Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: sistematski pregle in cepljenje v 17 mesecu 27.7.2006 23:08:20
|
|
|
|
NinaŠ
|
Pri 17. oz. ponavadi 18 mesecih je ponovno cepljenje DiTePer (se pravi drugo cepivo kot pri 1 letu), tako da se ne obremenjuj že vnaprej (razen, če je punca imela težave že po cepljenjih pri 3,4'5 in 6 mesecih). Krvi Anžetu pri tej starosti niso jemali. Kakšne veščine je moral pokazati, se pa tudi ne spomnim (nič posebnega glavno).
|
|
|
|
RE: sistematski pregle in cepljenje v 17 mesecu 27.7.2006 23:17:31
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Z dobenim cepljenjem ni bilo nič narobe oz. ni bilo dobenih znakov je bila kot da se ni nič zgodilo, to cepljenje pri enem letu pa jo je čisto vrglo iz ritma in je rabila res dober mesec da je bila nazaj po starem(nič se več ni smejala kot prej, sitna je bila od jutra do večera in samo je jokala, niti ni hotela prav nič jesti čeprav drugače kar veliko poje). A krvi pa niso jemali? Pri šetih mesecih pa so jo ne?
|
|
|
|
RE: sistematski pregle in cepljenje v 17 mesecu 27.7.2006 23:18:32
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Če sem prav razumela gre sedaj za drugačno cepivo kot pri enem letu?
|
|
|
|
RE: sistematski pregle in cepljenje v 17 mesecu 27.7.2006 23:46:55
|
|
|
|
Blacky30
|
Mi smo ga imeli v torek. Niso mu jemali krvi. Pregledala mu je grlo, ušesa in poslušala srček. Preverila je lulčija, če je ok kožica. Potem pa ga je še cepila proti davici, tetanusu, rdečkam itd. Pa teža in velikost. Je pa že popoldan dobil vročino do 38,5 in bil nenormalno tečen. Revček ubogi, nič mu ni odgovarjalo. Še danes, 2 dni kasneje, ni čisto v redu, vročine ni imel že drugi dan, tečkan pa je še vedno zelo. Upam, da bo kmalu boljše.
|
|
|
|
RE: sistematski pregle in cepljenje v 17 mesecu 28.7.2006 12:21:43
|
|
|
|
SaaS
|
Ja, pri letu in pol je drugo cepljenje kot pri enem letu. Pri enem letu cepijo proti ošpicam, redečkam in mumpsu. Pri letu in pol pa ponovno cepljenje proti davici, tetanusu in oslovskemu kašlju. Mojega je pred tremi meseci na pregled peljala moja mami, tako da točno ne vem, kaj vse je bilo. Pogledajo ga, kot na vsakem sistematskem, in cepijo. Vem da so bili spet neki testi, kaj že dela in kaj ne, ampak kaj točno pa ne vem. Sicer pa teh testov ne delajo vsi pediatri čisto enako, kot berem tukaj na forumu. Skratka nič strašnega.
|
|
|
|
RE: sistematski pregle in cepljenje v 17 mesecu 28.7.2006 14:16:27
|
|
|
|
lukec
|
Pri letu in pol je revakcinacija (nekakšna potrditev) DiTePer in res je, da imajo nekateri otroci reakcije. Luka je imel povišano temperaturo, ki naj bi trajala samo dva dni in ne več, oteklina na roki pa je bila kar velika in vroča. Temperatura je po dveh dneh povsem izginila in tudi tretji dan o oteklini ni bilo ne duha ne sluha. (Do tega pride, ker telo tvori protitelesa) Kri vzamejo zaradi kontrole hemoglobina. Test pa je bil pri nas tak: otrok mora vreči in brcniti žogo, na dojenčku pokazati oči, usta, roke, noge, sestaviti stolp iz štirih kock in povedati kaj vidi na sliki (muca, kuža, ptiček, en stric in konj), če še ne pozna besed je dovolj, da pokaže prave slike. Mislim, da je to vse.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?