|
RE: vse ostalo, potem pa šola... 28.7.2006 23:45:50
|
|
|
|
Gina
|
Meni se zdi, da v večini primerov ni čisto tako. No, mislim da večina otrok nima tako ogromno obveznosti. Se pa najde sem in tja kakšen, ki pa nima časa za nič, vendar so res redki. Saj itak otrok ne zmore več in starši ugotovijo, da to nima smisla. Se mi zdi da še vedno veliko otrok pa nima čisto nič obveznosti, mogoče le šolo, pa še tista jim je odveč. no ja, komu pa ni, pravzaprav... Meni se zdi smiselno, da se otrok ukvarja z nečim iz več vidikov. Kot prvo, nekaj več zna, kar mu bo razširilo obzorje ali ga razveselilo in polepšalo dan. Kot drugo se mi pa zdi, da si tako najde družbo, sploh pri kakšnem športnem krožku, kjer se bodo vrstniki lahko srečevali še leta in leta in meni je vsekakor v interesu, da vem, kje in s kom otrok je. Če mu bo dolgčas, ker nič ne počne cele dneve (in sploh fantov takih poznam ogromno, ki visijo samo in edino na računalniku in nimajo družbe, ker jih nihče nikoli ni kam malo porinil, znajdejo se pa sami ne, niti jim ni v interesu), potem bom imela tudi jaz posledično problem. Če pa mu bo nekaj v zelo veliko veselje in bo tam imel še družbo, bom pa vesela zanj in on bo vesel sam s sabo. Moji hodijo na en šport in v glasbeno. Ta mala bi hodila še na milion drugih reči, pa je že tudi poskusila več reči, pa je bila preveč utrujena, tako da je popustila pri svojih množičnih željah in se zadovolila s tem, kar ji je najljubše. Me pa zelo zelo prosi, da bi šla še k dramskemu krožku, za kar je pa res talentirana in ne vem, kaj bom naredila letos v tem smislu. Šola jima gre brez težav, imata pa pri tem določen red, takoj ko prideta domov naredita vse obveznosti. Pa peljeta psa ven. Pes je isto kot en krožek, če se malo pohecam. Otroka prisili iti ven in posledično gredo do kakega prijateljčka, peljejo psa skupaj do potoka in tam uživajo naravo 100 na uro. Pa vedno večji prijatelji so. Če pa ne bi bilo treba psa ven peljat, pa bi sedela doma in se dolgočasila. Jaz mislim, da imam še vedno dovolj časa za otroka. Imam tudi fajn delavnik, ki mi to omogoča. Pa tudi dejavnosti so ob takih časih, da se kljub temu dovolj vidimo in pogovarjamo, pa pocrkljamo. Jaz mislim, da so otroci, ki imajo nekaj dejavnosti bolj delavni in da lažje delajo v šoli, ker bolj resno vzamejo vse skupaj, predvsem se pa znajo boljše organizirat. Kdaj je nečesa preveč? Pojma nimam. Vsak ve zase in za svoje otroke, koliko zmorejo, ne da bi bilo preveč. Mogoče je komu preveč 1 ura tedensko, nekomu pa 7 ur ni. Sicer pa, če logično premisliš, če pride otrok ob enih ali dveh domov, ima še 7 do 8 ur časa vsak dan, da je s starši + cel vikend. Če ima od tega tudi vsak dan uro dejavnosti, mu ostane 6 ur dnevno za vse ostalo + cel vikend. To pa ni tako zelo malo.
|
|
|