mojčika
|
Pozdravljene, danes ponoči, ko nisem spala zaradi vročine, sem malo razmišljala ob pogledu na mojo pikico ob sebi. Vsak dan berem, da so naši otroci razvajeni tako in drugače... in da se razvajanje začne že pri spanju pri mamici v postelji in podobno, da so otroci pridni le takrat, ko prespijo celo noč v svojih posteljicah... in še bi lahko naštevala. Pa sem se malo zamislila. Verjetno nas je mamic, ki vsaj enkrat na noč potolažimo naše malčke s hrano, čajčkom ali cartanjem precej več kot tistih, ki spijo celo noč. Jaz našo pikico sicer dam spat v njeno posteljico, a jo ponoči, ko je žejna, vzamem k sebi, saj tako zaspi prej in spi dlje časa. Pa ves čas poslušam, da to ni dobro, da bo potem pri meni spala celo večnost, da bo razvajena... Ene par dni nazaj sem eno mamo tako zabrusila, da učenje otroka za življenje, učenje morale in lepih vrlin nikakor ni povezano s tem, kje otroček spi, po mojem je treba otroka le kje drugje prijeti, če dela te in one traparije scartanosti. Sicer bo pa tako prišel še prehitro čas, ko nam bodo pobegnili ne samo iz postelje, ampak tudi od doma. No da ne bom zabluzila drugam, mislila sem, a nismo ljudje samo še ena malo bolj ""razvita žival tega sveta, no a nimajo skorajda vse živali svoje mladičke ves čas ob sebi, edina možnost za preživetje je, da so kot klop pripeti k mamici dan in noč, tako lahko ugotovim, da nam ta razvitost prav malo škoduje. Nobena druga žival si ni umislila, tako "pametno" kot ljudje, da morajo njeni mladički spati v svoji posteljici in to še v drugi sobi... ja, a ni najbolj pomembno prav to, da sta mati in otroček čim bolj povezana, da sta eden drugemu namenjena že v sami prvobitnosti in namenu. In to vsekakor nima nobene veze s tem, kako bomo vzgojili svoje otročke, le čemu bi jih po špartansko vzgajali takoj, ko pridejo na ta svet in ko je že tako ali tako težko zaživeti. Seveda hvalabogu pa so tudi otročki, ki noč prespijo samostojno, a mislim, da je takih precej manj kot ostalih. No malo za klepetat, ne zamerite