania

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.7.2006 16:55:07   
Shania
Evo tukaj smo govorili: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1013653

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.7.2006 16:56:11   
milla
Tralala, res mi je žal, da si to doživela user posted image . Shania ti je zelo lepo odgovorila. Prosim upoštevaj njene nasvete!

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.7.2006 17:01:40   
Naja31
Joj, to je pa res grozno.
Še dobro, da tvoj sinko ni bil zraven.

Ne vem kakšen je postopek, ampak predlagam da se da tudi v časopise. Če se želiš medijsko izpostaviti, seveda. Takšen nemarni lastnik si nedvomno zasluži, da ga cela SLovenija spozna.

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2006 17:11:45   
bucka01
Tralala tudi meni je žal da morata z user posted image  to preživljati jaz tega na srečo še nisem doživela in upam da tudi nikoli ne bom.
Pa smo spet tam kot že pri ogromno zgodbah v zadnjem času ko pes napade otroka ali starejšega nekatere z več nekatere z manj hudimi posledicami ne spoznam se dosti na to kako in kaj storiti bi se kar strinjala z  Shanio.Poznam samo primer 5 letne deklice iz Rakeka ki jo je pes  na Planini pri Postojni tako močno ogrizel po obrazu da je imela deklica v enem mesecu 3 operacije pa so ji od vse povsod jemali tkivo in presajali to vem zato ker sem sodelavka od njene mamice ne vem točno kdaj se je to zgodilo ker je že lep čas od tega vem le to da deklica letos zaradi tega ne bo mogla v šolo ker jo čaka še kar nekaj operacij.
Pa se uprašajmo zakaj tega psa niso odstranili že po nekaj manjših napadih na ljudi zakaj se je moralo zgoditi nekaj tako groznega da so ga potem šele odstranili odstranili.
In v tvojem primeru Tralala kaj hudiča ta sosed rabi 3 pse če pa še po vsej verjetnosti tudi za enega ni sposoben skrbeti.
Jaz bi na tvojem mestu šla do konca z tožbo  izgubiti nimaš kaj temveč lahko dosežeš to da te pse odstranijo da se boste potem bol varno sprehajali po vasi ker je grozen občutek da hodiš tam mimo in se sprašuješ od kje bo pa sedaj kakšen priletel.
Želim ti čimprejšnje okrevanje pa da bi bilo z user posted image  vse v redu.

< Sporočilo je popravil bucka01 -- 29.7.2006 17:13:34 >

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2006 11:06:59   
tralala
Shania, resnično najlepša hvala za obširen odgovor.
Naj povem, da starši punčke, ki je bila pred menoj napadena niso prijavili lastnika (sklepam, da zaradi "dobrih" sosedskih odnosov). Na policiji so naredili zapisnik in si skopirali list iz urgence na kateri sem bila približno uro po napadu. Včeraj sem klicala na policijo in so mi posredovali priimek policaja, ki bo ponovno v službi jutri. Na Vursu se za vikend nihče ne javi. Slišala sem se tudi z enim odvetnikom, ki pravi, da je primer definitivno dobljen, vprašanje je le, na kakšen način. Najprej moram izvedeti, kje ima lastnik psov zavarovano hišo. Če je nima, se verjetno ne bom spustila v tožbo, saj bi jim prej dala kaj dnarja kot pa vzela. Zahtevala pa bom dokler ne dosežem odstranitev psov. Temu pa bom res šla do konca, saj me je še domov strah.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2006 12:25:48   
Shania
tralala, ne razumem zakaj se ne bi spustila v tožbo, če lastnik nima zavarovane hiše?! Ok, vem da je v tem primeru vključeno tudi kritje v primeru ugriza psa, ampak to nima nič s tožbo kot le to, da stroškov ne bo kril lastnik psa, ampak zavarovalnica. Pa še to v tvojem primeru mislim, da ne drži, saj pes ni bil na povodcu itd.
Tvoj primer v vsakem primeru JE dobljen, zato ne razmišljaj in pojdi tudi v civilno tožbo. Ker pa vidim, da razmišljaš v smeri, da naj bi država lastniku psa vzela, ti lahko takoj povem, da se to ne bo zgodilo. Maximalno, kar boš dosegla, je visoka kazen...Zanekrat.

Poskrbi, da bo Policija ukrepala tako kot je predpisano...preveri, če so res primer predali naprej na VURS, na čemu bo temeljila njihova ovadba itd.

lp,
Shania

P.S. Probaj stopit v stik s starši male punčke, pa jih vprašaj, če so pripravljeni dat izjavo in pričat. To je najmanj kar lahko storijo, saj se mi zdi nedopustno, da zaradi dobrih sosedskih odnosov spregledaš napad psa na svojega otroka...

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2006 12:40:00   
tralala
Kaj pa vem, mogoče se bojim sosedovega maščevanja. Jaz nimam psa pred hišo, da bi me ščitil...saj res ne vem...sem komaj 3 mesece vaščanka, do sedaj pa celo življenje meščanka. Kot prvo moram stopiti v stik z lastnikom, ki me čudi, da se mi ni prišel še niti opravičiti. Bežno poznam le eno od njegovih hčerk, ki se mi zdi faj punca in jo nebi rada za kaj prikrajšala.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2006 12:42:17   
Samoyedka
Tralala, grozno kaj se ti je zgodilo- res še dobro, da tvojega malega ni bilo zraven. Mene še pes ni napadel, imamo pa soseda, ki ima norega ogromnega psa, neprivezanega (podoben lastniku, žal), ki grize ljudi, pse, divajad,... Tudi mojega psa je že trgal, smo prijavili, prišli do sodnice in...šok- jaz sem izpadla ko največji kriminalc in lažnivec, ker je lastnica tega psa napletla svoje zgodbice, pa tudi tajnica od enega drugega sodnika je mimogrede, tako, da je sodnica potegnila z njo...pol pa živimo v pošteni državi, pa sodniki so objektivni ja! Brez komentarja.
Upam, da ti bo ratalo vsaj glede psov, ker sklepam, da če so trije in jih skup dol spušča, se obnašajo kot trop in bodo tudi vedno bolj nevarni za okolico, da o tem, da je priklepanje psov na verigo mučenje živali niti ne govorim.
Nekaj pa ne bom nikoli razumela- starši deklice, ki so jo psi že napadli zaradi dobrih medsosedskih odnosov niso prijavili napada?! Ma ne, saj ne moreš verjeti. Da ti je to več kot pa varnost in dobrobit lastnega otroka. Juser posted image medsosedske odnose, če ljudje osnove manire nimajo in nočejo poskrbeti za živali kot je treba. Te tudi razumem, da sosedov ne bi rada "finančno pokopala"- tudi jaz bi bila več kot srečna, če bi ta naš sosed se psa znebil, ga izšolal ali zaprl v boks oz.ga imel na nek način pod nadzorom. Vendar, če nimajo denarja še zase, zakaj si potem navlečejo tri pse, jih potem verjetno ne cepijo, nimajo zavarovano... Eni ljudje so pač skrajno neodgovorni in jih nikoli ne izuči, medtem pa drugi nič krivi nasankajo...
Upam, da ti bo uspelo urediti stvari in da tvoj user posted image ni doživel hudega šoka- če se bo bal psov, boš vedela zakaj- hecam se.
Uživajte pupe.

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.8.2006 15:15:56   
tralala
Sosed se je javil mimo in trdil, da sta oba psa cepljena. Seveda nista. Je odpeljal oba na veterino, jaz pa sem preverila na inšpekciji. Pravijo, da čeprav nista cepljena izgledata zdrava. Lastnica se jih noče znebiti oz. le enega od njiju. Sem ji rekla, naj se sama odloči. To je vse kar zahtevam, da ne pride do tožbe. Že dva večera se mi pritožujeta, kako jim primanjkuje denarja. Policaji še niso bili pri njih... Če se zadeva konča tako, da ne bodo odstranili psov, jih bom mogla tožiti, hkrati pa se še odseliti, saj je to vas z desetimi hišami in si res ne želim živeti v strahu pred sosedom...

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.8.2006 16:21:23   
Shania
tralala, sploh ni važno a psa izgledata zdrava ali ne! Govorimo o POSTOPKU ki je uraden! VURS mora preverit prijavo in ukrepat v skladu s pravili! Če psa nista cepljena, jih bodo fino udarili po žepu! Zakaj še ni bilo policije?! Si poklicala in preverila? Je šla pritožba naprej tako kot sem ti povedala?
Glej, če ne boš storila tako kot sem rekla, oz. če ne bo uradna pritožba podana na Policijo in VURS, se lahko kar poslovite od tožbe! Ne mislim biti groba, ampak dejansko tako je user posted image
O kakšni odstranitvi psa govoriš?

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.8.2006 18:18:02   
Samoyedka
Psa zgledata zdravo?! Jupi...
Ko je naš prejšnji domač pes ugriznil teto (lastnico), ker mu je po nesreči stopila direkt v gobec in čeprav je bil pes cepljen, je zgledal zdravo itd., je moral za ne vem kako dolgo v karanteno na opazovanje. To je bilo sicer pred nekaj leti, vendar je verjetno še zdaj podobno. Je pa ful neprijetna zadeva- ampak, če ne bo nekdo naredil reda, bodo sosedje vedno jamrali, kako so bogi, psi bodo pa veselo trgali po vasi...
Upam, da se z user posted image drugače dobro počutita.

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.8.2006 18:31:31   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tralala
mi lahko kaj razložite?

Ti je že vse razloženo. Če boš tožila pojdi takoj k odvetniku. Če ne boš tožila pa nehaj spraševat. Vmesnega ni.

Če boš tožila, shrani vse račune iz tega naslova (tudi taxi, avtobus, kilometrina, telefoniranje...) Pridobi si čimbolj zajetno zdravniško dokumetacijo. Pomeni Vse žive preglede. Iz naslova duševnih bolečin ti pripada tudi odškodnina. Mislim da glede na to da si noseča, kar velik del.

Govori z odvetnikom in se morda nato odloči.

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.8.2006 19:23:04   
Shania
Ne pripada ji nič, če ne bo storila tako kot sem napisala in pri tem vztrajala. Žal. V kolikor boš naredila tako, kot sem napisala, bo s strani tožilstva stekel v "sodelovanju" s Policijo in Vursom naprej postopek in tudi ti imaš že dobiljeno odškodninsko tožbo. Policija ti lahko marsikaj zafrkne, če ne boš kot rečeno preverila, kar sem ti napisala.

lp,
Shania

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.8.2006 10:30:37   
bamby
Tralala, upam, da ne boš nasedla občutkom krivde do sosedov in boš storila to, kar so ti punce že predhodno svetovale. Pojdi do odvetnika in se z njim posvetuj, saj mora tudi on poznati postopke, ki morajo biti, da lahko do tožbe pride, pa še pospeši lahko vso zadevo in poskrbi, da se kje kaj ne zašuštra. Po moje bo tudi on pritiskal na to, da bi starši 4- letnice dali izjavo o napadu psov na njihovo punčko.
Res ti želim, da bi dosegla vsaj odstranitev psov ter odškodnino za bolečine in strah zate in za tvojega še nerojenega otročka.
Upam, da se kljub situaciji, ki se vama ne bi smela zgoditi, niti komu drugemu, dobro počutita. Pa še kaj poročaj.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.8.2006 12:13:39   
Shania
O kakšni odstranitvi psov govorite?!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?